Suptilni znakovi

Ne razbijaj glavu, već čitaj između redaka: 20 znakova da mu se sviđaš

Muškarci su skloni potiskivati i skrivati svoje osjećaje, što je zasigurno jedan od razloga zašto još uvijek ne znaš na čemu ste vas dvoje

amir-babaei-BFxyTaw3PsM-unsplash.jpg
Foto: Unspalsh

Već neko vrijeme izlazite i do ušiju si zaljubljena u njega. Remeti ti dnevne aktivnosti, a ne da ti mira ni u snu? Analiziraš svaki njegov korak, gestu, aktivnost na društvenim mrežama i razbijaš glavu pokušavajući shvatiti osjeća li i on isto za tebe. U trenu iz ushita prelaziš u očaj i suprotno, a sve ovisno o tome što lajka na fejsu.

Image
Foto: Pexels

Muškarci su skloni potiskivati i skrivati svoje osjećaje, što je zasigurno jedan od razloga zašto još uvijek ne znaš na čemu ste vas dvoje. U jednom trenutku imaš osjećaj da te voli najviše na svijetu, u drugom da mu uopće nije stalo. Na sreću postoje suptilni znakovi koje treba znati pročitati, a puno govore o muškarčevim osjećajima. Otkrivaju ih bračni savjetnici, psiholozi i psihoterapeuti, a na neke ukazuje i zdrav razum, no kada ti jeglava u oblacima, teško ga je dozvati. Zato smo mi tu! Suptilne znakove da mu je itekako stalo do tebe, donosimo ti u nastavku.

Uvijek te gleda u oči

"Kada te netko gleda direktno u oči dok razgovarate, to znači da je prisutan i da te sluša, a to pak znači da mu je stalo do tebe. Direktan pogled također je odličan način da se izgradi i ojača intimni odnos dviju osoba", objašnjava za Cosmopolitan obiteljska i bračna terapeutkinja Payal Patel.

Uređuje dom i sređuje se

"Ako se potrudi očistiti prostor u kojem živi urediti se prije, no što dođeš kod njega, to je neverbalni znak da mu je itekako stalo do tebe. Malo parfema, čista kosa… znače više, no što misliš", otkriva seksualna terapeutkinja Sara Tang.

Image
Foto: Pexels

Ranjiv je

"Ako ti se može povjeriti o svojim najdubljim osjećajima, strahovima ili ti otkriti traume iz prošlosti, to je znak da ima posebnu vezu s tobom i da mu značiš više, no drugi", kaže za spomenuti portal Patel.

Druži se s tvojim prijateljima

"Ako voli provoditi vrijeme s tvojim prijateljima i ne okreće očima kada vas netko od njih pozove na večeru, velika je vjerojatnost da želi s tobom više od avanture", kaže Tang.

Image
Foto: Pexels

Poštuje tvoje granice

"Osobne granice izuzetno su važne za svaki odnos pa tako i ljubavni. Ako ih poštuje, to znači da i tebe poštuje. To se odnosi i na seks. Ako si mu jasno rekla da ne želiš seks dok se bolje upoznate, neće biti naporan, već će čekati da ti poduzmeš prvi korak", kaže Patel.

Pita te za savjet

"Ako te pita za savjet ili mišljenje o stavrima koje nisu vezane za vaš odnos, primjerice o poslu ili obitelji, to znači da te poštuje i cijeni tvoje mišljenje, a to ti pak poručuje da mu nisi prolazna stvar", objašnjava Patel.

Image
Foto: Pexels

Oponaša tvoj govor tijela

"Ako primijetiš da tvoj dečko počinje oponašati tvoje geste ili govor, to ti njegova podsvijest govori da je zaljubljen u tebe. Zrcaljenjem želi produbiti vaš odnos i bolje se povezati s tobom", otkriva seksualna terapeutkinja Tatyannah King.

Želi te vidjeti kroz dan

"Kada je muškarac zainteresiran za ženu, ne želi je vidjeti samo petkom navečer, već planira dnevne aktivnosti s njom - planinarenje, odlazak na plažu, kavu. zato što mu godi njezino društvo i želi što više vremena provesti s njom", tvrdi King.

