Zajednički orgazam

Kako do istovremenog vrhunca? Stručnjaci za seks otkrili su sedam jednostavnih trikova

Seksualni terapeuti ističu kako mnogim parovima nije lako doživjeti istovremeni orgazam, ali je ipak moguće. Evo što trebaš znati

profimedia-0714242397.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Prednosti seksa, kao i postizanja seksualnog vrhunca odnosno orgazma su brojne. Osim što je izvrstan osjećaj, orgazam ti može pomoći ublažiti stres, ojačati tvoj imunološki sustav, pozitivno utjecati na san, itd.

Image
Veliko NE

Ne kvari užitak: Ove 4 stvari nikad nemoj raditi prije

Istovremeno postizanje orgazma s partnerom ne događa se često, no riječ je o nevjerojatnom iskustvu koji pomaže paru da se još dublje i snažnije poveže. Muškarci i žene prilično se razlikuju kad je riječ o postizanju vrhunca stoga je postizanje zajedničkog orgazma teže, no nije i nemoguće.

Stručnjaci za seks otkrili su nekoliko važnih trikova kako doći do istovremenog orgazma, a pritom je jako važno da ti i tvoj partner tijekom seksa budete usklađeni i sinkronizirani kako bi zajedno došli do vrhunca. No, ne brini ako u tome ne uspijete jer orgazam je osobni proces i svatko ima neke svoje jedinstvene okvire. Uvijek jedna osoba pokušava požuriti, a druga usporiti stoga se rijetko kad dešava da partneri dožive zajednički orgazam.

Ipak, ako želite malo začiniti svoju seksualnu rutinu i upustiti se u taj izazov, onda svakako vrijedi pokušati, a pritom je dobro na umu imati ove savjete seksualnih terapeuta:

Morate znati što vas uzbuđuje

Kad je riječ o seksu, svatko ima drugačije preferencije i žudnje. Ono što jednu osobu uzbuđuje, drugoj će biti dosadno. Želiš li imati kvalitetan seksualni život, onda s partnerom moraš otvoreno razgovarati o tome što te 'pali'. To mogu biti seksi igračke, prljavi razgovori, gledanje erotskih filmova i sl. Partneri trebaju biti otvoreni jedno prema drugome i ne se sramiti vlastite seksualnosti, napominju stručnjaci. Seksualno samopouzdanje važno je za bolji i kvalitetniji seks i doprinosi postizanju istovremenog seksualnog vrhunca.

Image

Izvor: Giphy

Komunikacija je ključna

Da bi odnos bio uspješan i zdrav, komunikacija između partnera je jako važna, a to vrijedi i kad je u pitanju seks. Partner ne može čitati tvoje misli stoga je jako važno da mu kažeš koje su tvoje želje i potrebe i što ti pomaže kod postizanja orgazma. Želite li doći do zajedničkog vrhunca, trebate komunicirati prije, tijekom i nakon seksa. To će vam omogućiti da se uskladite. Morate jedno drugom dati do znanja kada se približavate orgazmu ili kada je jednom od vas potrebna dodatna stimulacija.

Image
Foto: Pexels

Fokusirajte se jedno na drugo

Nitko u krevetu ne želi imati sebičnog ljubavnika. Za doživljavanje najboljeg seksualnog iskustva, partneri trebaju biti fokusirani i predani jedno drugom. Baš kao što je važno da poznaješ vlastito tijelo i svoju seksualnost, isto tako je važno i da naučiš sve o tijelu svog partnera i kako ono funkcionira. Što ga uzbuđuje i na koji način najlakše dolazi do vrhunca? Dakako, komunikacija je ključna stoga partneri jedno drugom trebaju posvećivati jako puno pažnje te uživati u međusobnim dodirima, poljupcima, oralnom seksu, savjetuju seksualni terapeuti.

Image
Foto: Pexels

Gledajte se u oči

Kontakt očima jako je važan za postizanje istovremenog orgazma stoga odaberite one poze kod kojih ćete se moći gledati u oči. To je zapravo oblik neverbalne komunikacije koji će vam omogućiti da budete na 'istoj stranici', da zajednički doživite orgazam i da ostanete povezani.

Image
Foto: Pexels

Nemojte žuriti

Ako tvoj partner najčešće prvi doživljava orgazam, onda probajte malo usporiti, uzeti stanku ili pak promijeniti pozu. Koncentrirajte se jedno na drugom i probajte uživati u tom posebnom trenutku. Čak i ako jedan od vas prije doživi vrhunac, nije kraj svijeta. Uostalom, orgazam ne bi trebao biti jedini cilj seksa. Važno je uživati u cijelom tom iskustvu i povezivanju s partnerom.

Image

Izvor: Giphy

Uključite seks igračke

Želite li malo rasplamsati strasti među plahtama, probajte uvesti seksualne igračke tijekom vođenja ljubavi. Primjerice, možete se poslužiti vibratorom za dodatnu stimulaciju klitorisa. No, seks igračke nisu samo za žene, postoje i one koje su namijenjene muškom tijelu. Budite otvoreni, prepustite se mašti i usudite se eksperimentirati i to će se sigurno pozitivno odraziti na vaš seksualni život te vam omogućiti da češće dolazite do zajedničkog vrhunca.

Image
Foto: Pexels

Opustite se

Partneri su često previše fokusirani na postizanje istovremenog orgazma što zapravo može imati kontraproduktivni učinak jer stvara nepotrebni pritisak i stres. Najvažnije je opustiti se i prepustiti se partneru, umjesto razbijati glavu time hoće li uspjeti ili ne, napominju stručnjaci. Nemojte si postaviti zajednički orgazam kao jedini cilj i probajte ne previše razmišljati o tome. Fokusirajte se jedno na drugo i na osjećaj ugode, zabavite se i odbacite sva očekivanja te se usredotočite se na to da budete prisutni u sadašnjem trenutku.  

Image
Foto: Pexels