Play logo
Lijepo lice

Želiš imati savršene obrve? Pripazi i na ove stvari

Obrve licu daju karakter i prema preporukama stručnjaka vrlo je važno paziti na određene stvari. Kao što se mnogi sjećaju u 90-ima nosile su se jako tanke obrve s kojima su iz današnje perspektive svi izgledali smiješno. Želiš imati savršene obrve? Pripazi na ove stvari

profimedia-0315022924.jpg
Foto: Profimedia.hr
Play logo

Svatko tko je prošao modne eksperimente devedesetih zna koliko je teško vratiti obrve nakon što su previše istanjene i kako čak ponekad nema povratka. No čak i ako imaš obrve koje su izražajne možda ih nesvjesno uništavaš. Zato je najbolje odustati od pretpostavki i saslušati savjete profesionalaca.

Play logo

Prema njima obrve se mogu uništavati na različite načine, a kako su već godinama jako važne u stilskom izričaju čak i modni imperativ onda je dobro znati što trebamo izbjegavati. Stoga u nastavku pročitaj što treba izbjegavati i kako najbolje tretirati ovaj važan dio lica jer nikako ne smijemo zaboraviti da one licu daju karakter.

Prevelika upotreba pincete

Jedna od najvećih pogrešaka u oblikovanju obrva je uklanjanje previše dlačica jer ne treba zaboraviti da se trendovi uvijek mijenjanju, a obrve nakon dugog čupanja više neće rasti. Liječnica Christine Martey-Ochola objašanjava da depiliranje, laser ili prevelika upotreba pincete možda trajno ukloniti obrve. "Ljudi često zaborave da dlačice više neće rasti nakon dugog uklanjanja", objasnila je za Bestlifeonline.com. Stoga je dobro napraviti razmak između korištenja pincete ili odgoditi odlazak kozmetičarki.

Izvor: Unsplash

Grubo šminkanje

Ako obrve tretiraš različitim proizvodima onda je vrlo važno da to činiš nježno. Vizažistkinja Brittany Lo objašnjava da se ne radi o proizvodima nego da je važan način na koji se primjenjuju. "Kada se šminkaš olovkom za obrve ili stavljaš neke druge proizvode poput gela vrlo je važno to činiti nježno kako se ne bi iščupale ili slomile", dodaje dalje. Također je dobro birati i kvalitetne proizvode koji se lako nanose, bez obzira radi li se o gelu ili olovki za obrve.

Play logo
Izvor: Unsplash

Profesionalci uvijek mogu pomoći

Nisi sigurna griješiš li oko svojih obrva i pristaju li najbolje tvom licu? Možda je onda najbolje potražiti pomoć profesionalaca. Puno je lakše kada je osoba stručna, a osim toga ima drugačiji pogled dok oblikuje obrve (vidi cijelo lice). Sami vrlo teško oblikujemo obrve jer moramo gledati u ogledalo, lice je preblizu zrcalu i uvijek imamo poriv da iščupamo još jednu dlačicu. No znamo kako je dovoljno samo nekoliko krivih poteza s pincetom i obrve mogu izgledati krivo ili pretanko. Vrlo je važno ne očekivati čuda nakon prvog posjeta kozmetičarki.

Izvor: Unsplash

Oprezno s microbladingom

Iscrtavanje obrva odnosno microblading je vrlo popularan, ali i primamljiv ako postoji bilo kakvo nezadovoljstvo s obrvama. Savršeno iscrtane obrve znači da se nikada ne treba razmišljati njihovom izgledu. No Martey-Ochola naglašava kako se tijekom ovog postupka mogu stvoriti mikroabrazije, one su ispunjene bojom pa se ne primjećuju, ali folikule dlake mogu biti oštećene. Stoga je prije odluke o nekom postupku vrlo važno znati o čemu se točno radi i koje su dugotrajne posljedice.

Izvor: Unsplash

Play logo