Evo zašto se nikada ne bi trebala vratiti partneru koji te prevario

Nakon što jedan od partnera prevari, odnos više nikada neće biti isti

Evo zašto se nikada ne bi trebala vratiti partneru koji te prevario

Odnosi su komplicirana stvar, a svatko od nas barem je jednom doživio neki oblik razočaranja u ljubavi. Jedna od najgorih stvari koja se može dogoditi u odnosu je prevara. Osoba koja je prevarena osjeća se povrijeđenozbog partnerove izdaje.

Upravo je prevara čest problem u odnosima, a ona ne mora nužno uključivati seks niti pak fizički kontakt. Prevara može biti i emocionalna, no to ne umanjuje problem i štetu koja je nanesena odnosu. Varanje dolazi u mnogim oblicima i svi oni mogu djelovati razorno.via Giphy Ipak, mnogi često odluče partneru oprostiti prevaru te krenuti dalje. Iako je u pojedinim situacijama moguće nastaviti s vezom, činjenica je da nakon što jedan partner prevari, odnos više nikada neće biti isti. Neke od razloga zbog kojih se ne bismo trebale vratiti partneru nakon što nas je prevario donosimo u nastavku.

Foto: Unsplash

Odnos više nikada neće biti isti

U trenutku u kojem razotkriješ partnerovu nevjeru, odnos između vas dvoje zauvijek će se promijeniti. I upravo je to jedan od razloga zbog kojih bi dobro trebala razmisliti prije nego se odlučiš vratiti partneru koji te izdao. Uvijek će u tebi postojati tračak sumnje i nepovjerenja. Svaki put kada će on pogledati neku drugu, uvijek ćeš se pitati o čemu razmišlja. Nakon prevare, između partnera nastaje distanca koju malo tko uspije nadvladati.shimmer fallback

On se neće promijeniti

Kako se ono kaže, vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada? Ista uzrečica mogla bi se primijeniti i na prevaru. Tko je jednom prevario, velika je vjerojatnost da će to učiniti opet. Možda ti je on obećao da to više neće napraviti, no možeš li mu uistinu vjerovati?shimmer fallback

Zaslužuješ bolje

Prije nego se odlučiš vratiti partneru koji te prevario, zapitaj samu sebe zar zaista zaslužuješ biti s osobom koja te ne cijeni i koja ti je nanijela toliko boli. Nikada ne bi trebala okrivljavati sebe za partnerovu aferu jer varanje nije način rješavanja problema u odnosu. Zaslužuješ biti s nekim tko te voli i poštuje.


shimmer fallback

Nikada te neće poštivati

Muškarci koji varaju svoje partnerice prema njima najčešće nemaju poštovanja. Napuštanjem partnera koji te prevario dokazat ćeš mu da vrijediš više i da si zaslužila da te netko cijeni, voli i poštuje.


via GIPHY

Stalno ćeš biti pod stresom

Bez obzira na to što će tvoj partner reći ili učiniti, ti ćeš se nakon što te prevario u odnosu uvijek osjećati loše i bit ćeš u strahu da se opet ne ponovi afera. Jednom kad nas netko prevari, teško je opet izgraditi povjerenje. Uvijek ćeš sumnjati u njegove riječi, djela, postupke... Vrlo je teško i naporno biti u takvom odnosu.

via GIPHY

Laži će se nastaviti

Ako te partner prevario, onda je lažljivac jer je od tebe sakrivao puno toga, osobito ako je imao aferu s drugom ženom. Ako ti je lagao o tome, velika je vjerojatno da će ti lagati i o mnogim drugim stvarima. Upravo radi toga, uvijek ćeš sumnjati u njegove riječi, a takav odnos zasigurno ne želiš.shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.