Prepoznaj ih na vrijeme

3 suptilna znaka koji otkrivaju da si zapela u lošoj vezi

Uvijek je bolje biti sam nego u lošoj vezi. Ako nisi sretna s partnerom, možda je vrijeme da napokon kreneš dalje

pexels-cottonbro-4098219.jpeg
Foto: Pexels
Play logo

Mnogi maštaju o pronalasku idealnog partnera i o savršenom odnosu, no stručnjaci i psiholozi slažu se kako je bolje biti sam nego u lošoj vezi. Ipak, mnogi će radije ostati u nezdravoj vezi jer se boje samoće.

Play logo
Image
Ti si mu samo utjeha

Sumnjaš da tvoj partner i dalje pati za bivšom? Ovi znakovi to otkrivaju

Ponekad nismo ni svjesni da se nalazimo u lošoj vezi, a i teško je priznati sam sebi da se odnos koji je na početku imao potencijala s vremenom pretvorio u nešto loše. Na početku svake veze uvijek se sve čini bajno jer smo fokusirani samo na dobre strane svog novog partnera, no s vremenom počinjemo uviđati i sve njegove mane. Tada počinju problemi.

shimmer fallback

Život je prekratak da bismo ga trošili na pogrešne ljude. Ako se slažeš s partnerom te ako volite i poštujete jedno drugo, odnos će biti kvalitetan i zdrav. S druge strane, ako je više loših trenutaka nego onih dobrih, možda bi se trebala zapitati ima li uopće smisla biti u takvoj vezi.

Postoje određeni znakovi prema kojima ćeš lakše prepoznati nalaziš li se u lošem i nezdravom odnosu. U nastavku otkrivamo tri suptilna znaka koji ukazuju na to da si zapela u lošoj vezi.

Play logo

Nemaš slobodu

U zdravom odnosu partneri ne kontroliraju jedno drugo. Bez obzira na to koliko se voljeli, svaki od partnera trebao bi imati svoju slobodu i neovisnost. Svaka osoba ima jedinstvene potrebe, a najbolje su one veze u kojima partneri jednom drugom ispunjavaju neke od najvažnijih potreba. Ako partner kontrolira svaki tvoj potez, smeta mu ako ideš negdje bez njega, prigovara ti kako se odijevaš ili utječe na sve tvoje odluke, shvati to kao veliki znak upozorenja.

shimmer fallback

Komunikacija je nekvalitetna i ide u lošem smjeru

Zdrava i kvalitetna komunikacija temelj je svake veze. Ako većina vaše komunikacije ide u lošem smjeru ili su svi vaši razgovori negativni, to je vrlo loš znak. Prema mišljenju stručnjaka za odnose, parovi bi trebali imati oko 80 posto pozitivnih interakcija. Neki će konflikti možda ostati neriješeni, no važno je da su oba partnera fokusirana na ono što njihov odnos čini dobrim i pozitivnim. Ako većina tvojih razgovora s partnerom teče u negativnom smjeru te gotovo svi konflikti ostaju neriješeni, riječ je o vrlo nezdravom odnosu.

shimmer fallback

Ljepše ti je kada si sama

Ako si shvatila da se puno bolje i ugodnije osjećaš kada tvoj partner nije u blizini ili kada si sama kod kuće, vrlo je vjerojatno da si u lošoj vezi. Počela si shvaćati da bi ti život bio puno lakši i ljepši bez njega. Kada ste zajedno, stvaraju se tenzije i uglavnom samo prigovarate jednom drugom te se osjećaš vrlo nesretno? Nitko ne bi trebao biti u takvoj vezi. Nemoj ostati u lošem odnosu samo zato jer misliš da nećeš pronaći boljeg partnera ili jer se bojiš biti sama. Potrebna je velika hrabrost da bismo priznali sami sebi da smo u lošem odnosu, no i sama možeš biti snažna, neovisna i sretna.

Play logo
shimmer fallback
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.