Play logo
Omiljena seks poza

Za još veći užitak: Evo kako omiljenu 'kaubojku' dovesti do savršenstva

Ako ti i tvoj partner volite klasičnu kaubojku, isprobajte ovih nekoliko varijacija ove omiljene seks poze i začinite stvari u vašoj spavaćoj sobi

pexels-willsantt-2714627.jpg
Foto: Pexels
Play logo

Od svih seks poza koje postoje, kaubojka je ženama definitivno jedna od najdražih - to je savršena poza za istraživanje vlastitog užitka, a ženama omogućuje veću kontrolu prilikom samog odnosa, dopuštajući joj da bude slobodnija u svojim pokretima. Kada je žena gore, ona ima sve pod kontrolom, pa nije ni čudo da sve više žena odabire upravo ovu pozu kao svoju omiljenu.

Play logo

U tradicionalnoj pozi kaubojke, partner leži ravno na leđima ispruženih nogu, a partnerica ga opkorači, sjedne na njega tako da budu okrenuti licem u lice, a on ju penetrira. U ovoj pozi, žena je ta koja može odrediti tempo, dubinu i kut penetracije, što joj može pomoći da pronađe ono što joj najviše odgovara.

"Ta poza također omogućuje veće trenje i trljanje klitorisa, koji je glavni centar užitka", za Insider kaže seksualna terapeutkinja Rachel Smith, što je dobra vijest za mnoge žene koje ne mogu doživjeti orgazam samo penetrativnim seksom - u istraživanju iz 2015., 37% žena reklo je da mogu doživjeti orgazam tijekom seksa samo ako im je klitoris stimuliran.

Izvor: undefined

Dobra stvar je da, čak iako je kaubojka vrlo uobičajena poza, postoji toliko njezinih varijacija koje ti i tvoj partner možete isprobati ako volite ovu pozu. Od obrnute kaubojke do sjedeće kaubojke, evo nekoliko varijacija na kaubojku koje mogu začiniti stvari u vašoj spavaćoj sobi.

Play logo

Obrnuta kaubojka

Ni u ovoj pozi tvoj partner ne radi ništa drugačije - samo leži ravno na leđima, ispruženih nogu. Ti ga opkoračiš, no ovoga puta okreneš se prema njegovim stopalima i okreneš mu leđa. Tijekom obrnute kaubojke, penis ili seksualna igračka tvog partnera prodrijet će u tebe pod drugim kutom, "dopuštajući drugačiji oblik igre i istraživanja", kaže Smith. A baš poput tradicionalne poze kaubojke, i ovdje imaš potpunu kontrolu nad svojim kretanjem. Osim toga, lagano naginjanje unatrag dat će ti dodatni prostor za stimulaciju vlastitog klitorisa, kaže Smith.

Izvor: Unsplash

Horizontalna kaubojka

Kako biste isprobali ovu pozu, zauzmite klasičnu pozu kaubojke, a ti se zatim nagni naprijed prema partneru, tako da su vam prsa blizu ili da se dodiruju. U ovoj se pozi još uvijek možeš podupirati koljenima i kontrolirati pokret, a zbog kuta penetracije možeš i bolje stimulirati G-točku, koja ima više živčanih završetaka nego druga područja vagine, što ti može pomoći da lakše doživiš vrhunac tijekom penetrativnog seksa. Osim toga, ova je poza intimnija od ostalih varijacija kaubojke, jer možete uspostaviti bliski kontakt očima i poljubiti se.

Izvor: Unsplash

Sjedeća kaubojka

Tvoj partner neka uspravno sjedne umjesto da leži, s nogama prekriženim ili ispruženim ispred sebe (može pomoći ako sjedne uz zid da se na njega može nasloniti). Ti mu sjedni u krilo, uspravno, a budući da su vam tijela tako blizu, moći ćeš trljati klitoris o njegovu zdjelicu. Uz to, ova poza također daje tvom partneru priliku da svojim ustima stimulira tvoje grudi, vrat i bilo što drugo na dohvat ruke.

Play logo
Izvor: Unsplash
Play logo