Ljubavni odnosi

Radiš li ih i ti? Znakovi da se ponašaš kao njegova mama, a ne partnerica

Neprestano mu prigovaraš i o svemu odlučuješ? Možda si se počela ponašati majčinski i odbacila ulogu koju trebaš imati u vašoj vezi. Kako prepoznati da se umjesto kao partnerica ponašaš kao majka

profimedia-0168467846.jpg
Foto: Profimedia.hr

Muškarci i žene su jako različiti u mnogim stavarima, a to je ono što naše odnose čini bogatijima i zanimljivijima. Naravno, zbog toga se drugačije ponašamo i u ljubavnim vezama.

Image
Znakovi čvrste veze

7 stvari koje osjećaš samo kada si u vezi s 'onim pravim'

Žene se prirodno brižnije u različitim odnosima i vole njegovati druge ljude, što je zapravo dobra stvar i vrlo lijepo. No, ponekad u određenim odnosima, pogotovo u ljubavnim vezama može se pretjerati u brizi za druge. Čak toliko da se žene mogu početi ponašati prema svom partneru kao što se ponaša majka prema sinu. Jesi li ikada pomislila da se i ti možda ponašaš tako prema njemu ili ti je ON čak prigovorio. U nastavku pročitaj koji znakovi sigurno pokazuju da prelaziš granicu:

Stalno mu prigovaraš

Neprestano mu prigovaraš jer ne želi raditi ono što ti misliš da važno, a onda se on osjeća kao da se vratio u mamin dom. Ako istinski zabušava i ne radi stvari koji bi trebao onda ozbiljno razgovaraj s njim, ali prestani prigovarati svaki dan o malim stvarima.

Image
Foto: Unsplash

Prigovaraš mu jer se druži s prijateljima

Iako je važno provoditi kvalitetno vrijeme s dečkom ili partnerom i on treba vrijeme kada je udaljen od tebe (ali ti od njega). Očekuješ li da dođe kući do 22 sata kada izađe s prijateljima? Onda se on možda osjeća kao dijete koje mora doći kući točno na večeru, a jednostavno to nije u redu, piše Bolde.com.

Image
Foto: Unsplash

Glavna si u vezi

U vašoj vezi ti nosiš hlače odnosno ti si vozač, a on je postao putnik bez prava glasa o smjeru vožnje. Ti kontroliraš sve u vezi s njim, od načina na koji se odjeva do toga što bi trebao jesti i kako bi trebao trošiti svoj novac. Zamišljeno je da u vezama ipak ima treba biti jednakosti, pogotovo ako se radi o odnosu na dulje staze.

Image
Foto: Unsplash

Teško donosi odluke

Kada trebate donijeti odluku jesi li ti ta koja preuzimaš odgovornost? Ako ti on prepušta da o svemu odlučuješ i čak se ne trudi reći što misli o različitim stvarima onda imate problem. Trebala bi ipak razmilsiti o tome da odeš s trona.

Image
Foto: Unsplash

Sve više radi

Ako počinje sve više ostajati na poslu možda se skriva negdje sa svojim prijateljima i ne želi ti govoriti o tome. Zna da mu je to jedina prilika da uživa u stvarima i izbjegne prigovaranje.

Image
Foto: Unsplash

Osjećaš kao da ti je dijete, a ne partner

Zastani na trenutak i razmisli o svom dečku ili čak pogledaj u njega. Vidiš li ga kao muškarca s kojim si oduvijek sanjala da istražuješ svijet ili ti se sve više čini kao bespomoćno biće o kojem se brineš i trebaš ga navigirati? Tvoj odgovor će ti sve reći.

Image
Foto: Unsplash

Rekao ti je da se tako osjeća

Ako ti on govori da se ne osjeća dobro, da si sve preuzela ili da se ponašaš kao da si njegova mama, saslušaj ga. Priznaj svoje pogreške i zajedno obnovite odnos. Nikad nije kasno da počnete ispočetka, pogotovo ako ti on pomogne da se vratiš svojoj izvornoj ulozi - njegova djevojka ili partnerica.

Image
Foto: Unsplash