Istražile smo sve vrste orgazama i kako ih postići. Ima ih čak 11

Od klitoralnog do onog na bradavicama, pripremile smo ti sve potrebne informacije o svim vrstama orgazma koje žene mogu osjetiti (za neke nismo ni same znale)

Istražile smo sve vrste orgazama i kako ih postići. Ima ih čak 11

Jesi li znala da žene mogu doživjeti čak 11 vrsta orgazma? Mi nismo. Većina nas poznaje uglavnom dvije vrste, vaginalni i klitoralni. Neki od njih su logični dok su neki prilično iznenađujući. Orgazam je fizički refleks koji se javlja prilikom stezanja mišića tijekom seksualno uzbuđenja, i nakon toga opuštanja kroz niz ritmičkih kontrakcija. Svaki orgazam drugačiji je u svom trajanju i intenzitetu. Osim što pruža fizički užitak i opuštanje, isto čini i za našu psihu.

Dok se neke vrste orgazma fokusiraju na vaginalno područje, postoje i oni koji ti pružaju velike užitke na mjestima za koje možda nisi ni znala da su snažne erogene zone. Zato smo ti pripremile sve što trebaš znati o svim vrstama orgazma i načinim na koje ih možeš postići.


Klitoralni orgazam

Klitoris je za mnoge žene najjednostavniji i najbrži put do užitka. Ovaj organ sastavljen je od milijuna živčanih završetaka sličnih onima na penisu. Stimulacija klitorisa uzrokuje povećani nalet krvi u ovo područje. O ovom orgazmu ne trebamo mnogo govoriti, sve smo ga iskusile najčešće, a nadamo se da je i tvoj partner već do sada naučio kako pronaći ovo područje.

Orgazam G-točke (vaginalni orgazam)

G točka nalazi se na prednjem dijelu vaginalnog zida, otprilike na pola puta između vaginalnog otvora i cerviksa. Možeš ga pronaći ako staviš prst u vaginu i pritisneš ga prema naprijed. Trebala bi osjetiti blago izbočeno ili rebrasto područje, a nekim ženama je čak i spužvasto na dodir. Kako bi sama postigla orgazam G točke, poznat još i kao vaginalni orgazam, stimuliraj to područje pritiscima i pokretima prema gore i dolje. Kod seksa s partnerom probajte birati poze u kojima njegov penis dodiruje ovo područje, a možeš da stimulirati i vibratorom. Vaginalni orgazam opisuje se kao duboko intenzivan i zahvaća šire područje od klitoralnog.

Miješani orgazam

Ovaj orgazam može postići dva, tri ili čak četiri puta veći intenzitet od prva dva tipa. On ustvari uključuje istovremen klitoralni i vaginalni orgazam. Najlakše ga je postići istovremenom stimulacijom G-točke i klitorisa za vrijeme seksa ili zadovoljavana vibratorom. No, ima još načina za postizanje miješanog orgazma, i uključuju ostale erogene zone. Možeš ga na primjer postići istovremenom stimulacijom G-točke i bradavica ili anusa.


Analni orgazam

Analni seks nije za sve žene, neke ga vole a neke ne. No mnoge nemaju pojma da orgazam mogu postići analnim putem. Pošto anus i rektum toliko blizu vagini i klitorisu, i razdvojeni su samo tankim slojem tkiva, dijele mnogo živaca i mišića uključujući i pelvični pod koji je vrlo osjetljiv a može pokrenuti vaginalni, ali i analni orgazam.

Dubinski vaginalni orgazam

Osim G točke, unutar vagine postoji još jedna erogena zona poznata kao A-točka. Ona se nalazi nešto malo iznad cerviksa, a u dubini vagine postoji još i O-točka smještena na kraju stražnjeg zida vagine, gotovo da je iza cerviksa. Ove dvije točke sadrže mnogo završetaka živaca a mogu se stimulirati dubinskom penetracijom ili još bolje, većim vibratorom (ovisno o individualnoj dužini vaginalnog zida).

