Savršena za 'lijeni seks'

Krije mnoge prednosti: Ova poza povećava intimnost i zbližavanje s partnerom

Ležeće seks poze mogu biti itekako seksi, a ova poza savršena je za lijeni i intimni seks. Osim toga, krije brojne prednosti, a stručnjaci su izdvojili samo neke od njih zbog kojih ju moraš isprobati

pexels-mauro-savoca-5968154.jpg
Foto: Pexels

Iako ležeće seks poze ne zvuče kao najseksi i najerotičnije poze na svijetu, definitivno posjeduju određenu čar, a jedna od njih je i ova koja nosi naziv 'prone bone'. Savršena je za dane kada ste ti i tvoj partner 'lijeni' isprobati nešto što zahtijeva teže pokrete, a izvrstan je način za istraživanje sporog, laganog i intimnog seksa uz minimalan napor i minimalan pokret.


Image
Rješenje vaših (seksualnih) problema

S pravim pozama do vrhunca: Ovo su najbolje poze za najčešće seksualne probleme

Bilo da se oboje osjećate umorno od dugog i napornog dana, ali ste još uvijek raspoloženi, tek ste se probudili i želite malo 'akcije ujutro' ili tražite novi način opuštanja, jednostavne i lako izvedive poze za seks poput ove mogu biti savršen način za opuštanje i zbližavanje s partnerom. Sve što trebate je jednostavno leći jedno na drugoga, a u nastavku otkrivamo kako izvesti ovu pozu i koje su njezine prednosti.

Seks poza 'prone bone' zapravo je poza u kojoj ležiš na trbuhu, bilo na krevetu ili nekoj drugoj ravnoj površini, a tvoj partner klekne ili legne na tebe od iza, sa spojenim ili raširenim nogama, ovisno o tome što mu najbolje odgovara. Za potporu, partner koji je gore može se osloniti na svoje laktove ili se potpuno 'spojiti' s partnerom koji je dolje i držati njegove ruke za dodatnu intimnost.

Image

Upravo zbog toga što se sve odvija od iza, ova je poza vrlo slična doggy style pozi, ali umjesto da partner koji je dolje bude na sve četiri, u ovoj pozi on leži s bokovima blago nagnutim prema gore, što nudi odličan kut za duboku penetraciju. A osim odličnog kuta za penetraciju, ova poza nudi i niz drugih prednosti, a u nastavku izdvajamo neke od njih.


Minimalni pritisak na leđa i kralježnicu

Ako si u potrazi za seks pozama koje su idealne ako imaš problema s bolovima u donjem dijelu leđa, onda ne traži dalje od ove poze, kaže seksologinja Madalaine Munro za Woman&Home. "Ne samo da je ova poza ugodna za parove, već također pruža niz jedinstvenih prednosti. Za pojedince s bolovima u leđima, artritisom, ozljedama diska ili drugim sličnim stanjima, ova poza stavlja minimalan pritisak na leđa i kralježnicu, što ju čini odličnom opcijom za ugodan seks."

Image
Foto: Unsplash

Odlična stimulacija G-točke

"Ležeća seks poza može ponuditi nevjerojatne prilike za stimulaciju G-točke, pomažući u postizanju veličanstvenog orgazmičkog vrhunca", za Woman&Home kaže stručnjakinja za seks Anna Richards. Dodaje da je to odlična poza jer su noge donjeg partnera spojene pa su mišići vagine stisnutiji, što znači da je sve malo napetije. Međutim, svaka žena kojoj je potrebna stimulacija klitorisa da bi doživjela orgazam može se zagrijati jednom od odličnih poza za oralni seks ili uključiti vibrator tijekom predigre.

Image
Foto: Unsplash

Manje fizički zahtjevna poza

Iako je seks poza 'prone bone' na mnogo načina vrlo slična doggy style pozi, znatno je manje zahtjevna za oba partnera. "Za one koji nemaju toliko snažan gornji dio tijela, ova poza može poslužiti kao odlična alternativa", ističe Munro. "Općenito gledajući, ova poza nudi niz pogodnosti u kojima parovi mogu uživati i fizički i emocionalno."


Image
Foto: Unsplash

Možda će te zanimati

Image
'MAMA JE BOLJE'

Nakon teške bolesti, naša novinarka napisala je slikovnicu kako bi pomogla svom sinu i drugoj djeci

Image
'BUDI MI PRIJATELJ'

Osigurajte bezbolnije liječenje najteže bolesnoj djeci iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević"