Kako prepoznati lošeg frajera?

Muškarci nikada neće moći 'izigrati' žene koje čine ovih 8 stvari

Želiš li pronaći idealnog partnera, no bojiš se dati šansu ljubavi jer si već bila povrijeđena, ovo su neke od stvari koje trebaš uzeti u obzir

pexels-cottonbro-studio-4694504.jpg
Foto: Pexels

Želiš li uistinu pronaći 'onog pravog', jedini način da se to dogodi je da otvoriš svoje srce i počneš izlaziti s muškarcima. Međutim, dejtanje u današnjim vremenima nije jednostavno, a pritom ne smijemo zanemariti niti činjenicu da velik broj frajera uopće nije zainteresiran za ozbiljnu vezu, već ih zanima samo usputni flert.

Image
Bez suvišnih detalja

Treba li (i kad) s novim partnerom razgovarati o bivšima?

Možda si već i umorna od trošenja svoje energije i vremena na pogrešne muškarce te ne želiš ponovno biti izigrana i povrijeđena. Naporno si radila kako bi pronašla svoj mir i osjećaj sreće pa nema šanse da dopustiš nekome da ti to sve pokvari, no ipak ne želiš odustati od mogućnosti da pronađeš nekoga tko će ti idealno odgovarati.

Image

Puno je single žena koje žele pronaći savršenog partnera – nekoga zbog koga će se osjećati ispunjeno, nadahnuto i obožavano – no mnoge od njih boje se dati šansu ljubavi jer iza sebe imaju propale veze ili su ih frajeri više puta iznevjerili.

Ako si se prepoznala u ovim opisima, ono što najprije trebaš naučiti je kako postaviti zdrave granice. Ne želiš li opet biti izmanipulirana i izigrana od strane loših frajera, ovo su stvari na koje trebaš pripaziti:

Izbjegavaj muškarce s niskim samopoštovanjem

Ako muškarac ne voli sebe te mu nedostaje samopoštovanje, velika je vjerojatnost da ti neće moći pokazati ljubav na zdrav način. Pronađi nekoga sa zdravom razinom samopoštovanja jer je to izuzetno važno.

Image
Foto: Pexels

Prije nego započneš vezu, provjeri jesu li vaše vrijednosti usklađene

S osobom s kojom planiraš provesti život trebala bi dijeliti slične vrijednosti kad je riječ o obitelji, odnosima i drugim važnim stvarima. Prije nego se upustiš u ozbiljnu vezu, provjeri kakve ima odnose s obitelji i prijateljima, je li sve u redu s njegovim financijama i teče li njegov život glatko.

Image
Foto: Pexels

Nemoj prihvatiti loše ponašanje

Bilo da je riječ o zlostavljanju, vrijeđanju ili nekoj drugoj vrsti lošeg ponašanja, ono se nikad ne bi smjelo tolerirati u zdravoj vezi. Muškarac koji te doista voli prema tebi će se odnositi lijepo i s poštovanjem.

Image
Foto: Pexels

Obrati pažnju na ono što čini, a ne na ono što govori

Njegova djela pokazuju koliko mu je uistinu stalo do tebe, više od njegovih riječi. Je li spreman za tebe odvojiti vrijeme? Zove li te kada niste zajedno? Ili ti daje obećanja koja nikad ne ispuni? Kvalitetan partner je pažljiv, brižan, velikodušan i dosljedan. Ako to nije, onda te zaista nije vrijedan.

Image
Foto: Pexels

Budi sigurna da je uistinu zaljubljen u tebe

Ako te muškarac voli, bit ćeš mu prioritet. Većinu svog slobodnog vremena željet će provesti s tobom. Nećeš ga morati moliti da budete zajedno, izvlačiti iz njega neke odgovore ili sa strepnjom iščekivati njegov poziv. Dakle, ako mu se sviđaš, jednostavno ćeš to znati.

Image
Foto: Pexels

Izbori se za sebe

Ako te nešto muči, kaži mu. Ako on odbaci tvoje emocije ili se brani, uzmi to kao znak upozorenja. Dobar muškarac uvijek će biti u stanju procijeniti svoje ponašanje i promijeniti se ako je to potrebno. Također, trebao bi biti sposoban priznati vlastite pogreške i cijeniti tvoje emocije.

Image
Foto: Pexels

Nemoj odmah pristati na seks

Seks je sjajna stvar, no ako želiš pronaći partnera za dugoročnu vezu, bilo bi dobro malo pričekati sa seksom – barem dok ne budeš sigurna da je on uistinu 'onaj pravi'.  Nadalje, kako ističu stručnjaci za odnose, to će vam dati dovoljno vremena da najprije stvorite emocionalnu intimnost, a to je dobra strategija za razvoj kvalitetnog odnosa. Muškarac kojemu je doista stalo do tebe poštivat će tvoje granice i čekat će te dok ne budeš spremna.

Image
Foto: Pexels

Obrati pažnju na to kako se osjećaš kada si s njim

Ako se u njegovom društvu osjećaš anksiozno ili si pod stresom svaki put kada se spremaš na dejt s njim, nešto nije u redu. Vjeruj svojoj intuiciji kad su u pitanju emocije i nemoj ulaziti u vezu s frajerom koji te ne čini sretnom. Ako je u vašem odnosu više loših trenutaka nego onih dobrih, vrijeme je da kreneš dalje. S pravim frajerom uvijek ćeš se osjećati sretno, opušteno i ugodno.

Image
Foto: Pexels