Čarobna poza za ženski orgazam

Znanstvenici složni: Ovo je poza u kojoj je ženski orgazam zagarantiran

Ova poza na glasu je kao "najdosadnija" poza u seksu, no nakon ovog otkrića sigurno neće biti. Evo o kojoj je pozi riječ

chase-yi-E0NOI-FTe9k-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Već i ptice na grani znaju da je samo penetrativni seks ženama nedovoljan kako bi došle do vrhunca - prema jednom istraživanju, tek manje od petine ispitanica izjavilo je da im je penetracija dovoljna za postizanje orgazma, dok je više od 36 posto njih izjavilo da je stimulacija klitorisa neophodna za orgazam tijekom spolnog odnosa. Prilikom orgazma žena dolazi do dotoka krvi u klitoris, a prema jednom znanstvenom istraživanju, jedna poza najbolji je način za to.

Image
Zaredaj ih

Nije nemoguće: Pet najboljih poza za postizanje višestrukih orgazama

Riječ je o, vjerovala ili ne, misionarskoj pozi, odnosno pomalo modificiranoj misionarki. Iako misionarsku pozu često prati reputacija "najdosadnije" poze u seksu, nakon ovog znanstvenog otkrića upravo bi ona mogla postati novi favorit žena. Naime, istraživači privatne ginekološke klinike New H. Medical u New Yorku otkrili su da je upravo ova poza - u kojoj je muškarac na ženi, čiji su bokovi naslonjeni na jastuk - najbolji način da se potakne dotok krvi u klitoris i postigne orgazam.

Image

Liječnici su koristili ultrazvučni skener za mjerenje protoka krvi na testnom paru koji ga je nosio u sveukupno pet poza, od kojih je svaka trajala po deset minuta, uključujući poze licem u lice sa ženom koja je gore (kaubojka), licem u lice sjedeći (lotus), licem u lice s muškarcem gore, s jastukom i bez njega(misionarka) i klečeća (doggy-style). Osim toga, prema snimkama, poze licem u lice općenito su poboljšale protok krvi u klitoris, što je dovelo do boljih orgazama.

"Klečeće poze (doggy-style) proizvode najmanju količinu izravnog kontakta s klitorisom, a rezultirale su zanemarivim povećanjem protoka krvi u usporedbi s pozama licem u lice", istaknuli su znanstvenici za Daily Mail. Također su napomenuli da je jastuk, koji je u ovoj pozi smješten ispod ženinih bokova, ključan za maksimalan užitak jer se pomoću njega postiže dublja penetracija. Znanstvenici su zatim istaknuli da postoje i posebni jastuci, često nazivani "seks jastuci", koji su obično čvrsti i klinastog oblika, omogućujući preciznije pozicioniranje zdjelice od uobičajenih jastuka koje koristimo za spavanje.

Image
Foto: Unsplash

"Poteškoće u postizanju orgazma, čiji su uzroci višestruki, su samo neke od komponenti seksualne disfunkcije", zaključili su istraživači. "Doktori, kliničari i ginekolozi mogu koristiti ove nalaze kako bi savjetovali pacijentice o tome koji bi im koitalni položaji mogli pomoći u postizanju vrhunca", rekli su za kraj.