Novi početak

Ljubav nakon razvoda? Moguća je uz ovih nekoliko savjeta

Upoznavanje nekog novog odmah nakon razvoda vjerojatno ti nije ni u primisli, no ima onih koji se nakon određenog vremena odluče vratiti u dejting arenu. Donosimo savjete kako to učiniti bez forsiranja

felipe-callado-t85iyXFUqcE-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Razdoblje uoči i nakon razvoda za većinu je izazovan i stresan. Kad se napokon, kao par, odvažite okrenuti novi list i otići na svoje strane, malo je vjerojatno da razmišljaš o nekom novom muškarcu ili dejtanju. Možda još propitkuješ razvod, možda se želiš posvetiti ostalim segmentima svog života, a možda ti se teško ponovno zamisliti u romantičnoj vezi.


Image
Život nakon razvoda

Tri odluke koje bi svaka razvedena žena trebala donijeti za potpunu sreću

No, ima nekih koji nakon određenog perioda – a to može biti čak i više godina od razvoda – ponovno odluče okušati sreću u ljubavi. To, naravno, nije loše ako si sigurna da si preboljela razvod te ako si u redu s tim da je vašoj priči odzvonilo. Odgovoriš li potvrdno na ova pitanja i čini ti se da je kucnuo pravi čas za ulazak u dejting arenu, ovo su savjeti koji bi ti mogli pomoći.

Doživi emocije

Već smo istaknuli da ne treba žuriti s novim romansama. Posveti se sebi i svojim prioritetima, a ostalo će se posložiti. Ne potiskuj svoje emocije, već ih proživi – sasvim je normalno da nakon intenzivne situacije poput razvoda osjećaš različite emocije – i ljutnju, nostalgiju, olakšanje, tugu… Čak i ako ih probaš ignorirati, emocije će te dostići kad-tad.

Image

Uspori

Ne zanosi se idejom da svako upoznavanje ili dejt mora rezultirati nečim više. Nakon razdoblja preboljenja, daj si vremena upoznavati ljude. To mogu biti osobe različitog karaktera i s različitih strana, a učini li ti se tko zanimljiv, pruži mu priliku. U tome nema ničeg lošeg.


Image
Foto: Unsplash

Pitaj se zašto dejtaš

Poželiš li se spojeva samo kako bi ublažila ljutnju, ogorčenost ili tugu razvodom, razmisli još jednom. Ako se, naime, s osobom viđaš samo kako bi pobjegla od svojeg unutarnjeg stanja ili znaš da mu ne možeš pružiti sto posto sebe, bolje je pričekati neke svjetlije trenutke. U svijet dejtanja ne treba ulaziti reda radi ili s ranama iz prošlosti, zar ne?

Image
Foto: Pexels

Imaj realna očekivanja

Ne ulazi u novu vezu s teretom ili sa skepsom. Možda ćeš, očarana novom romansom, pomisliti da nova veza neće imati svojih nesavršenosti ili ćeš idealizirati novog partnera. Nijedno nije dobro. Osim što moraš biti emotivno spremna za novi početak, isto tako ne očekuj nemoguće. Naleti li ljubav, pruži mu priliku i nemoj misliti da, ako ti je pukao brak, nemaš sreće u ljubavi. Tko zna – možda baš potraje s novim partnerom. Samo je važno osvijestiti što želiš od novog partnera, ali i što daješ zauzvrat.

Image
Foto: Unsplash

Ne skrivaj svoju prošlost

Ima onih koji se novom partneru žele predstaviti u najboljem svjetlu pa im je neugodno obznaniti da iza sebe imaju propali brak i djecu. Ne boj se istine – reci potencijalnom partneru kako stvari stoje i što osjećaš. Istina će ionako izaći na vidjelo, a vjerojatno nakon razvoda želiš vezu izgrađenu na iskrenosti, povjerenju i poštovanju.

Image

Ne žuri sa sretnom vijesti

Razvod nekada najteže padne djeci. Stručnjaci zato savjetuju da je najbolje pričekati šest ili više mjeseci prije nego što ih upoznaš sa svojim novim partnerom. Dođe li upoznavanje prerano, djeci bi to mogla biti zbunjujuća situacija pa ih je bolje pripremati postupno. Uostalom, kad djeca vide da si sretna dulje vrijeme, sve će biti lakše.

Image
Foto: Unsplash

Slušaj sebe

Iako ovi savjeti mogu pomoći ženama da se s vremenom odvaže na velik korak, znamo da postoje one kojima dejtanje ne pada na pamet. I to je u redu – nakon izazovnog razdoblja najbolje je slušati sebe i ne forsirati.

Kaže li srce s vremenom drugačije, to ćeš ionako osjetiti.

Image

Možda će te zanimati

Image
UMJESTO SMEĐE I SIVE

Unesi malo boje: Najljepši ljubičasti komadi za razigrane kombinacije

Image
OBRVE SU OKVIR LICA

Dovoljno je samo nekoliko koraka do savršenih obrva i naglašenih očiju