Hit šiške

Znaš li što frizerski hit waft fringe i zašto bi ga trebala probati?

Šiške koje je popularizirala Brigitte Bardot ponovno se nose, a savršen su izbor za one koje oduvijek žele isprobati šiške, a nisu imale hrabrosti

waftfringe.jpg
Foto: Instagram

Bilo da je riječ o tome da smo se u posljednjih godinu dana toliko zaželjeli odlaska u frizerske salone ili jednostavno želimo malu promjenu i osvježenje, na pomolu je novi trend među frizurama, a riječ je o frizuri koja je idealna za sve one koje žele isprobati šiške, ali nisu sigurne kako bi im stajale.


Image
Prilagođene situaciji

Planiraš novu frizuru? U 2021. u trendu su one koje se lako održavaju

Popularni "waft fringe" kakav se nosio sedamdesetih sada je ponovno "in", a radi se o šiškama retro siluete - one su puno dulje od klasičnih šiški, prema sredini čela su sve kraće i kraće, a za dodatni volumen, četkom su "izvučene" prema van.

Smatraj to trendom među šiškama koji bi trebala isprobati ako nisi spremna za klasične šiške ili ako si oduvijek vjerovala da šiške ne odgovaraju tvom obliku lica. Riječ "waft" može se prevesti kao povjetarac, a upravo to karakterizira ovu frizuru i šiške - one su puno mekše, paperjaste i mogu se oblikovati na bezbroj načina, ovisno o tvom osobnom stilu ili prilici.


To je savršeno jednostavan izgled koji je prikladan za uvijek popularnu estetiku Francuskinja i koji zahtijeva malo truda, a ovaj su look prigrlile i brojne holivudske dame, poput Farrah Fawcett, Goldie Hawn i Brigitte Bardot.


Frizer Guido Palau za Vogue je rekao da svatko može nositi ovakav look, a podijelio je i nekoliko metoda oblikovanja šiški kako bi se postigao taj "waft", nedovršeni efekt, koji je ključan kako bi frizura izgledala kako treba.

"Prvo bih uzeo sušilo za kosu i upotrijebio bih okruglu četku ispod njega, a zatim bih podijelio šiške u dva dijela tako da se dobije onaj look iz sedamdesetih. Ako su šiške u sredini kraće, a prema rubovima se produljuju, to će zagarantirati look seksi i kul djevojke iz sedamdesetih", kaže Palau.

Još jedna metoda koju preporučuje jest prskanje kose vodom, nanošenje losiona i sušenje kose na zraku. "Na ovaj se način kosa ravnomjerno suši, tako da se dobije prirodnu teksturu", objašnjava.


Možda će te zanimati

Image
ŽENSKO ZDRAVLJE

Najčešći zdravstveni problemi s kojima se suočavaju žene u 40-ima

Image
ZIMSKA BEAUTY RUTINA

Njega stopala važna je i u zimskim mjesecima – ovo su kreme za njegu koje volimo