Želiš kovrče poput Shakirinih? Ovo su njezini trikovi za divnu kosu

Bujna, kovrčava i duga kosa zaštitni je znak kolumbijske dive. Jednoj frizuri vjerna je godinama, a jedino što mijenja je boja. Ponekad je plava, a ponekad smeđa

Želiš kovrče poput Shakirinih? Ovo su njezini trikovi za divnu kosu

Osim fantastične energije kojom diže sve oko sebe kad zakorači na pozornicu i zatrese bokovima, ova kolumbijska pjevačica očarava izgledom (43 su joj, a lice joj je poput djevojačkog). U samom vrhu glazbene industrije, Shakira je već više od dva desetljeća, no ono čega se ne odriče su kovrče. Vrlo rijetko ćeš ju vidjeti s ispeglanom kosom. Duge, plave ili smeđe, divlje kovrče njezin su zaštitni znak i dobro joj pristaju uz karakter.

Image

Kosa ti je suha i oštećena? Evo što možeš učiniti


Vrckasta, razigrana i vedra Kolumbijka, majka dvojice sinova i supruga deset godina mlađeg nogometaša Gerada Piquea, svoju kosu njeguje na vrlo jednostavan način. Shakirina stilistica za kosu Cynthia Alvarez otkrila je kako Kolumbijka njeguje kovrče. Ukoliko ih i sama imaš, sada je prilika da naučiš kako da zablistaju poput Shakirinih. Koristi odgovarajuće proizvode

Kada njeguje Shakirinu kosu, Cynthia koristi anti-frizz proizvode te one koji zaglađuju vlas. Ne zato da bi ju izravnala, već kako bi ju stilizirala i istaknula svaku kovrču.  

Koristi peglu za kovrče

Iako ima prirodno kovrčavu kosu, kada ju uređuje za nastupe,  one pojedine "lijene" kovrče, dodatno će zakovrčati peglom namijenjenoj kovrčavoj kosi i dobiti volumen. 

Uvijek koristi češalj sa široko razmaknutim zupcima

Takozvane grablje, obvezni su pribor za kosu žena koje imaju kovrče. I Shakira ih koristi. Češalj sa širokim zupcima raščešljat će kosu, no pritom neće "razbiti" kovrče niti ih naelektrizirati.

Koristi špangice tijekom sušenja kose

Na mokru, opranu kosu, nakon što stavi proizvod koji će zagladiti vlas, Shakira stavlja špangice kako bi ukrotila kovrče, odnosno definirala ih i postigla da svaka stoji onako kako pjevačica želi.

Posebnu pozornost pridaje vrhovima

Kovrčava kosa je po prirodi suha pa dodatnu pozornost treba posvetiti hidirataciji i njezi, osobito vrhova. Shakira na vrhove redovito stavlja ulje za kosu, a jednom ili dvaput tjedno koristi masku koja ju dubinski hrani.