Analni seks - vodič za početnice

Nekada se na njega nije smjelo ni pomišljati, a danas će mnoge žene priznati da im ova vrsta seksa pričinjava posebno zadovoljstvo

Analni seks - vodič za početnice

Naime, zbog anatomije tijela, tijekom analnog seksa stimuliraju se erogene zone, kojih možda nisi ni svjesna, a koje ti mogu pružiti nevjerojatne užitke. No, prije nego što se sa svojim dragim upustiš u nove seksualne avanture, budi sigurna u to što želiš, odnosno jesi li zaista za analni seks ili to činiš kako bi njemu udovoljila. Ako je ovo prvo odgovor na tvoje pitanje, vrijeme je za akciju, a mi imamo vodič za početnice.

Image

9 stvari koje moraš znati prije nego se odlučiš na analni seks


Priprema

Analni otvor nije predviđen za seks. Njegova je namjena sasvim suprotna, odnosno "smjer kretanja" je obrnut (kao i kod automobila u Velikoj Britaniji:). Iz njega stvari izlaze... Stoga, planiraš li analni seks dobro je provesti određene pripreme, a najbitnija je otići na WC.

Puna crijeva nikako nisu nešto što želiš u ovom trenutku jer bi se moglo dogoditi da analni seks dugo pamtiš, ali ne po dobru... Stoga, WC pa tuš. Operi se, a ako želiš i klistiraj, no to nije nužno. Kod ove vrste seksa se preporučuje analno ispiranje - manje invazivna metoda od klistiranja. Klistiranje je kompliciranije (crijevo se ispire dublje) i nije ga potrebno provoditi zbog analnog seksa. Ispiranjem se uklanjaju nečistoće iz rektuma i anusa, odnosno ostaci stolice, a pritom se koristi specijalna pumpica i mlaka voda. Bitno je analno ispiranje provesti sat vremena prije odnosa, kako bi se rektum smirio, odnosno prestao biti nadražen. A ako do analnog seksa dođe neplanski, poslužit će i vlažne maramice za intimnu higijenu.

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay)

Lubrikanti

Kao što smo već rekli, analni otvor nije namijenjen za seksualni odnos pa nema niti mehanizme kojima se, poput vagine, vlaži. Zbog toga je dobro pri ruci imati lubrikant i ne štedjeti na njemu kada dođe vrijeme. Bitno je da klizi.

Razgovor i strpljenje

Razgovaraj s partnerom o tome što želiš, a kad se upustite u seks jasno mu daj do znanja što ti paše, a što ne i ako te boli to mu reci kao bi mogao stati. Jedna od bitnijih stvari kod analnog seksa je strpljenje kako bi se tijelo opustilo, posebice sfinkter na anusu koji se prilikom podražaja automatski stišće te ga sada treba "naučiti" da reagira suprotno, odnosno da se na podražaj opusti.

Igraj se Indiana Jonesa

Istražujte svoje tijelo poput filmskog pustolova, osluškujte kako reagira na različite podražaje. Masturbacija je najbolji način za to. Informacije koje ćete pritom o sebi prikupiti bit će vrlo vrijedne vašem partneru kako bio vas doveo do vrhunca. Stoga, ne suzdržavajte se priuštiti si pokoje zadovoljstvo u kućnoj radinosti, pomognite si pritom različitim igračkicama za odrasle...


shimmer fallback


(FOTO: Pixabay)

Predigra

Možda voliš brzinski seks, ali kod analnog, osobito ako ti je prvi put, teško da će ti poći za rukom. Opuštanje je u ovom slučaju ključno, kao što smo već spomenuli, a dobra predigra može te odvesti do nezaboravnih orgazama. Stoga se prepusti, ne žuri i uživaj.

Zaštita

Postoji krivo mišljenje da analni seks ne traži zaštitu jer se ovim putem ne može zatrudnjeti. Istina, nećeš napraviti bebu, ali i dalje možeš "zaraditi" neku spolnu bolest. Stoga, ne igraj se sa zdravljem. već podsjeti partnera da stavi kondom.


Redoslijed se strogo mora poštovati

Nikada, ali baš nikada penis ne smije, nakon što je bio u rektumu, ući u vaginu. Na taj način riskiraš bolesti. Rektum je pun bakterija koje nemaju što raditi u vagini, stoga pazi na ovo. Želiš li nakon analnog seksa prakticirati vaginalni, zamoli partnera da se opere, a ako koristite kondome, neka ga zamijeni novim.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.