Znakovi da si u zdravoj vezi

Dobar znak: Sedam 'zelenih zastavica' na koje trebaš obratiti pažnju u vezi

Osim 'crvenih zastavica' u vezi, važno je prepoznati i one zelene, koje nam ukazuju u to da se nalazimo u zdravoj vezi koja ima budućnost. Na ovih sedam moraš obratiti pažnju

zelene-zastavice.jpg
Foto: Unsplash

Već smo pisale o takozvanim 'crvenim zastavicama' u vezi, situacijama i postupcima koji nisu baš poželjni, a kakvima često svjedočimo u vezama. No jednako su važne, ako ne i važnije, 'zelene zastavice', koje bi mogle ukazati na to da se nalaziš u zdravoj vezi koja ima budućnost, i da si s partnerom koji te zaista voli i cijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Uoči ih na vrijeme

'Crvene zastavice': Upozoravajući znakovi u vezi koje nikad ne bi trebala ignorirati

Prije nego što uopće možeš prepoznati te zelene zastavice, važno je odgonetnuti koje su tvoje temeljne potrebe u vezi, a nakon toga obrati pažnju na neke općenite zelene zastavice u vezi, koje funkcioniraju kao pokazatelji da si u zdravoj vezi i da si kompatibilna sa svojim partnerom. Zelene zastavice također mogu poslužiti kao svojevrsni putokazi koji će ti pomoći da odrediš jesi li zainteresirana za bolje upoznavanje osobe i ostvarivanje romantične veze. A što više zelenih zastavica u vezi prepoznaš, to je vjerojatnije da ćeš htjeti nastaviti tu vezu.

Postoje neke univerzalne zelene zastavice u vezi za koje stručnjaci kažu da od njih svatko od nas može imati velike koristi - u nastavku smo izdvojile njih sedam, a ako ti zvuče kao nepoznanica, to je vjerojatno znak da nisi u zdravoj vezi i da ju trebaš prekinuti prije nego li bude prekasno.

1/8