Želiš duge nokte, a ne možeš u salon? Ne brini, postoji rješenje i nalazi ti se na dohvat ruke

Umjetni nokti koje možeš pronaći u drogerijama mogu izgledati kao i oni iz salona, evo kako

Želiš duge nokte, a ne možeš u salon? Ne brini, postoji rješenje i nalazi ti se na dohvat ruke

U vrijeme karantene sve što nas može obradovati je dobrodošlo, a mnoge od nas veseli pomisao na njegovane ruke i prekrasnu manikuru. Zbog trenutne situacije s koronom odlazak u salon nije opcija, no to ne znači da ne možeš imati manikuru vrijednu divljenja. 

Image

Nokti u različitim bojama: Novi ultimativni trend koji će nas razveseliti ovo proljeće


Umjetni nokti koje možeš kupiti u drogerijama odlična su opcija kako doći do zavidne manikure bez puno troškova i onda kada nismo usred karantene. Izbor je zbilja velik i možeš obarati razne oblike, motive i dužine. No ako ih želiš sama ukrasiti i oblikovati, postoje prozirni umjetni nokti ili oni u boji kože koje možeš nalakirati po želji. 

Aplikacija zaista nije zahtjevna, a u rezultatima možeš uživati i do tri tjedna. Zato pažljivo prati upute i tvoja će manikura blistati dok se saloni ne otvore, ali i duže. 

???? ????? ??????? ????? ????? ???? GIF from Kateclapp GIFs


Veličina je bitna

Nisu svi nokti u setu jednake veličine. Obično ćeš u jednom pakiranju dobiti nokte veličine od 0 do 9, gdje je 0 najveći, a 9 najmanji. No osim veličine, bitan je i oblik i dužina nokta. Ako se dvoumiš između dvije veličine, preporučujemo da izabereš manji i pripaziš da umjetni nokat ne dodiruje kožu oko tvog prirodnog nokta. Također, ako nokat u donjem dijelu koji prianja neposredno uz kožu ne odgovara tvom obliku nokta, možeš ga pažljivo oblikovati rašpicom. 

Dobro očisti prirodni nokat

Baš kao i kod klasične manikure u salonu, priprema je pola posla. Započni tako što ćeš kutikulu pogurati ružinim štapićem. Ako zalijepiš nokat preko kutikule, šanse da će se odlijepiti već idući dan su velike. Nakon toga alkoholom dobro prebriši površinu prirodnog nokta kako bi uklonila nečistoće i ulja. Pravilnom pripremom prirodnog nokta osiguravaš da će tvoja manikura trajati što je duže moguće. 

Pažljivo izaberi ljepilo

Imaš dvije opcije kako umjetne nokte pričvrstiti na vlastite. Ako želiš manikuru nositi samo jedan dan, postoje dvostrane naljepnice koje će ti to omogućiti. Jednostavno nalijepi naljepnicu na umjetni nokat, skini zaštitnu foliju i zalijepi ga na vlastiti. Uklanjanje je jednako jednostavno.

Ako želiš da tvoja manikura traje barem dva do tri tjedna, trebaš koristiti ljepilo za umjetne nokte. Ljepilo nanesi na umjetni nokat, nikako ne na svoj prirodni. Također obrati pozornost da ne staviš previše ili premalo ljepila. Ako staviš previše, ljepilo će iscuriti na tvoju kožu i uklanjanje bi moglo biti bolno. Isto tako, ako staviš premalo ljepila, neće se zalijepiti cijeli nokat i mogao bi vrlo lako otpasti. 

Nokte apliciraj pod kutem

Kada staviš ljepilo na nokat, poravnaj ga s donjim rubom nokta u neposrednoj blizini kože. Kada se odlučiš prisloniti ga na svoj prirodni nokat, napravi to pod kutem od kraja nokta prema vrhu. Pritisni cijelu površinu nokta nekoliko sekundi kako bi se zalijepio. Pripazi da ne pritišćeš prejako vrh nokta kako se donji dio ne bi odlijepio. 

Dovrši manikuru rašpicom

Sada kada si zalijepila sve umjetne nokte na svoje prirodne, vrijeme je da ih oblikuješ. Ako si kupila nokte željene dužine i oblika, ovaj ćeš korak moći preskočiti. No ako ti se čini da su nokti predugi ili ti oblik ne odgovara, oblikuj ih rašpicom. Nikako nemoj rezati umjetne nokte grickalicom ili škarama jer bi se mogli odlijepiti. 

Ukloni nokte s lakoćom

Jednom kada si odlučila da više ne želiš nositi umjetne nokte, uklanjanje nije teško. Jednostavno u posudicu ulij malo odstranjivača laka za nokte na bazi acetona i u njoj namoči nokte 10-ak minuta. Trebali bi jednostavno otpasti sami, bez puno intervencije rašpicom. 

Nakon što ukloniš umjetne nokte nemoj zaboraviti njegovati ruke. Aceton isušuje kožu zato preporučujemo da ruke namažeš kremom bogatom vitaminom E ili uljem jojobe