Ljubav ne bira

Godine su plus: 8 razloga zašto muškarci vole starije žene

Parovi u kojima su žene starije od muškaraca još su uvijek tabu (dok je obrnuta situacija u kojoj je muškarac stariji, puno prihvatljivija). No, ipak, sve je više dama koje pod ruku vode dečke

profimedia-0222093403.jpg
Foto: Profimedia.hr

Sve češće viđaš parove u kojima je ona osjetno starija od njega i pitaš se što to vidi u ženi kojoj je savršena subota navečer ona kada ostane kući, skuha čaj i gleda film, dok je njemu vrijeme za festivale i noćne klubove? Ili si ti ta kojoj se upucava frajer kojem je tek počela rasti brada i teško ti je za povjerovati da mu se sviđaš uz tolike cure njegovih godina.

Image
Ljubavna iskušenja

Zavedi me, razvedi me: Slavni parovi koji su se vjenčali dvaput s istom osobom

Image
Foto: Pexels

U nastavku ćemo ti odgovoriti na pitanje zašto mlađe muškarce privlače starije žene i shvatit ćeš da svaki odgovor drži vodu te više nećeš sumnnjati u njegov razum i ukus. Druga je stvar, želiš li biti s mlađim frajerom, no o njegovim prednostima i manama u idućem članku.

Starije žene su iskusnije

Ako si starija od njega, logično je i da si više toga prošla, suočila se s brojnim izazovima koji će pred njega tek biti stavljeni. Mudrija si, iskusnija i pametnija, a to je ono što mlađi muškarac u starijoj ženi traži. Pomažeš mu da se bolje nosi sa svojim problemima. Uz partnericu poput tebe kvalitetnije ide kroz život.

Glumica Julianne Moore je starija od svog supruga deset gdoina.

Znaš što želiš

Bogato životno iskustvo pomoglo ti je i da jasno definiraš svoje ciljeve te znaš što želiš, bilo da je riječ o poslu, privatnom životu ili ljubavi. Znaš kakvog muškarca kraj sebe više ne želiš imati i u tome si odlučna. Tvoji jasni stavovi mu imponiraju te uvelike pojednostavljuju život, a i laska mu što si izabrala upravo njega.

Image
Foto: Pexels

Dižeš mu ego

Prethodna točka uvod je u ovu. S godinama si postala izbirljiva, cijeniš svoju slobodu, sebi si na prvome mjestu i biraš samo muškarce koji ti mogu parirati. Izabereš li njega mlađeg, podići ćeš mu ego. Laska mu što ga želi uspješna, samopouzdana i ostvarena žena.

Glumica Priyanka Chopra prije četiri godine se udala za Nicka Jonasa koji je mlađi od nje deset godina.

Samopouzdanje je najjači afrodizijak

Ne postoji ništa privlačnije od žene koja se osjeća sjajno u svojoj koži. Ako je izlazio sa svojim vršnjakinjama, teško da je upoznao samopouzdanu ženu i baš zbog toga prema tebi osjeća nevjerojatnu privlačnost. Sasvim je prirodno da mlađe cure pate od manjka samopouzdanja. Naime, ono se gradi iskustvom i dolazi s godinama. Imaš i jedno i drugo.

Image
Foto: Pexels

Emocionalno si stabilnija od mlađih cura

Još jedna velika prednost zrelih žena je što su emocionalno stabilne, a to muškarci vole. Nećeš podizati drame gdje ne treba i započinjati besmislene ratove, barem u njihovim očima besmislene. Znaš stati na loptu, smiriti situaciju i racionalno sagledati stvari. Na koncu, znaš ga umiriti, a to mu je bitno.

Glumac Hugh Jackman je mlađi od svoje supruge Debora Lee Furness 13 godina. U braku su od davne 1996. godine.

Željni su novih iskustava

Starije žene koje su realizirane i zadovoljne, ne srame se sebe i rado će svog mlađeg partnera naučiti nečem novom, u bilo kojem aspektu života. Podijeliti s njime svoje iskustvo. To je za mlađe muškarce vrlo uzbudljivo i privlačno. Nešto što im ne može pružiti njihova vršnjakinja.

Monica Bellucci u vezi je s francuskim umjetnikom Nicolasom Lefebvreom koji je od nje mlađi 18 godina.

Vole dominaciju

Uvriježeno je mišljenje da muškarci vole dominirati u vezi, no stvarnost je vrlo često drugačija. Muškarci vole žene koje će im reći što da rade i kako da to naprave. One koje će uzeti konce u svoje ruke pa isplanirati godišnji odmor, platiti račune, organizirati renoviranje stana i podići kredit za isto.

Image
Foto: Unsplash

Ne ostaješ pod svaku cijenu

Poštuješ se i tražiš od njega da te poštuje. U suprotnom odlaziš i zaboravljaš ga, kao da ništa nije bilo. Bez suza (barem pred njim) i bez drame. Niti je prvi niti posljednji (ukoliko ne bude dobar) i on je toga svjestan. Štoviše, to je jedan od razloga zašto te toliko želi.

Supermodel Heidi Klum u braku je s glazbenikom Tomom Kaulitzom koji je '89. godište. Starija je od njega 16 godina.