''Špricajući'' orgazam

Jesi li ikada čula da i žene mogu ejakulirati? E pa mogu, i pri tome mogu iskusiti potpuno novu vrstu orgazma. Nekada prilikom seksualnog uzbuđenja i stimulacije može doći do eksplozije tekućine iz žlijezda oko mokraćne cijevi ili unutarnje površine vagine, za vrijeme ili prije orgazma. Iako se još ne zna sa sto postotnom sigurnošću od kud točno ta tekućina dolazi, ona nije nimalo nalik mokraći. Najčešće mu vodi stimulacija G-točke, no može mu pomoći i stimulacija područja oko mokraćne cijevi).

Cervični orgazam

Cerviks također može biti zanimljiva erogena zona i proizvesti svoj poseban tip orgazma. Ovo nije nešto što može iskusiti baš svaka žena jer cerviks nekada zna biti prilično osjetljiv na izravan dodir. No, cervičnaje stimulacija povezana s vrlo intenzivnim orgazmom. Najbolje vrijeme za ovakav tip orgazma je kada si jako napaljena i kada ste ti i partner već imali dužu predigru, jer će tada cerviks postati mnogo pripremljeniji na dodire. Postići ćeš ga ako te partner penetrira u sporim i dubljim zamasima ili laganijom stimulacijom vibratorom.

Orgazam bradavica

Tvoje bradavice i grudi su velika erogena zona, a bradavice posebno reagiraju na dodire i maženje. One su vrlo osjetljive i obiluju završetcima živaca. Iako ga vjerojatno neće špostići sve žene, ima onih koje mogu doživjeti vrhunac samo dodirivanjem bradavica, bez stimulacije ijedne druge erogene zone. Možda neće biti dovoljni samo dodiri nego i malo poljubaca i sisanja od partnera, ali definitivno vrijedi probati jesi li u skupini žena koje mogu doživjeti orgazam na ovaj način.

Orgazam za vrijeme vježbanja

Ok, ovo možda zvuči malo čudno, ali ovakvi orgazmi također postoje. Jedna je studija čak pokazala da je 370 od 530 žena koje redovito vježbaju doživjela orgazam ili barem seksualni užitak za vrijeme vježbanja. Ovo se uglavnom događa prilikom treninga trupa. Jedan od načina da ga postigneš je tako da čvrsto stišćeš pelvične mišiće vježbanjem, a tako će i postati čvršći. Takav tip orgazma se javlja kod žena koje imaju vrlo dobro razvijene ove mišiće a izvode vježbe koje uključuju te mišiće dovoljno intenzivno da izazovu orgazmične kontrakcije.

Orgazam u snu

Sve smo imale seksualne snove, no orgazmi u snu su potpuno nova kategorija. Neke žene zaista mogu doživjeti orgazam prilikom sanjanja nekog erotičnog sna. Jedna je studija čak pokazala da čak oko 40% žena ima barem jedno takvo iskustvo do svoje 45 godine života. Oni obično počinju sa seksi snom koji uzrokuje povećani izljev krvi u genitalije uz istovremeno opuštanje, što omogućuje orgazam kada čak nisi ni budna.

Višestruki orgazam

Žene, za razliku od muškaraca, ne moraju čekati određeni vremenski period prije sljedećeg orgazma. One mogu ostati na istoj razini ekstaze koja im omogućava ponavljanje orgazama više puta za redom. Možeš ih postizati tako da za vrijeme običnog orgazma počneš stezati i otpuštati pelvične mišiće, slično kada pokušavaš zadržati ili pustiti mokraću. Na žalost, ovo se kao i kod drugih orgazama neće desiti baš svima, ali ipak vrijedi pokušati.


Možda će te zanimati

Image
BEZ ADTIVA I KONZERVANSA

Dva hit recepta: S ovim specijalitetima gotovim za pola sata započinje nova tradicija mesnih blagdanskih obroka!

Image
VAŽAN KOMAD

Udobni su i topli: Kardigani koji mogu obogatiti zimske outfite