11 prirodnih afrodizijaka od kojih će vam uzavrijeti krv

Želite oživjeti vaš seksualni život? Pokušajte s ovim prirodnim biljnim afrodizijacima

11 prirodnih afrodizijaka od kojih će vam uzavrijeti krv

Chris Kilham, poznat i kao lovac na lijekove, otkriva prirodne afrodizijake – biljke koje jačaju naš seksualni nagon. Ovih deset biljaka zapalit će vašu spavaću sobu te vas ispuniti vitalnošću i to u velikim dozama. Neke od ovih ekstrakata ćete biljaka lako pronaći u Hrvatskoj - dostupni su kao dodaci prehrani ili biljni lijekovi.

1: Tongkat ali
Eurycoma longifolia
Ova korjenasta biljka potječe iz Malezije i jugoistočnog dijela Azije. Radikalno poboljšava erekcijske funkcije, povisuje razine testosterona i energizira čitavo tijelo. Rezultat – prirodna viagra.

2: Zlatni korijen
Rhodiola rosea
Pronađena je na području Sibira, a u liječenju se koristi njen korijen. Djeluje energizirajuće na organizam, pojačava seksualnu funkciju i libido. Također reducira hormone stresa i na taj način štiti tijelo kao i um.

3: Johimbe
Pausinystalia yohimbe
Kora ove afričke vazdazelene biljke obiluje johimbinima – stimulansom koji vrlo brzo djeluje na naš živčani sustav i intenzivira cirkulaciju krvi u spolnim organima.

4: ˝Horny Goat Weed˝
Epimedium sagittatum
Prema drevnoj legendi ovom kineskom biljkom hranile su se posebno ˝napaljene˝ koze. Njeni listovi imaju sličan efekt kao androgeni hormoni – poboljšavaju erektilnu funkciju, libido i generalnu seksualnu vitalnost.

5: Ashwagandha
Withania somifera
Korijen ove moćne indijske biljke koristi se već zadnjih 3000 godina za jačanje libida i seksualne vitalnosti. Također, poboljšava plodnost i zdravlje reproduktivnog sustava te smanjuje stres.

shimmer fallback

6: Catuaba
Erythroxylum catuaba
Ova biljka raste u amazonskim prašumama Brazila, a njena kora se u cijeloj toj regiji koristi kao afrodizijak – za jačanje seksualne moći i vitalnosti.

7: Zallouh
Ferulis harmonis
Zallouh potječe sa Srednjeg istoka, srodna je s peršinom a raste na nepreglednim stazama planine Harmoun. Ekstrakti njenog korijena sadrže tvari koje šire krvne žile i potiču cirkulaciju te time i seksualni nagon.

8: Maca
Lepidium meyenii
Ova repolika biljka spada u porodicu hrena, a raste na području Perua. Maca sadržava tvari koje vrlo snažno utječu na seksualnost. Nazivaju je i superhranom, a može se dodavati u pića, kolačiće, palačinke ili bilo kakvu drugu hranu. I male količine njegovo ekstrakta mogu vas održavati cijeli dan.

9: Ginseng
Panax ginseng
Korijen ove biljke od pamtivijeka je jedan od bisera tradicionalne kineske medicine. Povećava vitalnost cijelog tijela, jača imunitet te seksualnu moć i funkciju. Barem dva znanstvena istraživanja djelovanja ginsenga dokazala su da 900 mg crvenog ginsenga dnevno značajno pomažu u liječenju erekcijske disfunkcije.

10: Sibirski ginseng
Eleutherococcus senticosus
Sibirski i azijski ginseng, adaptogene biljke, često se koriste kod problema erektilne disfunkcije. Sibirski ginseng vrlo učinkovito jača cijeli organizam i potiče seksualnu želju i funkciju.

11: Babin zub
Tribulus terrestris
I za kraj smo izdvojili biljku, ne pretjerano marketinški privlačnog naziva na hrvatskom – babin zub. Babin zub ili Tribulus terrestris je samonikli korov, koji u Hrvatskoj raste na obali i otocima, a poznaju ga i drugi europski i azijski narodi, osobito Bugari, te se ponekad uz tribulus veže i pridjev bugarski. Plod tribulusa koristi se kod erektilne disfunkcije, ali i kod muške neplodnosti što ga čini jednom pravom muškom biljkom, unatoč imenu.

Preuzeto s: Naturala.hr

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.