Upoznaje te sa svojom obitelji

"Ako je spreman sa svojom majkom pričati o tebi, to je odličan znak. Želi li te predstavti svojoj obitelji, budi sigurna da si na dobrom putu", dodaje King.

Image
Foto: Pexels

Pamti detalje koje mu govoriš

"Ako tvoj dečko pamti sitnice koje si mu rekla ili dok razgovarate postavlja dodatna, dublja pitanja o temi o kojoj razgovarate, znači da si mu bitna", objašnjava terapeutkina za odnose Azaria Menezes.

Podržava te

"Možda planiraš otrčati maraton ili napisati knjigu. Ako te partner u tome ohrabruje, potiče te da ostvariš svoje želje, rasteš i razvijaš se, znači da mu je tekako stalo", kaže Menzes.

Planira odmor s tobom

Na ovom polju ga možeš testirati upravo sada, s obzirom da je vrijeme godišnjih odmora. Siguran znak da s tobom planra butućnost je i zajednički odlazak na godišnji odmor. Da nije tako, bez problema bi otišao sam, odnosno s frendovima.

Nije mu teško s tobom gledati tvoju omiljenu seriju

Ovo je jedan od jasnijih znakova da mu je stalo do tebe, osobito ako se na nekom drugom programu prenosi važna nogometna utakmica.

Pomaže ti preseliti se

Tko voli nositi kutije pune stvari sa četvrtog kata bez lifta u automobil, a potom ih iskrcavati na drugu adresu, u tvoj novi unajmljeni stan? I tako iks puta, jer, bez obzira na veličinu bunkera, ne mogu odjednom u auto stati sve tvoje biljke, ona instalacija za koju si sentimentalno vezana, bicikl s probušenom gumom, odjeća… Dodamo li da to sve čini po kiši jer si čekala zadnji dan da se preseliš, mislimo da možeš plakati od sreće jer kraj sebe imaš osobu koja ne samo da planira nešto više, nego je luda za tobom i sutra bi te prenijela preko praga.

Zajedno na društvenim mrežama

Živimo u vremenu u kojem je virtualni svijet jednako bitan kao i ovaj pravi. Štoviše, i taj virtualni je postao pravi… Ako vaše zajedničke fotke objavljuje na Facebooku i Instagramu, znači da si mu cura.

Ovo nikada nije rekao

Kada te netko voli, onda s tobom želi provoditi što više vremena. Da, svi mi trebamo vrijeme za sebe, i sama to znaš, no frajer koji će se ponašati čudno i rezervirano kada predložiš da se viđate više od jednom tjedno, nije pravi z atebe. Osoba koja te voli, nikada neće reći: "Provodimo previše vremena zajedno".

Svakodnevica

Jedna od najboljih stvari je kada se spojevi pretvore u svakodnevicu. Više se ne dogovarate za kina, večere i izlete, već ste svakodnevno zajedno. Ukoliko s tobom voli činiti najobičnije dnevne aktivnosi, znači da mu je stalo.

Želi ti pokazati što mu je bitno

Ako ti pokazuje mjesta na koja bi jako htio otići, priča o osobama koje su mu važne i želi te upoznati s njima, otkriva svoje planove za budućnusti, to sve čini jer i tebe vidi u tim planovima i želi provjerti dijelite li iste vrijednosti.

Ne gleda u telefon kada ste zajedno

Osim što je vrlo nepristojno, skrolanje po društvenim režama i dopisivanje s drugima, jasan su znak da osoba koja to čini, želi biti negdje drugdje. Ako pak uopće ne doživljava svoj telefon dok zajedno ručate ili razgovarate, znači da mu je stalo do tebe i da si mu zanimljiva.

Gleda te

Dok ste u društvu, ako osjetiš da te gleda, dok netko drugi priča ili dok on priča, samo tebe gleda, to je jasan znak da mu se jako, jako sviđaš.