Prepusti se - i uživaj

Erogene zone čiji puni potencijal tek trebaš otkriti

Ovog ljeta začini svoj seksualni život i otkrij neke potencijalno neistražene erogene točke tijela. Zaisgurno nećeš požaliti.

profimedia-0349386111.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Svi znamo da su erogene zone smještene duž cijelog tijela, no prečesto se u seksualnim odnosima fokusiramo isključivo na područje oko usana, grudi, bradavica i genitalija. Iako su to zone koje su definitivno jako senzualne i pružaju nam najviše užitka, to nisu jedini dijelovi tijela koji mogu poslužiti u svrhe raspaljivanja strasti u krevetu. Naime, seksolozi tvrde da je za ultimativno seksualno iskustvo zapravo najbolje proći cijelo tijelo poljupcima, nježnim dodirima i stiskanjem - kako bi se cijelo tijelo pripremilo za seksualni odnos. U nastavku ti stoga donosimo pet erogenih zona koje mnogi zaboravljaju uključiti u svoju "rutinu" vođenja ljubavi, a svakako to ne bi trebali činiti.

Image
Čarobna traka

Spremna za nešto novo? Povez za oči i sve njegove moći

Od vrata, koji je najpopularnija opcija s ove naše liste, pa sve do zapešća i gležnjeva, saznaj koje su to erogene zone koje na svom, ali i partnerovom tijelu tek moraš do kraja upoznati i uvjeriti se u njihov erotični potencijal iz prve ruke.

Vrat

Ok, krenut ćemo od jedne od najpoznatijih erogenih zona na ljudskom tijelu, a koja se jednostavno mora naći na našem popisu - vrata. Kao što znamo, vrat je iznimno seksi mjesto na tijelu i često je uključen u razne ljubavne igrice. Od grickanja, sisanja, maženja pa sve do gušenja - s ovom erogenom zonom možemo se zabavljati na grublje ili nježnije načine, no jedno je sigurno, kako god u seksualnom smislu tretirali vrat, senzacije ugode i uzbuđenja preplavit će nam cijelo tijelo. Naime, vrat ima brojne živčane završetke, pa je jako dobra zona za seksualnu stimulaciju. Osobito je osjetljivo na podražaje područje oko grkljana i stražnja donja strana vrata ispod potiljka glave. Masaže, ljubljenje i nježno stiskanje tih dijelova vrata izludit će i muškarce i žene.

shimmer fallback

Pupak

Sada krećemo na nešto manje istražena područja. Recimo, jedna od erogenih zona koju ljudi često zanemaruju svakako je i pupak. Pupak i cijelo područje trbuha nalaze se opasno blizu erogenim zonama genitalija, pa je ovo idealan dio tijela za zagrijavanje za oralni seks. Ljubljenje, nježno prolaženje prstima i lizanje ovog dijela tijela poslat će žmarce niz kralježnicu, a možeš biti sigurna da ćeš se jako uzbuditi bude li te partner ljubio po ovom dijelu tijela. Možete u igru uključiti i pera, ali i kockice leda ili vruću čokoladu. Naime, trbuh je osjetljiv na promjene temperature, pa će jako osjetiti svaku hladnu ili vruću kap tekućine koja se po njemu prolije - a to može u posebnom kontekstu biti jako seksi.

shimmer fallback

Donji dio leđa

Donji, lumbalni dio leđa je povezan sa zdjelicom, pa od njega vodi put do stražjice i kukova. Delikatno ljubljenje, hvatanje i masiranje ovog dijela tijela može biti sjajan uvod za seks u "doggy" stilu. Neka te partner nježno prevrne na trbuh i krene prvo s masažom cijelih leđa, a onda neka se usredotoči na dio koji se spaja sa stražnjicom. Vrlo brzo ćeš osjetiti da ti uzbuđenje raste.

shimmer fallback

Gležnjevi i zapešća

Iako bi to malo kome palo na pamet, nježno maženje i ljubljenje zapešća ruku i gležnjeva stopala može biti itekako seksi. Naime, na tim je dijelovima koža jako tanka, pa su završeci živaca blizu površine kože, što znači da će se svaki poljubac dvostruko jako osjetiti ako je upućen u ovaj dio tijela. Iako mnogima kada pričamo o seksu na spomen stopala padaju ideje lizanja prstiju, ovo je puno delikatnija, nježnija i senzualnija opcija. Obrati stoga sljedeći puta pažnju na partnerova zapešća i gležnjeve, mogao bi to biti sjajan uvod u nježan seks.

shimmer fallback

Ključna kost

Za kraj, još jedna često zanemarena erogena zona je i područje ramena i ključne kosti. Slično kao i sa zapešćima i gležnjevima, i ova zona tijela ima tanku kožu kroz koju se svaki poljubac osjeti jače i intenzivnije. Samo ljubljenje, prelazak prstiju preko ključne kosti ili maženje ovog dijela tijela mogu biti jako senzualni za partnera, a kako je i zona vrata jako blizu, poigravanje s ova dva seksi i erotična mjesta na tijelu možeš spojiti u jedno.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.