Možda je problem ipak u tebi

Pet najčešćih pogrešaka koje čine solo žene, a zbog kojih ih muškarci ne pozivaju na spojeve

Stručnjaci za odnose pojašnjavaju kako brojne single žene čine određene pogreške, a često toga nisu ni svjesne. Na sreću, vrlo ih je lako ispraviti

pexels-katerina-holmes-5910797.jpg
Foto: Pexels

Ako si jedna od solo žena koje su u potrazi si za partnerom, zasigurno se pitaš u čemu je problem i zašto te frajeri nikad ne pozivaju van ili na drugi spoj. Jesu li samo sramežljivi pa se boje napraviti prvi korak ili je stvar u tebi i tvom ponašanju?

Image
Obrati pažnju

5 suptilnih znakova koji otkrivaju da frajer s tobom misli ozbiljno (iako ti se možda čini drugačije)

Možda si i bila s nekoliko muškaraca na prvom spoju, no rijetko koji te je nakon toga nazvao, a to može biti prilično frustrirajuće. Vjerojatno se pitaš ima li uopće smisla gubiti vrijeme na izlaske ili online dejtanje, s obzirom na to da oni gotovo nikad ne rezultiraju pozivom na spojeve.

Image

Izvor: Giphy

Ili su svi dobro frajeri zauzeti ili nešto činiš krivo. Stručnjaci za odnose pojašnjavaju kako brojne single žene čine određene pogreške, a često toga nisu ni svjesne. Možda ih i sama činiš, no dobra je stvar u tome da, kada shvatiš što se događa, to možeš promijeniti i tako poboljšati svoje izglede da pronađeš onog pravog.   

U nastavku doznaj koje su neke od najčešćih pogrešaka koje čine single žene, a zbog kojih ih muškarci ne pozivaju na spojeve.

Inzistiraš na nepokolebljivoj neovisnosti

Nema ničeg lošeg u neovisnosti, štoviše, svaka bi žena trebala biti sposobna brinuti se sama o sebi. Međutim, neke žene tu neovisnost nose kao značku časti. Možda si teško stekla svoju neovisnost ili je ona imala visoku cijenu pa voliš to isticati. Problem je u tome što muškarce, u većini slučajeva, odbijaju pretjerano neovisno žene, ističu stručnjaci za veze. Koliko god smiješno ili banalno zvučalo, muškarci žele osjetiti da su potrebni. Oni žele popraviti auto, otvoriti staklenke ili napraviti neke druge stvari. Dakle, kada se ti hvališ da sve možeš sama, on se osjeća nepotrebnim. Želiš li da te frajer pozove van, nemoj isticati svoju neovisnost već prilikom prvog razgovora. Prije ili kasnije on će shvatiti da si sjajna, no prvo mu dopusti da vidi i onu tvoju malo nježniju stranu.

Image
Foto: Unsplash

Opsjednuta si karijerom

Voliš svoj posao i sjajna si u njemu i to je zaista super. Ipak, svatko bi trebao znati odvojiti poslovni i privatni život, a muškarcu sigurno neće biti zanimljiva tvoja opsesija karijerom. Bez obzira na to je li i sam karijerist ili samo radi kako bi preživio, nitko na prvom spoju ne želi razgovarati o poslu. To je dosadno i besmisleno. Osim toga, kako pojašnjavaju stručnjaci, takvim bi razgovorima mogla pobuditi osjećaj kompetitivnosti, a ništa brže od toga ne 'ubija' romansu. Mnoštvo je drugih puno zanimljivijih i uzbudljivijih tema o kojima možete razgovarati, poput putovanja, knjiga, filmova, hrane ili hobija koje volite. I tebi i njemu takve će teme biti zabavnije i omogućiti vam da više saznate jedno o drugome.

Image

Izvor: Giphy

Previše si posvećena majčinstvu, premalo svojoj ženstvenosti

Ako si single majka, djeca ti sigurno znače sve na svijetu. Želiš da imaju sve najbolje i da uživaju u svojim aktivnostima. Prirodno je da ćeš pričati o svojoj djeci. Međutim, pitanje je koliko vremena trebaš posvetiti razgovoru o klincima? Ako se većina komunikacije pri prvom susretu svodi na razgovore o djeci, više ćeš biti 'mama', a manje žena, što nekim muškarcima nije privlačno. U nekom trenutku djeca će postati važan čimbenik u vašem odnosu, ali to će doći s vremenom. Spominjanje djece je u redu, no nemoj se predugo zadržavati na toj temi ako želiš da te frajer pozove na prvi ili drugi spoj.

Image

Izvor: Giphy

Veliki si pesimist i stalno se žališ

Žene koje stalno prigovaraju, imaju negativne stavove ili su pesimistične nisu nimalo privlačne muškarcima. Nikada nećeš ostaviti dobar prvi dojam izlažući svoje probleme već na samom početku. Čak i ako tvoji prigovori imaju smisla, samo ćeš ispasti negativno i previše pesimistično. Želiš li biti sretna i ispunjena osoba te, u konačnici, pronaći dobrog partnera, moraš promijeniti svoje stavove. Probaj se fokusirati na dobre stvari i svaki dan pronađi nešto na čemu ćeš biti zahvalna kako bi preusmjerila svoju energiju. Zatim razmisli o lijepim temama o kojima bi mogla razgovarati sa svojim potencijalnim partnerom kako bi vam spoj bio zabavan, a ne neugodan.

Image

Izvor: Giphy

Loše pričaš o bivšim frajerima  

Nitko na prvom spoju ne želi slušati loše priče o bivšim partnerima. Možda želiš objasniti frajeru zašto ti dosad nijedna veza nije uspjela ili si zainteresirana za njegov propali brak. Nažalost, to baš i nije najproduktivnija tema za razgovor na prvom spoju, a ujedno i odbija frajere. Kada pričaš o muškarcima koji su se prema tebi loše odnosili, spoj postaje neugodan. Osim toga, muškarci se vrijeđaju kada napadaš druge muškarce i to je siguran način da ih otjeraš od sebe. Komunikacija na prvom spoju, kao i ona koja vodi do njega trebala bi biti u pozitivnom tonu. Pokaži svoje dobre osobine i sve ono što te čini tako fantastičnom.

Image

Izvor: Giphy