Tajne iz spavaće sobe

Najčešći problemi zbog kojih parovi idu seksualnim terapeutima

Ovo su uobičajeni problemi koji se vrlo učinkovito mogu riješiti, kažu stručnjaci

profimedia-0158327477.jpg
Foto: Profimedia.hr

Erektilna disfunkcija

"Muškarci koji dolaze kod seksualnog terapeuta su hrabri jer sam uvjerena da je to posljednje mjesto na kojem žele biti. Mnogi dolaze zbog erektilne disfunkcije. Također vam mogu reći da se gotovo svi osjećaju bolje nakon prvog razgovora. Osjećaju da mogu izdahnuti i da postoji nada za rješavanje njihovih problema", objasnila je Megan Fleming, psihologinja i seksualna terapeutkinja za HuffPost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjet: "Uvjeravam muškarce da postoje stvari koje trebaju pokušati, a koje će im vratiti samopouzdanje, uzbuđenje i erekciju", kaže dalje Fleming. "Gotovo svi muškarci, čak i ako postoje fizički razlozi za poteškoće u održavanju erekcije imaju dodatni psihološki okidač. Postoji određena tjeskoba zbog njihovih seksualnih izvedbi. Srećom, seksualna terapija može ih podučiti novim vještinama i nudi vježbe koje se usredotočuju na zadovoljstvo i rješavanje temeljne tjeskobe. "

shimmer fallback

Bolni odnosi

"Mnoge žene osjećaju bol tijekom spolnog odnosa, ponekad zbog fizičkih i hormonalnih problema. Ova situacija negativno utječe na želju za seksom jer je odnos neugodan", objašnjava seksualna terapeutkinja Lisa Paz.

Savjet: "Prvo je važno utvrditi uzrok boli. Ako razlog pokriva moje područje, onda liječenje uključuje tehnike opuštanja, što u osnovi pomaže ženi da ponovno nauči kako se opustiti u seksu, umjesto da se pripremi za bol”, objašnjava Paz. “Ključno je i da partner postane dijelom rješenja. Parovi su obično toliko obeshrabreni i frustrirani da seks postaje nešto negativno. Ponovno stvaranje nove priče je presudno", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.