Koju ti biraš?

Od čokoladnih do plavih tonova: Boje kose koje će dominirati 2022.

Svake godine saznajemo koji su to novi beauty i fashion trendovi trenutni hit, a ništa drugačija situacija nije ni kada govorimo o kolorističkim trendovima u bojanju kose. Istražile smo koje će se nijanse posebno tražiti ove godine

tim-mossholder-ArQIWcmOlA8-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Kao i uvijek, s dolaskom proljeća počinje se raspravljati i o novim trendovima kada je riječ o modi i ljepoti, a među najzanimljivijim stavkama za mnoge je žene u tom smislu nova boja kose, a beauty stručnjaci svake nas godine iznenade barem jednim novim kolorističkim trendom.


Tako ovog proljeća znamo da će se nositi tri karakteristične boje kose, a svima im je zajedničko to da ne traže bogate preljeve niti sate sjedenja u frizerskoj stolici zbog izrade pramenova. Napokon, nakon dugih godina vladavine raznih tehnika izrade pramenova, došlo je vrijeme za jednobojne frizure kojima notu glamura daju bogate nijanse u koje su obojene.

Image
Frizure koje ne poznaju rod

Bye, bye duga kosa: Kratke dječačke frizure hit su za nadolazeću sezonu

Neovisno o tome biraš li stoga malo ekscentričnije lookove ili pak više voliš frizersku klasiku, u nastavku pronađi tri boje za koje se beauty stručnjaci kunu da će obilježiti proljeće 2022. i biti najtraženije u frizerskim salonima. Možda i ti među njima pronađeš inspiraciju za promjenu boje kose i time "obnovljena" zakoračiš u novo doba godine.

Barbie plava

Lutke Barbie već desetljećima među najprodavanijim su igračkama za djevojčice, pa nije ni čudo da su mnoge žene Barbie estetikom fascinirane i u odrasloj dobi. Ove godine ćemo tako nositi upravo tu nijansu plave boje, a koju karakterizira sklad tonova i vrlo visok sjaj same boje. Ova Barbie nijansa gotovo je platinastog tona, no u sebi nosi i malo tipične žute boje, koja ju razlikuje od potpunog platinastog looka. Kao i uvijek kada je riječ o ovakvim tonovima kose, valja znati da oni traže blajhanje i oštećuju samu vlas, ali mora se priznati - u konačnici izgledaju spektakularno.


Čokoladno smeđa

Druga opcija koja će biti jako popularna ove godine je tipična čokoladno smeđa nijansa smeđe kose. Naime, nakon što smo proteklih sezona nosile pramenove u boji meda, maslaca od kikirikija ili pak medenjaka, ovog proljeća beauty stručnjaci napominju kako su jednobojne nijanse najpopularnije, a među najljepšima je definitivo bogata čokoladna smeđa boja. Ova nijansa u sebi nosi dio topline crvenkastih tonova, ali je i zagasita zahvaljujući dubokim mahagonij nijansama koje sadrži, pa se radi o kompleksnom, a bezvremenskom looku koji odlično pristaje svakoj ženi - neovisno o boji puti ili očiju.

Narančasta s primjesom roze

Za sami kraj, tu je i roskasto narančasta nijansa koja je znana i kao "pink blush" boja kose, a koja će se nakon nekoliko sezona kada je bila manje tražena, sada vratiti na velika vrata. Mnogi ovu specifičnu boju opisuju kao roskasto narančastu, breskvastu ili jagodasto pink nijansu, a mi smo sigurne da neovisno o tome kako ju mi nazivale izgleda sjajno. Kao i s Barbie plavim lookom, i ovaj koloristički trend traži intenzivno i duboko posvjetljivanje kose, a time i dugotrajno šteti kvaliteti i zdravlju vlasi. S obzirom na to da se radi o dosta specifičnom tonu boje kose, preporučuje se da ga nose svjetlopute žene koje već i prirodno imaju svjetliju kosu.


Možda će te zanimati

Image
PRESLATKI!

Trendi u psećem svijetu: Najslađi božićni puloveri i ove će zime grijati naše pse

Image
ČEŠKI FENOMEN

Što se dogodi tinejdžeru kada otkrije da mu je tata gej? Život mu se okrene naglavačke