Nova godina, nova frizura

Trendovi za kosu: Osam frizura koje će biti najviše tražene u 2023.

Na početku svake nove godine većina žena želi nešto promijeniti u svom stilu, a frizura se ponekad može osvježiti na vrlo jednostavne načine

profimedia-0726871583.jpg
Foto: Profimedia.hr

Nova godina, novi počeci, ali i novi modni trendovi. Početak godine je često oznaka da je vrijeme da promijenimo frizuru, boju kose ili barem počnemo razmišljati o nečem drugačijem. U 2022. kosa je bila razigrana, ali su se i vratili neki stari trendovi pa je ove zime bila vrlo popularna zalizana kosa, skupljena u punđicu tzv. 'sleek bun'. No i prošle godine su žene obožavale bob, a bile su popularne i vrlo opuštene frizure. No nova godina donosi nove trendove, a što će se najviše nositi znaju najpopularniji svjetski frizeri.

Image
Astrologija i make-up

Beauty trendovi koje trebaš isprobati u 2023. prema svom horoskopskom znaku

Možda si i ti donijela neke novogodišnje odluke ili možda samo znaš da želiš nešto promijeniti u svom izgledu. Dosadila ti je frizura koju nosiš godinama? No za promjenu stila nije nužna velika promjena, ponekad se samo frizura može stilizirati na drugačije načine. Ponekad takve promjene mogu utjecati na naše raspoloženje ili nas potaknuti da uvedemo i neke druge novine u život.

No ono što je najvažnije kod modnih trendova je da odaberemo ono što nam se sviđa jer ćemo se tako osjećati zadovoljnije. Kakvi trendovi nas očekuju u svijetu frizura u ovoj godini možeš pogledati u nastavku.

Box bob

Bob će biti i dalje vrlo popularna frizura, a Syd Hayes predviđa da će box bob biti jedan od najpopularnijih. Radi se kraćoj frizuri koja kosi dodaje volumen i savršen je izbor za sve žene s oštećenom kosom. "Oštar rez bez previše slojeva je vrlo upečatljiv. Šišanje je ravno i pod oštrijim kutovima", dalje objašnjava. No i ova vrsta boba može se napraviti u više varijanti. Ženama s ovalnim licem više će odgovarati box bob sa šiškama, dok će žene s okruglim licem radije odabrati bob s nešto duljim šiškama. Također se može stilizirati na različite načine, može se potpuno izravnati peglom za kosu, ali se mogu napraviti i valovi. Najvažnija je vijest da bob sigurno neće nestati i da će se još dugo nositi različite verzije ove frizure.

Umjetnost u kosi

Umjetnički izričaj se vratio u frizerske salone i frizeri opet mogu pokazati svoju kreativnost. "Već dulje vrijeme sva pažnja je bila usmjerena na šišanje, ali ponovno se vratilo stiliziranje kose. Sada je važno napraviti frizuru i podignuti kosu i osjećat će se trendi, a mnoge žene ne znaju da se taj trend vratio. Sada su moderne vrlo zalizane frizure i pažljivo stilizirane", objasnio je frizer Luke Hersheson za Glamour.

Ovakve frizure mogu biti različito stilizirane jer se može napraviti visoki rep, punđa ili se može napravit frizura poput skulpture. No najvažnije je pronaći frizuru koja odgovara obliku lica i stilu. "Kosu treba zalizati sa strane u ravnini jagodica. Općenito se ovakve frizure lakše naprave kada je kosa mokra jer je podatnija, a dodatno se učvrsti gelom", objasnio je Hersheson.

Glamurozna duga kosa

Duga kosa će i dalje biti vrlo trendi bez obzira radi li se o ekstenzijama ili prirodnoj kosi. No ove godine postoji razlika u stiliziranju kose, umjesto da je pustiš da se samo osuši ili ležerno stiliziraš bit će puno popularnija glamurozno stilizirana frizura. Može se raditi o volumeniziranim valovima ili klasičnoj uvijenoj kosi, bez obzira što više voliš važno je da kosa izgleda glamurozno i lijepo.

Razdjeljak sa strane

"Pravo je vrijeme da se razdjeljak stavi sa strane. Ovo će izgledati potpuno novo, ali će i osvježiti izgled. Posebno je ovo efektno kada se radi s bobom", objašnjava George Northwood. No može se stilizirati na različite načine i dodati "mokri efekt" u kosi. Jedino je važno igrati i isprobavati nove frizure.

'Mokra' kosa

"Jako sjajno i mokro je trend koji će se sigurno posvuda moći vidjeti u 2023. Na modnim pistama su kuće Chanel i Saint Laurent pokazale kako nositi ovaj stil, a mogao se vidjeti s razdjeljkom sa strane, spuštenom kosom ili naglašenom teksturom", objašnjava frizerka Alicia Vikander. Vrlo lako se ovakav dnevni look pretvori u večernji, a može se nositi na bilo kojem tipu kose.

Šiške zavjesa

Prema modnim stručnjacima "šiške zavjesa" i dalje će biti omiljene, a jedan su od najtraženijih trendova u proteklom vremenu. No mogu se nositi na nekoliko načina, mogu biti malo kraće ili dulje. Također se mogu stilizirati na različite načine, pomoću pegle za kosu ili četkom na vrući zrak kako bi se lakše definirale. Također mogu biti potpuno puštene bez stiliziranja.

Fudbalerka

Mnogima jedna od najomraženijih frizura, ali se ipak vratila proteklih sezona u nešto drugačijem obliku. "Ovo je trend kojoj će biti velik u 2023. godini, a vrlo je važno da vrhovi budu lepršavi", objašnjava frizerka Lilli Bridger.

Pletenice kao skulptura

Pletenice se često povezuju s djetinjstvom no ove godine bit će popularne frizure s pletenicama koje izgledaju poput skulptura. Može se nositi na različite načine, na visoki rep se mogu dodati pletenice i time će izgledati bogatije. No može izgledati i poput prave skulpture kao što su prošle godine nosile Yara Shahidi i Lupita Nyong.