Što je potrebno za drugu sreću?

Novi početak: Pet stvari koje trebaš znati prije nego što uđeš u drugi brak

Ako se nakon razvoda planiraš ponovno udati, imaj na umu da za taj korak moraš biti u potpunosti spremna i o njemu dobro razmisliti. Zanima te što je bitno da bi drugi brak bio uspješan? Saznaj u nastavku

drew-coffman-llWjwo200fo-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Trendovi se mijenjaju. Mladi više nisu oduševljeni idejom tradicionalnog braka i izgleda da im 'uzimam' sve manje znači. S druge strane, statistike pokazuju da se u Hrvatskoj razvodi svaki treći par. Jedan dio rastavljenih osoba sreću nastoji pronaći s novim partnerom pa se nakon nekog vremena ponovo vjenčaju. I dok neki podaci kazuju da su drugi brakovi sretniji i da u manjoj mjeri završavaju razvodom, druge brojke – primjerice iz Britanije – sugeriraju da drugi brak ima veći rizik od 'pucanja' i da se raspadne njih šezdeset posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Isplaniraj ga uz pomoć astrologije

Zvijezde predviđaju: Kako svaki horoskopski znak zamišlja vjenčanje iz snova

S obzirom na to da su i podaci kontradiktorni teško je precizno reći jesu li drugi brakovi generalno uspješniji. Ipak, dojmovi novopečenih parova kažu da se sreća većini njih doista osmjehnula kad su drugi put razmijenili prstenje. Prije velike odluke o sklapanju braka treba biti siguran da je to zaista 'to' te da se u drugi brak ulazi iz dobrih namjera, a ne isključivo iz financijske koristi ili straha od samoće. Također, treba biti svjestan koje su to greške i problemi presudili tvom prvom braku kako se ne bi ponavljao isti scenarij.

shimmer fallback

Zanima te što je još bitno da bi drugi brak bio uspješan? Saznaj u nastavku.

1/6
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.