Što muškarci ne vole?

Muškarci priznali: Ovo su stvari koje su im neprivlačne

Vjerovala ili ne, ove ih stvari stvarno užasno odbijaju

sandra miss
Foto: www.profimedia.hr

Možda činiš sve kako bi privukla suprotni spol odnosno muškarca koji ti se sviđa, no moglo bi te iznenaditi da neke od tih tvojih akcija i ponašanja mogu imati posve suprotni učinak. Zapravo, možda uopće ne shvaćaš da način na koji se ponašaš odbija muškarce, umjesto da ih privlači.

Image
Ljubav na prvi pogled

Što muškarci vole? Pet stvari koje će ih oboriti s nogu

Činjenica je da ne vole svi iste tipove žena, no istraživanja su pokazala da postoje neke općenite stvari koje većina muškaraca ne voli i koje smatraju neprivlačnima kad je u pitanju ženski izgled.

Želiš li steći kontrolu nas situacijom i istinski privući muškarca koji ti se sviđa, u nastavku doznaj koje to stvari oni smatraju totalno neprivlačnima.

Previše šminke

Iako je šminka stvorena da bi nas uljepšala, vrlo često s njome pretjerujemo. Uostalom, muškarci najviše vole što prirodniju ljepotu. Previše šminke na licu smatraju neprivlačnim pa čak i neukusnim. Dakle, idući put kada ćeš se dotjerivati za dejt, upamti pravilo 'manje je više'.

Image
Foto: Pexels

Ekstremni makeover

Ako se sviđaš nekom muškarcu iz pravih razloga, onda te nikada neće tjerati na to da mijenjaš svoj izgled. Sviđaš mu se onakva kakva jesi i kakvu te upoznao. Žene koje drastično mijenjaju svoj izgled samo kako bi udovoljile muškarcima zapravo su neprivlačne. Oni vole samopouzdane žene koje su zadovoljne svojim izgledom i koje ih znaju šarmirati svojom osobnošću.

Image
Foto: Pexels

Tračanje

Činjenica je da mi žene volimo ogovarati druge, no postoje granice kojih bismo se trebale držati ne želimo li ispasti neukusne. Muškarci ne vole tračerice i one žene koje znaju sve o svakome. Iako možda imaš dobre namjere i pokušavaš začiniti razgovor, izbjegavaj mu prepričavati sočne tračeve jer oni to naprosto ne vole. Mnogi ljudi koji imaju loše mišljenje o sebi zapravo se tračevima služe kako bi se osjećali bolje pa pričaju od tuđim neuspjesima i skandaloznim ponašanjima misleći da će na taj način poboljšati vlastito sampouzdanje.

Image
Foto: Pexels

Umišljenost

Samopouzdanje je odlična stvar za osobnost i muškarcima su samopouzdanje žene izuzetno privlačne, no valja naglasiti da postoji ogromna razlika između zdrave razine samopouzdanja i narcisoidnosti. Vjeruj u sebe i budi ponosna na svoja postignuća, no pripazi da to ne preraste u umišljenost jer muškarci nimalo ne vole žene koje su opsjednute same sobom.

Image
Foto: Pexels

Nedostatak ambicija

Ne trebaš biti karijerist ili pak zauzeta non-stop, no dečki ne žele biti s curom koja nema nikakvih većih ciljeva ili pak uopće ne zna koji smjerom želi ići. Demotivirajuće je biti u odnosu s nekim tko nema baš nikakvih ambicija. To osobito vrijedi u onim slučajevima kada on ima jasnu viziju o svojoj budućnosti.

Image
Foto: Pexels

Kada loše govoriš o bivšima

Možda ti se čini da će mu to što loše pričaš o bivšem partneru biti poticaj, no to zapravo i nije najbolja odluka. Takav način ponašanja tebe može učiniti lošom i negativnom osobom, iako su tvoje namjere možda bila drugačije. Želiš li mu pokazati da si preboljela bivšeg, onda ga nemoj uopće spominjati. Ostvari prošlost iza sebe i fokusiraj se budućnost i na to kako ćeš privući pravog partnera.

Image
Foto: Pexels

Negativnost

Svatko od nas svakodnevno se suočava s cijelim nizom različitih emocija i to je posve normalno i ljudski. Ipak, vrlo je važno kako reagiramo na određene situacije. Važno je zadržati optimizam i pozitivan stav bez  obzira na sve što nam se dešava. To nije važno samo zbog mentalnog zdravlja, već i zato jer utječe na naše odnose. Studije su pokazala da su muškarcima manje privlačne one žene čija im se osobnost čini negativna.

Image
Foto: Pexels

Ovisnost o njemu

Kad je riječ o muško-ženskim odnosima, važno je napomenuti da muškarci vole znati da su nam potrebni i da ih želimo u svom životu. Ipak, mnoge žene to shvaćaju previše ozbiljno i postaju previše opsesivne, ljubomorne te očajnički pokušavaju svo svoje vrijeme biti u društvu muškarca koji im se sviđa. Takvo je ponašanje muškarcima odbojno i ne žele biti u vezi sa ženom koja ne zna biti sama ili koja uopće nema svoj život. Prestani biti ovisna o muškarcima i nauči se sama boriti za sebe i samostalno rješavati vlastite probleme.

Image
Foto: Pexels

Previše parfema

Društvo i uvjerljive marketinške strategije kozmetičkih brendova uvjerili su nas da uvijek moramo biti našminkane i namirisane, a prirodna ljepota i autentičnost pali su u zaborav. Moramo li uistinu na sebi uvijek imati parfem da bi bile seksi i poželjne? Ne. Čak su i istraživanja potvrdila da su muškarcima žene privlačnije kada jednostavno mirišu po sebi, a ne po silnim količinama parfema. Ženski prirodni miris najsnažniji je afrodizijak za muškarce.

Image
Foto: Pexels

One koje nemaju svoje mišljenje

Vjerovala ili ne, neće mu se svidjeti to ako ćeš se u svemu složiti s njime. Bojiš li se izraziti vlastito mišljenje ili neke svoje stavove samo radi straha kako ga ne bi odbila ili pak kako ne bi došlo do konflikta, to je posve pogrešno i moglo bi ga odbiti. Nakon svega, sposobnost izražavanja vlastitih misli i emocija dopušta nam da se povežemo jedni s drugima na mnogo duboljoj i intimnijoj razini. Budi iskrena, otvorena i autentična i to je jedini način da pronađeš pravog partnera koji će te voljeti i poštovati zbog onoga što jesi.

Image
Foto: Pexels