Mikrovaranje

Mikrovaranje: Novi trend opasan za ljubavne veze

Mikrovaranje je novi trend koji se razvio zajedno s pojavom društvenih mreža,a stručnjaci upozoravaju da može ozbiljno ugroziti ljubavni odnos

pexels-ron-lach-8070524.jpg
Foto: Pexels

Svi znamo što je varanje, no jesi li čula za pojam mikrovaranja? Zahvaljujući društvenim mrežama zbog kojih se komunikacija velikim dijelom preselila iz sfere fizičkog u sferu virtualnog, stvorila se nova, iako neopoiljiva, no vrlo stvarna prijetnja za ljubavne odnose. Stručnjakinja za veze, terapeutkinja Alex Mellor-Brook objašnjava za portal Tyla kako je ovdje riječ o nevjeri koja sa sobom ne nosi preveliki rizik da bude otkrivena jer ju se ne može dokazati. Ova vrsta nevjere može varirati od odijevanja izazovne haljine na mjesto na kojem znaš da će biti i osoba koja ti se sviđa do slanja poruka na društvenim mrežama.

shimmer fallback


Mikronevjera ili mikrovaranje je ustvari u svojoj srži flert, no otkad se prebacio na društvene mreže, osobito one koje imaju opciju nestajanja poruka, postao je puno prisutniji pa time i puno veća prijetnja za veze. "U biti to je uživanje u pozornosti koju ti pridaje netko drugi, a ne tvoj partner i veliki rizik da svoje emocije, čaki nesvjesno, 'prebaciš u drugu košaru'", upozorava za portal Tyla stručnjakinja za veze Hayley Quinn. "Društvene mreže uvelike su zamaglile granicu kada je riječ o klasifikaciji nevjere. I dok je nekada mikrovaranje bio flert na uredskoj zabavi kojem je kumovalo previše alkohola i koje se zaboravi do kraja blagdana i povratka na posao, danas je ono dostupno i to nadohvat ruke 24 sata na dan zahvaljujući pametnim telefonima", objašnjava.

Image
Jesi li spremna za novu ljubav?

Ovi znakovi otkrivaju da bi tvoja 'rebound' veza mogla potrajati


No, je li ovo uvijek prijetnja za veze? Ima ljudi koji su rođeni zavodnici i flert je dio njihova karaktera. Ukoliko su njihovi partneri svjesni toga, a oni sami znaju gdje je granica, problema nema. Opasnost od mikrovaranja postoji za sve one ostale koji se igraju vatrom,a da toga nisu svjesni. "Nisu kod svih granice iste. Nekome je nešto prevara, dok drugi to smatra flertom, a treći uopće ne doživljava. Bitno je da se vas dvoje razumijete i jedno drugome vjerujete", dodaje.

Mikrovaranje je i rani znak da u vezi nešto ne štima. Umjesto da ignoriraš tu crvenu zastavicu i prepustiš se šarmu druge osobe, radije poradi na svojoj vezi i ozbiljno porazgovaraj s partnerom.

Popravite vezu dok nije kasno ili je prekinite, ukoliko shvatite da nema smisla. Varanja, bila ona mikro ili makro ne vode nikud. Pokazatelj su slabog karaktera, nerazrješenih problema i poziv na rad na sebi.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.