Play logo
Povratak sedamdesetih

Frizure iz 70-ih vraćaju se na velika vrata, evo kako ih napraviti

Zavjesa-šiške, popularni "Farrah Fawcett flip", kao i "rokerski" valovi u kosi tri su frizure iz sedamdesetih koje su ponovno u modi - evo kako ih postići

frizura-sedamdesete.jpg
Foto: www.profimedia.hr
Play logo

Budimo iskreni - nitko od nas nije imun na kulturni utjecaj TikTok trendova. Ukusna i mega popularna feta tjestenina zavladala je našim kuhinjama, make up tutoriali poput onog kako napraviti look iz šezdesetih naučili su nas ponešto novo, a sada se, upravo zahvaljujući TikToku, i kosa vraća nekoliko desetljeća unatrag.

Play logo

Zavjesa-šiške, popularni "Farrah Fawcett flip" ili raskošna i bujna kosa kakvu je nosila glumica, kao i "rokerski" valovi u kosi - sve su to novi-stari trendovi koje diktira TikTok koji znače samo jedno - sedamdesete su se vratile.

Ljepota je ciklična i trendovi iz prošlosti često se ponovno pojavljuju, ovisno o sezoni, a frizer David Cotteblanche za Vogue je podijelio da je ovo neki znak. "Sedamdesetih je sve bilo u glazbi: Disco, rock i glazbeni festivali. A nakon lockdowna i pandemije, ljudi žele izaći van s novim frizurama, šminkom i novim outfitima", rekao je i podijelio kako postići ove tri upečatljive frizure.

Play logo

Zavjesa-šiške

Pitaš se kako postići velike, zavjesa-šiške koje su nosile holivudske zvijezde i srednjoškolci iz 70-ih, a koje je popularizirala glumica Brigitte Bardot? Započni sušilom za kosu i četkom. Nakon pranja kose šamponom i regeneratorom, prstima spljošti kosu od korijena i povuci ravno prema dolje dok se feniraš. Nakon što se kosa potpuno osuši, uzmi češalj i napravi razdjeljak po sredini tjemena kako biste stvorili središnji dio. Zatim uzmi uvijač za kosu i svoje šiške uvij prema van.

Farrah Fawcett frizura

Farrah Fawcett imala je specifičnu valovitu frizuru, a kovrče su joj bile uvijene za van. Najbolji način na koji možeš postići ovaj izgled je pomoću malo debljeg uvijača za kosu. Napravi razdjeljak na sredini, a zatim pramenove kose uvij prema van. Kada dobiješ uvojke, lagano ih protresi, te upotrijebi teksturni sprej i lak za kosu kako bi frizura što dulje ostala postojana.

Play logo

"Rokerski" valovi

Popularna valovita frizura kakvu su nosili svi rokeri, a među njima i Stevie Nicks, ponovno je u modi. Ovaj look odnosi se na izrezane slojeve i stvaranje teksture - nakon pranja kose, osuši je na zraku dok je povremeno okrećeš naopako kako bi postigla maksimalno podizanje korijena. Kad se osuši, upotrijebi uvijač za kosu kako bi uvila gornje pramenove kose unatrag, a bočne pramenove prema naprijed. Završi sa suhim sprejom za teksturiranje i spremna si za dan.

Play logo
Play logo