Play logo
Ovisna o pozornosti

Nismo ni mi savršene: 7 znakova koji otkrivaju 'žderačicu' muškaraca

Ovim ženama nije nimalo neuobičajeno da istovremeno izlaze s više muškaraca, no pritom prema njima ne pokazuju nikakve emocije

pexels-danielly-palmeira-4166146.jpg
Foto: Pexels
Play logo

Kada se govori o ljubavnim vezama i idealnim partnerima, fokus je uglavnom uvijek na muškarcima koje bi trebalo izbjegavati. Manipulatori, sociopati, narcisi i ženskaroši samo su neke od kategorija u kojima se zasigurno ne krije savršeni partner i koje bi svaka žena trebala izbjegavati u širokom luku želi li stabilnu i zdravu vezu.

Play logo

Međutim, i među pripadnicama ženskog spola postoje određene kategorije koje nisu najbolji 'materijal' za ozbiljan odnos, a takve se žene najčešće nazivaju 'žderačice' muškaraca. To su one žene koje nisu zainteresirane za ozbiljne veze, a muškarce mijenjaju kao čarape, pojašnjavaju stručnjaci. Za njima 'posežu' samo kada osjete potrebu za seksom ili kada ih žele iskoristiti na neki drugi način.

Izvor: undefined

Nadalje, takvim ženama nije nimalo neuobičajeno da istovremeno izlaze s više muškaraca,  no pritom prema njima ne pokazuju nikakve emocije. One frajere tretiraju kao objekte, a ne kao osobe koje imaju osjećaje. Psiholozi ističu da su 'žderačice' muškaraca onaj tip žene koja ovisi o pozornosti, a zbog određenih iskrivljenih obrazaca koje su vjerojatno stekle još u djetinjstvu takve žene nisu sposobne za dugu vezu.

Ako si se prepoznala u nekoj od spomenutih osobina, možda si i sama u opasnosti da postaneš jedna od njih. Neke od najčešćih znakova koji otkrivaju da je žena 'žderačica' muškaraca donosimo u nastavku.

Play logo

Seks za jednu noć puno ti je draži od ozbiljne veze

Svatko se povremeno voli hvaliti sa svojim brojem seksualnih partnera, no ljudi koji su zaista zainteresirani za dugoročnu vezu više vole kvalitetu nego kvantitetu. Ako ti je seks za jednu noć puno draži i interesantniji od ozbiljne veze, moguće je da si 'žderačica' muškaraca.

Izvor: Pexels

Ne znaš se nositi sa svojim emocijama

Ako stalno izlaziš iz jedne veze u drugu ili često mijenjaš partnere, zapitaj se kakvu poruku zapravo šalješ drugima o svom emocionalnom status. Prema mišljenju stručnjaka, osobe koje često mijenjaju partnere boje se ulaziti u ozbiljne veze jer se ne znaju suočiti sa svojim emocijama.

Izvor: Pexels

Muškarce tretiraš kao objekte

Iako postoje frajeri koji su ženskaroši, isto tako postoje i oni drugi, koji imaju emocije i koji su zainteresirani za ozbiljan odnos. Muškarac kojemu je zaista stalo do tebe nije zaslužio da ga tretiraš kao komad mesa.

Play logo
Izvor: Pexels

Izlaziš s više frajera istovremeno

Imaš muškarca s kojim spavaš, jednoga s kojim izlaziš i još jednoga s kojim povremeno flertuješ? Možda ne vidiš u čemu je problem, no ako si s više frajera istovremeno, to bi mogao biti znak da si prava 'žderačica muškaraca.

Izvor: undefined

Izvor: Giphy

Čak i ako si u vezi, voliš flertati s drugima

Možda čak i jesi u vezi, no to za tebe ne znači da ne smiješ koketirati s drugim frajerima. Sama činjenica da imaš partnera ne sprečava te da daš svoj telefonski broj tipu kojega si tek upoznala. Koliko god ti se novi frajer sviđao, to baš i nije u redu prema tvom trenutnom partneru, zar ne?

Play logo
Izvor: undefined

Izvor: Giphy

Nikad im ne uzvraćaš pozive

Nakon što od frajera dobiješ ono što želiš, bilo da je riječ o seksu ili nekim drugim stvarima, prestaje ti biti interesantan. Izašla si s nekim par puta, a nakon toga jednostavno si mu prestala uzvraćati pozive.

Izvor: Pexels

Važne su ti samo tvoje želje

Kada je riječ o muškarcima s kojima izlaziš, ne zanimaju te njihove potrebe, želje niti planovi za budućnost. Važna si samo ti. I ponašaš se na taj način u svim svojim vezama. Uzimaš što želiš, a zauzvrat daješ jako malo.

Play logo
Izvor: Pexels
Play logo