Play logo
Istražujte i opustite se

Što učiniti kad u vezi nestane strasti? Ima spasa - uz ove korake

Može li se 'probuditi' uspavana seksualna strast? Itekako može. Probajte se ponovno zbližiti, odmaknuti se od rutine i isprobati neku novu pozu ili podražaj. Donosimo trikove uz koje ćeš vezu dovesti na novu razinu...

pexels-katerina-holmes-5911261.jpg
Play logo

Na početku veze niste skidali pogled jedno s drugoga, a seksualni vam je život bio pun strasti. Čak i kada biste proveli cijeli vikend skupa, to vam ne bi bilo dovoljno i poslije biste se čuli i već dogovarali novi susret. To je bilo davno prije. Sad je priča drugačija. Mislite da znate sve što trebate znati, da ste u krevetu isprobali sve što ste mogli isprobati, a s godinama imate sve manje volje za strastvenim trenucima. Sve vam je monotono i čini vam se da vam je svaki seks isti. Kratak, s premalo uzbuđenosti.

Play logo

Problem manjka strasti i seksualne želje nije rijedak koliko misliš. Zapravo, u gornjem se upisu mogu pronaći mnogi (dugogodišnji) parovi. Toliko su se naviknuli jedan na drugog da nisu sigurni kako 'upaliti' plam ljubavi, a u tome im definitivno ne pomaže svakodnevan stres, obaveze i, na primjer, mala djeca. To je razumljivo jer par automatski ima manje slobodnog vremena. Ali ne dopustite da vam posao ili obitelj bude izgovor za monotoniju.

I da, sasvim je uobičajeno da vam seksualna želja varira i da nekad niste raspoloženi. Nekom je paru dovoljno jednom tjedno, dok su neki raspoloženi skoro svaki dan. I to je u redu sve dok ste vi zadovoljni.

No, učini li ti se da ste se udaljili i da vam je seksualni život usnuo, uz ovih nekoliko savjeta moguće je 'probuditi' strast i uživati u intimi. Kao dodatan poticaj za ponovno otkrivanje čari seksualnih 'igrica', navest ćemo da su istraživanja pokazala da su parovi u četrdesetima najsretniji seksualnim životom jer znaju što im odgovara. Također, nisu opterećeni nesigurnostima koje su možda imali u mladosti. Uz to, redovit seks ima niz prednosti – od kvalitetnijeg sna do manjeg rizika od kardiovaskularnih bolesti.

Play logo
Izvor: Pexels

Ali vratimo se na početak priče: čini li ti se da ste se udaljili i da vam je seksualni život usnuo, uz ovih nekoliko koraka moguće je 'probuditi' strast i uživati u intimi.

Razgovarajte o željama i potrebama

Vidiš li da već neko vrijeme ne uživate u seksu ili da vas – još gore – prati 'sušno' razdoblje, vrijeme je za razgovor. Razgovor unaprjeđuje vezu i sprječava nesporazume. Što je par međusobno iskreniji, to će i odnos manje patiti. Jer će prepoznati problem i pokušati ga riješiti na vrijeme. O čemu god da se radilo. Par bi trebao otvoreno razgovarati o seksu te biti otvoren za novotarije. Naravno, sve pod uvjetom da seks doživljavate kao prostor istraživanja i užitka. Dakle, ako nisi zadovoljna seksualnim životom, pokušajte iskreno raspraviti u čemu je problem te vidjeti imate li slična očekivanja u tom aspektu. Slobodno razgovarajte o maštarijama, novim pozama, podražajima i seksualnim igračkama.

Izvor: Profimedia.hr

Organizirajte vikend-izlet

Seks bi vam mogao biti uzbudljiviji u hotelskoj sobi. Ne šalimo se! Neka su istraživanja pokazala da bi i kratak bijeg iz rutine mogao unaprijediti vaš seksualni život. Svima nakon napornog tjedna treba odmor, a odvažite li se na romantični bijeg, mogli biste biti opušteni i fokusirani na užitak. Imat ćete svoju privatnost, a uz to ćete sigurno zaboraviti na stresan tjedan iza ili ispred vas. Zato se i dugogodišnjim parovima savjetuje da nekad odu na solo odmor, bez djece i da se prepuste. Uživajte u zajedničkom vremenu – bez obzira jeste li se odlučili za spa ili aktivan odmor. Sve ovisi o vašim preferencijama.

Play logo
Izvor: Pexels

Ponovno si upoznajte tijela

A priuštite li si vrijeme za sebe, imat ćete si vremena nesmetano istražiti tijela. Kako biste uživali u seksu, potrebno se opustiti te poznavati svoje, ali i partnerovo tijelo. Ne treba misliti samo na svoj užitak nego imati na umu obostrano zadovoljstvo. Znate li koji vam podražaji međusobno odgovaraju, velike su šanse da budete zadovoljni. 'Uspavanu' strast mogla bi probuditi romantična atmosfera uz svijeće ili seksi donje rublje. Poanta je da se osjećate privlačno i da 'vruće' trenutke ne vodite po špranci. Nastojte biti maštoviti i dati si vremena za istraživanje. Lagano i bez žurbe.

Izvor: undefined

…uz glazbenu podlogu

Žudite li za malo romantike, odvojite vrijeme za sebe i pravite se kao da ste ponovno na dejtu. Dajte si oduška i isplanirajte zajedničko kuhanje, šetnju ili gledanje filma, a onda se 'prebacite' u seksi raspoloženje. Možete razgovarati o svojim seksualnim željama, krenuti s laganim dodirima, a onda sve 'začiniti' glazbenom podlogom. Izaberite listu pjesama koja najbolje opisuje vaše raspoloženje u danom trenutku i romantično zaplešite. Jazz, soul ili neka domaća romantična stvar… - sami birate. Sami napravite savršenu romantičnu atmosferu.

Izvor: Pexels

Zbližite se, ali i eksperimentirajte

Možda vam je seks dosadnjikav jer ste se udaljili i čini vam se da nemate zajedničkih tema. Nedostaje vam bliskosti. To znači da je krajnje vrijeme za razne zajedničke aktivnosti. Ako vam seks 'šteka', zapitajte se kad ste se zadnji put posvetili jedno drugome. Organizirajte šetnju, odlazak u kino, kuglanje ili isprobajte novu seks pozu. I mala promjena u rutini može vas uvjeriti da imate još štošta za isprobati u seksu. Nabavite seksi 'igračku', erotsku društvenu igru i uživajte! Seks je puno više od dvije-tri poze,, a komunikacija je najvažnija.

Play logo
Izvor: Pexels
Play logo