Muška perspektive

Ako imaš ovih devet osobina, čestitamo - 'materijal' si za brak

Znamo već svi da su muškarci sa Marsa, a žene s Venere, no što je to točno što muškarci žele pronaći kod partnerice za cijeli život

profimedia-0175699072.jpg

"Imao sam nekoliko ozbiljnih, dugogodišnjih veza prije nego što sam upoznao svoju partnericu, ali sve su završile jer se nisam mogao zamisliti s tim ženama u starim danima", ovim riječima Christopher Post započinje svoju kolumnu na portalu Self.


On je odlučio podijeliti devet stvari koje jednu ženu čine osobom s kojom muškarci poput njega žele provesti cijeli život.

Image

7 iskrenih razloga zašto se dugogodišnje veze mogu brzo raspasti nakon braka

Iako su mu prijatelji i obitelj govorili da je previše izbirljiv i da bi se trebao 'smiriti' te pronaći svoju odabranicu, on nije bio zainteresiran. "Odbir životne partnerice nije poput odabira novog automobila. U pitanje je obveza na doživotno partnerstvo s drugim ljudskim bićem", piše Christopher.

No, kako to obično biva u životu, pronašao ju je kad se najmanje nadao, a sada želi podijeliti devet stvari koje su mu potvrdile da je ona osoba s kojom jedva čeka provesti ostatak svog života.


Zna što želi

Ne samo da je nevjerojatno pametna, ona je ambiciozna i ima svoj put za postizanje ciljeva.

"Po mom mišljenju, životni partner mora imati više od maglovitog popisa stvari koje želi postići - za to im je potrebna motivacija. Bez toga niste u vezi, nego ste poput dadilje."

Nevjerojatno je zrela

"Stariji sam od svoje partnerice šest godina, ali ona je ta koja je 'starija' u vezi. Mudrija je od svojih vršnjakinja, ne da se lako raživcirati i prilazi svemu na zreli način."


Odnos dvoje razumnih ljudi je tročno takav - razuman. To je jako dobra stvar kad uzmemo u obzir da bi trebao trajati do kraja života.

Odgovorna je

"Moja je partnerica praktična osoba, vjerojatno zato što su njezini roditelji praktični ljudi. A s praktičnošću, često slijedi i odgovornost."

Osoba koja radi ono što kaže da će učiniti i kada kaže da će to učiniti je osoba na koju se uvijek možeš osloniti, a to je jedna od važnih stavki svakog partnerstva.

Međusobno si vjerujemo

To je floskula jer je istina: povjerenje je temelj zdravog odnosa.

"U potpunosti vjerujem svojoj partnerici i, koliko znam, i ona se osjeća isto. To je vjerojatno rezultat činjenice da ništa ne prešutimo, dobro ili loše. Čak i ako se čini trivijalnim, razgovaramo i dijelimo stvari."

Prekrasna je osoba

Ne samo da je lijepa izvana, ona je lijepa i iznutra.

"Oko nje je uvijek ugodno, najpozitivnija je osoba u svakoj sobi i jednostavno dobra osoba. Nikad ne poričem činjenicu da je ona bolja osoba nego ja. To ne samo da meni život čini boljim, već i svima oko nas."

S njom je svaki razgovor zanimljiv

"Moja partnerica voli razgovarati, i uvijek je puna priča. Ponekad je nepravedno 'ušutkam' kad se raspriča u pogrešno vrijeme, kao kad pokušavam zaspati, ali ne mogu zamisliti nijedan dan bez njenog pripovijedanja. Ona ne govori zato da nešto kaže, ona govori jer uvijek promišlja. Jedan od najvećih razloga zbog kojeg se želim s njome oženiti je taj što smo usred zanimljivog razgovora koji će trajati cijeli život."

Uvijek je svoja

"Jednom sam partnerici kupio cvijeće, i nije da joj se nije baš svidjelo, već jednostavno više voli krafne. Sad, kad joj želim dati do znanja da razmišljam o njoj, to je ono čime je iznenadim. Ovo je samo primjer. Volim kod nje što je svoja, što se nikad ne ponaša onako kako bi 'trebala'. Radi ono što želi i voli ono što voli, i zbog toga se nikad ne ispričava. Zauzvrat, i ja se zbog toga osjećam dovoljno ugodno da imam takav stav."

Poklanja najbolje darove

"Ovo ide mnogo dublje od razmjene materijalnih stvari. Obraća pažnju na male stvari, sluša me dok govorim, zna što me veseli. Svake godine apsolutno rastura u odabiru božićnih poklona (iako joj neprestano ponavljam da mi ne trebaju), i uvijek me iznenadi jer sluša moje hintove dok govorim, čak i ako ne znam da ih govorim. Prije nekoliko godina darovala mi je prekrasan radio ormar iz 1954. s ugrađenim gramofonom. Spomenuo sam jednom u prolazu da sam ga uvijek želio i ona je zapamtila."

Uvijek je uz mene

"Kao i svaki par, imamo svojih uspona i padova, ali poanta je u tome da ih imamo zajedno. Stalno pazimo jedno na drugo i pomažemo jedno drugome kad god je to moguće. U biti, timski idemo kroz život. Ona je moj partner u svemu i drugačije ne bih ni želio."


Možda će te zanimati

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Prve reakcije finalista 'Superstara': Neki nisu očekivali prolazak dalje

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Spektakl i suze u studiju 'Superstara': U finale idu Hana, Dino, Toni i Petar!