Moguće je

'Hands-free' užitak: Orgazam možeš doživjeti i bez dodirivanja, evo kako

Orgazam ima niz blagodati i prava je šteta ne istražiti svoje tijelo i odgonetnuti koji ti podražaji odgovaraju. No, jesi li znala da neke žene vrhunac mogu doživjeti i bez dodira, odnosno stimulacije? To nije ništa čudno, a u ovim situacijama najveći su izgledi za takav orgazam

pexels-marcelo-chagas-3064284.jpg
Foto: Pexels

Taj čudesan orgazam. U teoriji, radi se o vrhuncu seksualnog doživljaja koji je popraćen ritmičkom kontrakcijom. Subjektivno, u tih nekoliko sekundi žena osjeti snažan osjećaj ugode koji je teško opisati. Jednostavno, usredotočena je na doživljaj. Zatim slijedi faza opuštanja u kojoj se osjećamo 'dvije kile lakše', a često je to popraćeno euforijom i srećom.

Jesi li znala da žena može doživjeti i do 11 različitih vrsta orgazma? Do najpoznatijeg - klitorisnog - dolazi stimulacijom živčanih završetaka, a do vaginalnog unutarnjim podraživanjem klitorisa.

Image
Mjehurići užitka

Kupka sa sretnim svršetkom: Priušti si vrhunski orgazam u kadi

Da, tako je - klitoris je složen organ namijenjen isključivo seksualnom užitku. On nije samo 'gumbić' nego se devedeset posto njega nalazi ispod površine, a ima čak osam tisuća živčanih završetaka. I zato je tako osjetljiv te nam svaki put može pružiti drugačiji osjećaj orgazma - nekad jači, nekad u valovima, a nekad jedva primjetan.

Image
Foto: Unsplash

Ok, znamo da je vjerojatnije da ćeš doživjeti orgazam poznaješ li svoje tijelo, znaš što ti odgovara te ako se prepustiš podražajima. Možda si čula priče o 'svršetku' u snu, a možda si to i doživjela pa ti nikako nije jasno je li to bio vrući san ili stvarnost. Probudila si se i pitala je li moguće doživjeti orgazam bez stimulacije. Iako je to područje i dalje nedovoljno istraženo (jer je ženska seksualnost dugo bila tabuizirana), znanost kaže da je moguće! Evo u kojim situacijama možeš doživjeti ovo hands-free iskustvo.

U snu

Erotski snovi nisu rijetkost niti nešto neobično. Mnoge se žena u toj REM fazi sna nesvjesno dodiruje, a možda ih jednostavno ponese san. Pa, pitaš li se je li to san ili si zaista doživjela vrhunac, lako je moguće da si ga zaista doživjela. Bez da si i znala - iako ti spavaš, tvoj mozak je u ovoj fazi sna itekako aktivan. ''Često se budimo iz intenzivnih snova s ​​osjećajem da smo upravo proživjeli ono što se dogodilo u snu. Ako je to tako, zašto onda i mi ne bismo imali intenzivna seksualna iskustva koja se doimaju stvarna?'', kaže za portal Elite Daily seksualna stručnjakinja Carlyle Jansen.

Image

Dok treniraš

Ne znamo jesi li ikad razmišljala o tome, ali orgazam - coregazam - možeš doživjeti i tijekom treninga. Treba li ti bolja motivacija za pokrenuti se? "Vježbe koje uključuju aktiviranje dna zdjelice, ponekad mogu rezultirati orgazmom", dodaje Jansen. Ne samo da bi jačanjem tih mišića mogla poboljšati seksualno iskustvo nego bi se mogla pitati što se upravo dogodilo. Naravno, trebaš 'pogoditi' pokret i biti mentalno opuštena, a za potencijalno doživljavanje takvog orgazma najbolje su vježbe za jačanje mišića trbuha, vožnja biciklom, ali i dizanje utega. Ne možemo ti jamčiti da ćeš vrhunac doživjeti čim ušetaš u teretanu, no upornost se isplati.

Image

Mašta čini svašta

Mozak je stroj. Osim što zamišljanjem vrućih scena možeš pospješiti svoju kreativnost, nekad ti ne treba bolja stimulacija od seksi scenarija u glavi. Da, nekad to sjajno ide sa samozadovoljavanjem, ali do vrhunca možda možeš i bez ruke. ''Kad se erotska napetost pojača, neke žene se mogu toliko uzbuditi i doživjeti orgazam bez dodira'', kaže stručnjakinja Jansen. Centri za mozak odrade svoje, napaljenost je sve veća pa, imaš li sreće, orgazam možeš doživjeti dok ga zamišljaš. Na tom putu moglo bi ti pomoći stiskanje i opuštanje mišića zdjelice.

Image

Tijekom seanse joge

Baš kao što bi te neki pokreti mogli dovesti do vrhunca kad se najmanje nadaš, isto može učiniti i joga. I inače je pravilno, duboko disanje te jačanje određenih mišića njen važan segment, a time povećavaš šanse za good feeling. Duboko disanje, stiskanje i opuštanje mišića kao da radiš Kegelove vježbe te opuštajuća atmosfera nekad su dovoljni za orgazam.

Image

Dodirivanjem pupka

Manje je poznato da su neke osobe kojima je smanjem osjet od struka nadolje vrhunac uspjeli doživjeti stimulacijom pupka. Takav podražaj može 'ciljati' na vagusni živac koji mozak povezuje s cerviksom. Kad je vagusni živac bio stimulan, osobe su došle do orgazma. Možda zvuči ludo, ali možeš probati nešto novo.

Naše je tijelo zaista čudesno, zar ne? Baci se u istraživanje.