Je li moguće?

Obrati pažnju - ovi znakovi otkrivaju da ON nije prava osoba za tebe

Bez obzira na to koliko ga voliš, ako si u vezi primijetila ovih osam znakova, vrlo je vjerojatno da on nije 'onaj pravi'

milan-popovic-FHvpa4-Fpu8-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Na početku ti se činilo kao da si napokon pronašla onog pravog. Upoznala si ga s prijateljima pa i s obitelji. Sve se činilo idealnim, no u posljednje vrijeme imaš pomiješane emocije i u tebi tinja onaj mračni tračak sumnje kako on možda ipak nije tvoj 'princ iz snova'?

Image
Sudbina ili ne?

Znakovi koji otkrivaju da si u partneru pronašla svoju srodnu dušu

Voliš ga, no tvoj unutarnji glasić ti ne da mira pa sve češće propitkuješ svoj izbor. To nije ništa neuobičajeno. Veze su kompleksne i potrebno nam je određeno vrijeme da bismo nekoga u potpunosti upoznali.

Svi želimo pronaći idealnog partnera za dugoročnu vezu ili brak. Svi želimo voljeti i biti voljeni. Ipak, ne isplati se ostati u vezi s lošim frajerom samo zbog straha od samoće. Bolje da si solo i sretna, nego u vezi i nesretna.

Image

Izvor: Giphy

Ako ti intuicija govori da tvoj partner za tebe nije idealan izbor, možda bi trebala dobro promisliti o tome što i kako dalje. Ostati s muškarcem koji za tebe nije dobar može biti velika pogreška, a kako ističu stručnjaci za odnose, postoje i određeni znakovi prema kojima ćeš prepoznati da on naprosto nije 'onaj pravi'.

U nastavku ti otkrivamo neke od najčešćih znakova koje bi trebala uzeti u obzir jer signaliziraju da si s pogrešnim partnerom.

Nisi mu prioritet

U predanom odnosu partneri bi jedno drugom trebali biti prioritet. To znači da bi on uvijek trebao biti spreman čuvati ti leđa i biti tu kada ga zatrebaš. Ako se osjećaš kao da mu uopće nisi važna, trebala bi se zapitati ima li smisla ostati u takvom odnosu.

Image
Foto: Pexels

S njim ne možeš biti svoja

Uz njega nikad ne možeš biti skroz spontana i opuštena. Čini ti se kao da stalno moraš glumiti jer te on vjerojatno ne prihvaća takvu kakva jesi. Bojiš se da će ga tvoje ponašanje uznemiriti. Ako partner ne cijeni tvoju autentičnost i sve ono što čini dio tvoje osobnosti, onda te nije zaslužio. Nitko nije savršen, a u zdravom odnosu svatko bi trebao biti spreman prihvatiti mane svog partnera.

Image
Foto: Pexels

Primijetila si da ti često laže

U vezama je vrlo važno biti iskren jer se na taj način rađa povjerenje između partnera, a povjerenje je temelj svakog odnosa. Ako si primijetila da nije uvijek iskren prema tebi, teško ćete izgraditi povjerenje u svojoj vezi. Čak i male laži su znak upozorenja.

Image
Foto: Unsplash

Osjećaš se kao da je samo tebi stalo do vašeg odnosa

Da bi odnos bio uspješan, oba partnera u njega trebaju ulagati svoje vrijeme, trud, energiju i ljubav. Odnos je dvosmjerna ulica i važno je i davati i primati. Ako se ti 'ubijaš' od truda da vaša veza uspije, a on se ponaša kao da mu je svejedno, to nije dobar znak. Veza te ne bi trebala iscrpljivati. Ako ti se čini kao da je u vašem odnosu uvijek sve po njegovim uvjetima, onda je vrijeme da kreneš dalje.

Image

Izvor: Giphy

Nije zainteresiran za sljedeći korak

On zna da ti se sviđa i tvrdi da i on prema tebi nešto osjeća. Ipak, svaki put kad poželiš razgovarati o sljedećoj 'fazi' u vašem odnosu, on promijeni temu ili ti daje besmislene izgovore. Zbog toga se osjećaš prazno i sumnjaš u njegove emocije. Ako se viđate već neko vrijeme, a on ne pokazuje interes za ozbiljnu vezu, zapitaj se ima li uopće smisla ostati u tom odnosu.  

Image
Foto: Pexels

Ne poštuje te

Ako te partner ne poštuje, kreni dalje. Ponekad zanemarujemo one male znakove upozorenja, tzv. 'crvene zastavice' koji ukazuju na nedostatak poštovanja u vezi. Ako ti se često ruga ili ismijava tvoje želje, snove ili hobije, onda on za tebe nije dobar izbor. Pravi muškarac će poštivati tvoja uvjerenja i tebe kao osobu.

Image
Foto: Unsplash

Između vas ne postoji emocionalna povezanost

Da bi veza potrajala, emocionalna povezanost je ključna. Svog partnera bi trebala dobro poznavati, i izvana i iznutra. Morate dijeliti zajedničke nade i snove i imati zajedničke ciljeve za budućnost. Uz to, trebaju biti prisutni i povjerenje i razumijevanje s obje strane. To je ono što će vam pomoći da prebrodite teške trenutke. Ako nema te povezanosti, vaša veza nema smisla.

Image
Foto: Unsplash

Intuicija ti govori da nešto nije u redu

Bez obzira na to koliko ga voliš, ako duboko u sebi osjećaš da je nešto pogrešno u vašem odnosu, velike su šanse da si u pravu. U zdravom i kvalitetnom odnosu trebala bi se osjećati sigurno i ugodno, a ne stalno sumnjati u partnera.

Image

Izvor: Giphy