Prepoznaj ih na vrijeme

'Četiri jahača bračne apokalipse' - navike koje ubijaju svaki brak

Bračni savjetnik John Gottman kao najveće ubojice svih brakova istaknuo je četiri ponašanja koje je nazvao 'četiri jahača bračne apokalipse'

profimedia-0621289863.jpg
Foto: Profimedia

Svi smo čuli ovu statistiku: otprilike polovica svih brakova završi razvodom. I dok se vodi rasprava o točnosti te brojke, nema sumnje da daleko više od polovice brakova završi kao partnerstvo bez ljubavi, bespolnih odnosa prepunih zamjeranja i neizgovorenog očaja, bez obzira na to jesu li izdržali u braku ili ne.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nema spasa

Stručnjaci su otkrili dva glavna znaka da je brak osuđen na propast

Za neke od tih brakova spas možda ni ne postoji. Na primjer, ako si se udala za pogrešnu osobu iz pogrešnih razloga, i jednoj i drugoj osobi bi bilo bolje da se rastave i potraže ljubavnu sreću drugom mjestu. Razvod nije kraj svijeta: ponekad je to najbolja stvar za sve uključene.

No, ako ste ti i tvoj partner nekad bili istinski zaljubljeni i sretni u zdravoj vezi i želite vratiti tu iskru, vrijedi razmisliti o tome je li vaš brak oštećen od jednog od 'četiri jahača bračne apokalipse', ponašanja koje je bračni savjetnik John Gottman, istaknuo kao najveće ubojice svih brakova.

1/5

Možda će te zanimati

Image
BEZ ADTIVA I KONZERVANSA

Dva hit recepta: S ovim specijalitetima gotovim za pola sata započinje nova tradicija mesnih blagdanskih obroka!

Image
VAŽAN KOMAD

Udobni su i topli: Kardigani koji mogu obogatiti zimske outfite