Play logo
Krenite u akciju

Može sagorjeti do 5 kalorija u minuti – evo kako seks pretvoriti u efikasan trening

Slobodno, s vremena na vrijeme, predahni od odlaska u teretanu i prepusti se vrućem seksu, a mi ti otkrivamo sjajne trikove uz koje potrošnja kalorija tijekom seksualnih odnosa postaje još učinkovitija

pexels-edward-eyer-14106978.jpg
Foto: Pexels
Play logo

Osim što donosi užitak i pomaže nam da se oslobodimo od stresa, seks je i odlična aktivnost za trošenje kalorija. Međutim, potrošnja kalorija tijekom seksualnog odnosa ovisi o brojnim faktorima – trajanju samog odnosa, zdravlju, libidu pa i pozi koja se tijekom seksa koristi.

Play logo

Kako ističu stručnjaci, seksom se u jednoj minuti može sagorjeti oko pet kalorija, što ga čini blagim do umjerenim oblikom tjelovježbe. Dakako, što je seks više divlji i dugotrajniji, to je i potrošnja kalorija veća. Nadalje, ovisno o pozi, tijekom seksa su aktivni gotovo svi mišići ruku, nogu, ramena i trbuha.

Naravno, seksom nećeš sagorjeti toliku količinu kalorija kao vježbanjem u teretani, trčanjem ili planinarenjem, ali postoje određeni trikovi uz koje potrošnja kalorija tijekom seksa može postati učinkovitija. One najbolje donosimo u nastavku.

Biraj one poze u kojima si ti gore

Partner koji je tijekom seksa gore ima veću kontrolu nad svojim pokretima, ali mora uložiti i više truda i energije. Seksolozi ističu da osoba koja je gore mora koristiti snagu mišića pa samim time troši i više kalorija. Primjerice, u pozi kaubojke žena se može nagnuti naprijed, oslanjajući se pritom na ruke i na taj način pokreće bicepse i tricepse. U pozi lotusa također više kalorija troši osoba koja je gore. Nadalje, kod klasične misionarske poze kada je muškarac gore, on na taj način vježba svoje ruke i tijelo.

Play logo
Izvor: Pexels

One malo 'naprednije' poze ujedno su i učinkovitije

Kod nekih je poza u seksu fokus na udobnosti, kao kod poze žlice. Međutim, kako pojašnjavaju stručnjaci za seks, postoje brojne poze koje su dobar trening te potiču i sagorijevanje kalorija. Općenito, poze koje se izvode u stojećem položaju puno su učinkovitije za potrošnju kalorija i zasigurno će povećati broj otkucaja srca. Poze kao što su 'stojeće tačke' i 'doggy style' također su vrlo učinkovite, a želiš li potrošiti još malo više kalorija prilikom izvođenja tih poza, probaj se malo više fokusirati na svoje pokrete i mišiće koje pritom upotrebljavaš.

Izvor: Pexels

Odgodite orgazam kako bi zabava potrajala malo dulje

Logično je da što seks dulje traje, to će i potrošnja kalorija biti veća. Želiš li da seks s partnerom potraje malo dulje, potrudite se da odgodite svoj orgazam. Usporite kad je potrebno, zaustavite se ili promijenite položaj, savjetuju seksualni stručnjaci. Ne samo da ćete na taj način potrošiti više kalorija, već će i čitavo iskustvo biti puno zabavnije.

Izvor: Pexels
Play logo