Atributi kojima ne mogu odoljeti

Evo koje stvari kod žena muškarci smatraju najprivlačnijima (i zašto)

Znanstvenici ističu kako postoje određene stvari odnosno fizičke karakteristike kod žena na koje se muškarci 'lijepe' poput magneta

pexels-katerina-holmes-5911182.jpeg
Foto: Pexels

Napravljena su brojna istraživanja o tome što to najviše privlači muškarce kad su u pitanju žene, no teško je dati konkretne odgovore jer oni ovise o brojnim faktorima. Ipak, znanstvenici su otkrili kako postoje određene fizičke karakteristike koje većina muškaraca smatra neodoljivima.


Image
Privlačnost i ženstvenost

Uz ove trikove bit ćeš puno privlačnija. I ne - ne pričamo o fizičkom izgledu

Često se kaže da je ljepota u očima promatrača, ali istraživanja su pokazala da muškarci uistinu neke osobine smatraju privlačnijima od drugih. Velik dio toga povezan je podsvjesnim, animalnim instinktom. Generalno, koliko god nam to primitivno zvučalo, muškarce zaista privlače fizički atributi koji asociraju na razmnožavanje, senzualnost i dobro zdravlje.

Image

Izvor: Giphy

Bilo da to ima veze s evolucijom ili pak s očekivanjima društva i općeprihvaćenim  standardima ljepote, znanstvenici ističu kako postoje određene stvari odnosno fizičke karakteristike kod žena na koje se muškarci 'lijepe' poput magneta.


Dakle, koji su to 'tajni' atributi kojima muškarci ne mogu odoljetI? Doznaj u nastavku.

Figura pješčanog sata

Svaka je žena jedinstvena i lijepa, bez obzira na svoju težinu ili figuru. No prema mišljenju znanstvenika, muškarce najviše privlače žene s figurom pješčanog sata. Žene s ovim oblikom tijela imaju tanak struk te naglašene bokove, a muškarce privlače takve proporcije jer to povezuju s reprodukcijom i produljenjem vrste. Tijekom povijesti se smatralo da su veliki bokovi povezani sa sposobnošću žene da zatrudni, no nema znanstvenih dokaza koji bi potvrdili tu tvrdnju. Kako god bilo, muškarci vole žene s oblinama jer ih one asociraju na mladolikost i plodnost, tvrde znanstvenici.

Image
Foto: Pexels

Simetrija lica

U starom Egiptu simetrija lica je bila znak savršene ljepote i povezivala se s jakom i zdravom krvnom lozom. Bez obzira na to jesu li toga svjesni ili ne, muškarci su kod odabira partnerice često motivirani svojim urođnim nagonom za razmnožavanje. Studije su potvrdile kako muškarci u odabiru svojih partnerica preferiraju simetriju. Gotovo simetrična lica smatraju se privlačnijima u usporedbi s asimetričnima.


Image

Izvor: Giphy

Duga i bujna kosa

Studija iz 2003. godine objavljena u Human Nature otkrila je kako muškarci kod žena najviše preferiraju dugu ili srednje dugu kosu. Duga, gusta i bujna kosa smatra se znakom dobrog zdravlja i dugovječnosti.

Image
Foto: Pexels

Crvena boja

Zaboravi na malu crnu haljinu! Želiš li privući muške poglede, biraj crvenu. Prema studiji iz 2008. godine koja je provedena na sveučilištu u Rochesteru, crvena boja se smatra vrlo zavodljivom kada je u pitanju ono što muškarce privlači kod žena. Rezultati studije otkrili su kako muškarci najčešće preferiraju one žene koje su odjevene u crveno umjesto bilo koje druge boje.

Image
Foto: Pexels

Prodorne oči

Kaže se da su oči ogledalo duše. Kad su u pitanju pripadnici muškog spola i ono što ih najviše privlači, rijetko koji muškarac će moći odoljeti lijepim ženskim očima. Najprivlačnijima su se pokazale oči u obliku badema, ali i boja očiju igra veliku ulogu. Tako muškarce najviše privlače žene s jarkim i svijetlim očima. Guste i bujne trepavice su dodatan plus.

Image
Foto: Pexels

Ton glasa

Zanimljivo otkriće je da su muškarcima privlačnije žene s višim tonom glasa. Utvrđeno je kako ton glasa izravno utječe na ukupnu fizičku privlačnost. Istraživanje je pokazalo da muškarci najviše preferiraju žene s visokim i pomalo piskutavim glasom jer ih to podsjeća na mladost. Određenu ulogu u privlačnosti igra i boja glasa. Ugodan glas povezuje se s ugodnom osobnošću.

Image
Foto: Unsplash

Pune usne

Nije nas pretjerano iznenadila činjenica da muškarci vole žene s prirodno punim usnama. Jedna je studija otkrila kako su upravo usne najatraktivniji dio ženskog tijela. Pokazalo se da pripadnici muškog spola posebice ne mogu odoljeti ženama koje nose crveni ruž na usnama. Ako žena s tankim usnama nosi crveni ruž, to povećava njezinu atraktivnost za čak četrdeset posto. Prema istraživanju, usne se smatraju najsenzualnijim dijelom ženskog tijela, a u kombinaciji sa crvenim ružem muškarci im naprosto ne mogu odoljeti.

Image
Foto: Pexels

Možda će te zanimati

Image
ŽENSKO ZDRAVLJE

Najčešći zdravstveni problemi s kojima se suočavaju žene u 40-ima

Image
ZIMSKA BEAUTY RUTINA

Njega stopala važna je i u zimskim mjesecima – ovo su kreme za njegu koje volimo