Tajne užitka

Savjeti žena: Razlike između dobrog i fantastičnog seksa

Mnoge žene misle da trebaju znati sve trikove, poze i često će učiniti sve kako bi ih naučile, a onda opet shvate da to nije intimnost kakvu su željele

pexels-moose-photos-1036620.jpg

Većina žena želi samo jedno - biti u kvalitetnoj intimnoj vezi i imati fantastičan seksualni život. Žele se osjećati slobodno u svojoj vezi, ali im je važno da se i partner osjeća dobro. No, put do sreće obično nije jednostavan, često moramo pronaći ono u čemu najviše uživimo, ali kočnice mogu biti naše misli i izgrađeni stavovi prema seksu i našem tijelu.

Image

Intimni odnosi za vrijeme menstruacije? Imamo odgovore na sva pitanja

Mnoge žene misle da trebaju znati sve trikove, poze i često će učiniti sve kako bi ih naučile, a onda opet shvate da to nije intimnost kakvu su željele. No, kako kažu mnogi edukatori, seks je puno više od toga i često se fokusiramo na krive stvari. Ove žene objasnile su što čini razliku između običnog i fantastičnog seksa, a njihove savjete pročitaj u nastavku.

Odličan seks je senzualno iskustvo

Uobičajeno je da ljudi seks doživljavaju kao nešto što trebaju napraviti dobro kako bi dosegnuli vrhunce, a ne kao senzualno iskustvo, smatra seksualna edukatorica Sarah Byrden.

"Užitak nije mehanička stvar, on mora uključivati ​​stvari kao što su komunikacija, opuštanje, povjerenje i kontakt očima. To je vrsta međusobnog povezivanja i prilagođavanja, a ne nešto što bismo trebali 'raditi", kaže dalje. Mnogi parovi su fokusirani samo na orgazam (svoj i partnerov) kao na krajnju točku gdje trebaju stići, no ona dalje kaže da je orgazam važan, ali nije nešto na što bismo se trebali usredotočiti. "Treba više razmišljati o orgazmičkom iskustvu kao cilju te razmišljati o igri. Kako se uzbuditi, a da se odmah ne krene ravno na genitalije? Možete li istraživati uzbuđenje", dodaje Byrden.

Važna je povezanost

Olive Persimmon, autorica knjiga, odlučila je u jednom trenutku svog života preokrenuti situaciju. Imala je odnose s dva muškarca u deset godina, a žudjela je za promjenama. Željela je biti u kvalitetnoj vezi i imati dobar seks te je krenula u istraživanje sebe. Krenula je na različite edukacije i meditacije kako bi pronašla što ju koči i naučila da je osjećala sram zbog seksa i ogroman strah od intimnosti zbog kojeg je izbjegavala veze. "Volim imati kontrolu, bila sam kao neka čudakinja kada je u pitanju kontrola i nisam znala kako se odreći te potrebe kada je radilo o seksu i spojevima", kaže dalje za NBC News. Nakon toga otvorila se i priznala svoju ranjivost, što prije nije učinila.

Image
Foto: Unsplash

"Ako samo razmišljaš i nisi povezana s partnerom, čak ni pravi pokreti neće omogućiti da se tijelo opusti, a najviše ćeš zadovoljstva doživjeti kada je tijelo opušteno", objašnjava dalje te dodaje da su ju veze naučile puno o ranjivosti i iskrenoj komunikaciji što je za nju najvažnije u odnosu.

Fantastičan seks znači voljeti svoje tijelo

Što osjećaš i misliš o svom tijelu čini veliku razliku kada se radi o tome da dopustiš osjećaj ranjivost sa svojim seksualnim partnerom, kaže dr. Emily Nagoski, edukatorica i autorica hit knjige "Come as You Are: The Surprising New Science That Will Transform Your Sex Life". Ako ti je teško i ne osjećaš samopouzdanje zbog svog tijela ona preporučuje jednu vježbu. Svaki dan stani gola ispred ogledala (koliko blizu možeš biti) i zapiši sve ono što ti sviđa na tvom tijelu.

"Ako ti se sviđaju obrve, zapiši to, ako se radi o tvojim zapešćima i njih stavi na popis. Ako voliš iskru u svojim očima, nemoj ju zanemariti", kaže Nagoski. U počeku ti ova vježba može izgledati čudno, ali s vremenom će ti pomoći da primijetiš sve lijepe stvari na svom tijelu. "Naučit ćeš svoj mozak da primjećuje lijepe stvari što će ti pomoći da se odupreš svim društvenim utjecajima koji kažu da tvoje tijelo treba izgledati drukčije", dodaje.

Istraživanje novih stvari

Želiš li doživjeti nova seksualna iskustva sa svojim partnerom, ali ne znaš kako mu to reći? Možda se bojiš da će te osuđivati ​​ili je ti previše neugodno. Ako je to slučaj, Persimmon preporučuje popis "Da, ne, možda".

Image
Foto: Pexels

Popis sadrži aktivnosti u spavaćoj sobi koje bi vas mogle zanimati da zajedno pokušate. Oboje ćete provjeriti što ste definitivno voljni isprobati, što biste možda voljni isprobati i sve ono što definitivno niste spremni isprobati. Kad završite s popunjavanjem, možete razmijeniti popise i vidjeti što vas oboje zanima. Popis će vam omogućiti da zajedno istražite nove mogućnosti uz održavanje granica, a ovo je svakako polazna točka za razgovor.