Kratkotrajni užitak ili dugotrajna veza?

Seks na eks: Može li se veza razviti i nakon što ste spavali zajedno

Kada si zaljubljena učinila bi sve samo da zadržiš interes frajera koji ti se sviđa, pa ponekad pomišljaš i na ove najradikalnije poteze - seks, no što kada se dogodi, može li se veza razviti nakon seksa?

pexels-adam-kontor-303476.jpg
Foto: Pexels

Kultura holivudskih romantičnih komedija na simpatičan način predstavlja seks između dvoje ljudi koji se događa vrlo brzo nakon upoznavanja. U narativu takvih filmova muškarac i žena se zaljube, vrlo brzo stupaju u odnos, nakon toga slijedi prekid zbog vanjskih okolnosti i na kraju se frajer ipak vraća ženi s početka priče. Iz ovoga ne možemo zaključiti da je rano stupanje u seksualne odnose nešto loše, jer kraj je ipak sretan.

Image
Budi samopouzdana

Greške koje radiš zbog kojih te frajeri smatraju dosadnom u seksu

U stvarnom životu to nije tako, stoga ne bi trebala usvajati ni primjenjivati ponašanja koja smo naučili iz filmske kulture (iako su vrlo primamljiva). Realnost nas je naučila da seks nakon upoznavanja nije dobra ideja ako priželjkuješ vezu. Dobit ćeš kratkotrajni užitak, a želiš dugotrajni odnos. Kada si zaljubljena učinila bi sve samo da zadržiš interes frajera koji ti se sviđa, pa ponekad pomišljaš i na ove najradikalnije poteze - seks. Istina, time ćeš mu pobuditi interes ali vrlo kratko i usmjerit ćeš mu pažnju na krive stvari. Ne želiš da frajer bude fokusiran samo na fizički odnos, nego ga želiš zainteresirati svojim karakterom. Muškarci se upuštaju u seks uglavnom sa ženama s kojima ne planiraju razviti emocionalan odnos, ali nije sve crno- bijelo.

Ali ako se ipak dogodi prije nego si planirala, nije kraj svijeta, imamo nekoliko savjeta kako izbjeći prijevremeni seks i osvojiti ga na druge načine

Zadrži mu interes

Ma koliko god on to želio, nemoj dozvoliti da te 'prisili' na seks prije nego si sto posto sigurna da i sama to želiš. Nije neuobičajeno da frajeri forsiraju fizički odnos čim se upoznate, nemoj ga kriviti radi toga, to je jednostavno muška stvar. Zabavi ga drugim stvarima, uzmite vremena da se međusobno upoznate, spoznajte zajedničke interese i usmjerite svoje aktivnosti prema tome što vas oboje zanima. Otkrivajte jedno drugo, svaki dan naučit ćeš novu stvar o svojoj simpatiji. Ako i dalje inicira seks iako si mu dala do znanja da nisi spremna, probaj mu napomenuti da te jako zanima on kao osoba, daj mu nadu i spomeni da si u skoroj budućnosti zainteresirana za intiman odnos. Ovo će ga sigurno dodatno zaintrigirati, a ti ćeš biti sigurna da imaš muškarca koji te sluša tvoje želje i uvažava tvoje potrebe.

Image
Foto: Pexels

Koliko dugo čekati?

Nema točnog odgovora na ovo pitanje, ali postoje znakovi koji upućuju da je vrijeme da postanete intimni. Ako ti se frajer sviđa, poštuješ ga kao i on tebe, iskren je i pošten prema tebi i slobodan nema razloga zašto ne biste uživali u intimnosti. Bitno je kako se osjećaš u njegovoj blizini, slušaj svoje tijelo, ono će ti reći kada si spremna.

Image
Foto: Pexels

Prerani seks i veza

Ako se upustiš u seks s muškarcem ranije nego što si to stvarno željela, ne znači nužno da je tvoja šansa za vezu s tim frajerom propala. Samo malo uspori tempo, ali taktično, nemoj raditi nikakve nagle rezove, razgovarajte i fokusirajte se na druge stvari i aktivnosti. Muškarac koji te poštuje bit će spreman uložiti vrijeme u tebe.

Image
Foto: Pexels