Play logo
Koju ti biraš?

Od čokoladnih do plavih tonova: Boje kose koje će dominirati 2022.

Svake godine saznajemo koji su to novi beauty i fashion trendovi trenutni hit, a ništa drugačija situacija nije ni kada govorimo o kolorističkim trendovima u bojanju kose. Istražile smo koje će se nijanse posebno tražiti ove godine

tim-mossholder-ArQIWcmOlA8-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Play logo

Kao i uvijek, s dolaskom proljeća počinje se raspravljati i o novim trendovima kada je riječ o modi i ljepoti, a među najzanimljivijim stavkama za mnoge je žene u tom smislu nova boja kose, a beauty stručnjaci svake nas godine iznenade barem jednim novim kolorističkim trendom.

Play logo

Tako ovog proljeća znamo da će se nositi tri karakteristične boje kose, a svima im je zajedničko to da ne traže bogate preljeve niti sate sjedenja u frizerskoj stolici zbog izrade pramenova. Napokon, nakon dugih godina vladavine raznih tehnika izrade pramenova, došlo je vrijeme za jednobojne frizure kojima notu glamura daju bogate nijanse u koje su obojene.

Neovisno o tome biraš li stoga malo ekscentričnije lookove ili pak više voliš frizersku klasiku, u nastavku pronađi tri boje za koje se beauty stručnjaci kunu da će obilježiti proljeće 2022. i biti najtraženije u frizerskim salonima. Možda i ti među njima pronađeš inspiraciju za promjenu boje kose i time "obnovljena" zakoračiš u novo doba godine.

Barbie plava

Lutke Barbie već desetljećima među najprodavanijim su igračkama za djevojčice, pa nije ni čudo da su mnoge žene Barbie estetikom fascinirane i u odrasloj dobi. Ove godine ćemo tako nositi upravo tu nijansu plave boje, a koju karakterizira sklad tonova i vrlo visok sjaj same boje. Ova Barbie nijansa gotovo je platinastog tona, no u sebi nosi i malo tipične žute boje, koja ju razlikuje od potpunog platinastog looka. Kao i uvijek kada je riječ o ovakvim tonovima kose, valja znati da oni traže blajhanje i oštećuju samu vlas, ali mora se priznati - u konačnici izgledaju spektakularno.

Play logo

Čokoladno smeđa

Druga opcija koja će biti jako popularna ove godine je tipična čokoladno smeđa nijansa smeđe kose. Naime, nakon što smo proteklih sezona nosile pramenove u boji meda, maslaca od kikirikija ili pak medenjaka, ovog proljeća beauty stručnjaci napominju kako su jednobojne nijanse najpopularnije, a među najljepšima je definitivo bogata čokoladna smeđa boja. Ova nijansa u sebi nosi dio topline crvenkastih tonova, ali je i zagasita zahvaljujući dubokim mahagonij nijansama koje sadrži, pa se radi o kompleksnom, a bezvremenskom looku koji odlično pristaje svakoj ženi - neovisno o boji puti ili očiju.

Play logo

Narančasta s primjesom roze

Za sami kraj, tu je i roskasto narančasta nijansa koja je znana i kao "pink blush" boja kose, a koja će se nakon nekoliko sezona kada je bila manje tražena, sada vratiti na velika vrata. Mnogi ovu specifičnu boju opisuju kao roskasto narančastu, breskvastu ili jagodasto pink nijansu, a mi smo sigurne da neovisno o tome kako ju mi nazivale izgleda sjajno. Kao i s Barbie plavim lookom, i ovaj koloristički trend traži intenzivno i duboko posvjetljivanje kose, a time i dugotrajno šteti kvaliteti i zdravlju vlasi. S obzirom na to da se radi o dosta specifičnom tonu boje kose, preporučuje se da ga nose svjetlopute žene koje već i prirodno imaju svjetliju kosu.

Play logo
Play logo