Neodoljivi mirisi

#zaraperfume pokret: Dupe verzije skupih i popularnih parfema

Zara ima nekoliko parfema koji neodoljivo podsjećaju na skuplje klasike poput Chanela i Yves Saint Laurenta, a mi smo izdvojile neke za koje ne moraš izdvojiti bogatstvo

zaraparfemi.jpg
Foto: Unsplash

Zara ima fantastičnu kolekciju vlastitih parfema koji odlično mirišu, a mnogi su primijetili da ih neki od tih parfema neodoljivo podsjećaju na skupe dizajnerske verzije poput onih od Diora, Chanela i Yves Saint Laurenta. Brojni TikTokeri su otkrili da kolekcija mirisa brenda mirisom podsjeća na najtraženije dizajnerske parfeme - i to za samo djelić njihove cijene - a hashtag #zaraperfumes na ovoj je društvenoj mreži već skupio preko 500.000 pregleda.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Parfema nikad dovoljno

Ženski parfemi do 200 kuna koje možemo nositi cijele godine

To su takozvane "dupe" verzije parfema, koje su zapravo kopije ili vrlo slične nekom od dizajnerskih parfema. Ponekad će robna marka to učiniti vrlo namjerno. Međutim, ponekad je to više slučajnost jer se koriste neke iste bilješke.

Parfemi koje možemo pronaći u dućanima poput Zare i obično su mnogo, mnogo jeftiniji od njihovih dizajnerskih kolega. Ovo je sjajno ako imaš ograničen budžet i tražiš jeftinu verziju svog omiljenog mirisa. Također je savršen ako svoj high street parfem želiš koristiti za svakodnevicu, a dizajnersku verziju zadržati za posebne prigode.

1/7

Možda će te zanimati

Image
BEZ ADTIVA I KONZERVANSA

Dva hit recepta: S ovim specijalitetima gotovim za pola sata započinje nova tradicija mesnih blagdanskih obroka!

Image
VAŽAN KOMAD

Udobni su i topli: Kardigani koji mogu obogatiti zimske outfite