Jače uzbuđenje

Želiš da sve bude savršeno: Namirnice i napici koje treba izbjegavati prije seksa

Dok određene namirnice mogu pojačati libido, postoje i druge koje mogu mogu smanjiti želju za seksom

fahmi-fakhrudin-nzyzAUsbV0M-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Zamisli da ideš na dejt s muškarcem koji te dugo privlači. Spremna si za romantičnu večeru i raspoložena za dobru zabavu, a možda i seks. Međutim tijekom večere tvoj trbuh odlučio je slati potpuno krive signale, umjesto leptirića pojavljuju se grčevi. Možda osjećaš nadutost i sve ode u krivom smjeru - tvoja seksualna želja je potpuno nestala. Možda se pitaš što se dogodilo i zašto je nestalo tvoje uzbuđenje, ali nisi razmišljala da se radi o hrani i napicima koje si konzumirala.

Image
Žensko zdravlje

4 vježbe za zdravu i fleksibilnu zdjelicu, ali i veći libido

Često se govori o hrani koja podiže libido, ali se zaboravlja da postoji i druga strana medalje i da neka hrana smanjuje želju za seksom i stvara nelagodu u tijelu. Zato smo ti odlučile pomoći i navesti namirnice i naptike koje trebaš izbjegavati kada ideš na dejt ili imaš intimnu večer sa svojim suprugom.

Kava

Previše kofeina u tijelu podiže razinu kortizola, hormona stresa. Zbog povišene razine stresa tijelo će se teško opustiti, a smanjit će se i libido. Ovo svakako nije dobro za romantičnu večer pa je najbolje smanjiti unos kave tijekom dana, ali čajeve i sokove koji u sebi sadrže kofein.

Image
Foto: Unsplash

Slana hrana

Sve namirnice koje u sebi imaju previše soli poput pomfrita ili kokica treba izbjegavati jer zadržavaju vodu i stvaraju nadutost. "Protok krvi omogućava orgazam, ako se u tijelu nalazi previše soli teže će se doći do tog užitka", objašnjava liječnik Robert Kominiare za Goodhousekeeping.com.

Image
Foto: Unsplash

Voće

Voće treba izbjegavati ako planiraš seksi večer, posebno nakon jela. "Voće se brzo probavlja odnosno prerađuje se u tijelu puno brže nego bilo koja druga hrana", objašnjava Kasal. To može voditi do neugodnih simptoma poput grčeva, plinova, ali i općenite nelagode u tijelu. To nikako nije stanje koje bilo tko želi osjetiti tijekom večeri kada se očekuje seks.

Image
Foto: Unsplash

Sir

Ako imaš intoleranciju na laktozu onda obavezno trebaš izbjegavati sir. Mozzarella, ricotta, ali i kravlji sir sadrže visoke razinu laktoze i mogu izazvati nelagodu u trbuhu. A sigurni smo da to želiš izbjeći tijekom romantične večeri? Stoga bi bilo dobro izbjegavati pizze s puno sira, tjesteninu, ali čak i hamburgere.

Image
Foto: Unsplash

Alkohol

Romantična večer i uvod u seksi noć često znači da par uživa u alkoholnim pićima. Nekoliko pića koji će opustiti tijelo i povećati želju, zar ne? No alkohol stvara potpuno drugačiji učinak u tijelu i nikako nije dobar izbor za povećanje libida. Lako bi se moglo dogoditi da jedna osoba vrlo brzo zaspi, a to nikako nije dio plana. Pivo i vino povećavaju razinu melatonina koji je također poznat kao hormon spavanja. "Samo jedna čaša s alkoholom će usporiti tijelo. Također može uzrokovati erektilnu disfunkciju, postizanje orgazma, ali i preranu ejakulaciju", objašnjava Kasal.

Image
Foto: Unsplash