Novi frizerski hitovi

Pet veličanstvenih: Frizure koje ćemo ove godine posvuda viđati

Od vatreno crvenih tonova kose pa sve do kratkih dječačkih frizura - ova će godina u frizerskom smislu biti i više nego zanimljiva, a mi ti donosimo pregled trendova za koje moraš znati.

BeFunky-collage (1).jpg
Foto: Unsplash

Kao i kad je riječ o modi, svaka nova kalendarska godina, pa i godišnje doba, donese na scenu nove hitove kada je riječ o beauty trendovima. Tako znamo koje će se kreme ove godine koristiti, ali i kakvu nam šminku sugeriraju make-up artisti, no i koje su to frizure najtraženije za razdoblje pred nama. Kao što znamo, proteklih smo godina većinom po ulicama viđali valove u kosi ili pak razbarušene kratke frizure kojima su dominirali svijetli pramenovi plave, medene i bakrene boje, no ove godine će se priča malo promijeniti. Osim što pramenovi više nisu toliko 'in', nose se i novi načini stiliziranja kose - a neki bi te mogli iznenaditi.

Image
Frizure koje ne poznaju rod

Bye, bye duga kosa: Kratke dječačke frizure hit su za nadolazeću sezonu

Kako bismo te uputile u to što se trenutno traži u frizerskim salonima svijeta te po mogućnosti inspirirale da i sama promijeniš svoju frizuru, izdvojile smo pet glavnih frizerskih trendova za 2022. godinu, a za koje se beauty stručnjaci kunu da ćemo ih viđati po ulicama metropola diljem svijeta. Stoga, ako ti je važno da budeš u trendu - pravac frizerski salon i baci se na šišanje u nekom od ovih stilova.

Dramatične pletenice

Pletenice obično vežemo uz djevojačku dob. Često ih nose djevojčice, a povijesno gledano ovakav način stiliziranja kose može se pronaći u većini kultura. Recimo, u slavenskim zemljama tradicionalno su žene kosu povijale u guste široke pletenice i nosile ih ili spuštene ili smotane oko glave te ukrašene cvijećem, a čini se kako ćemo ove godine slaviti svoje kulturološko naslijeđe jer su se glomazne pletenice vratile u frizerski svijet na velika vrata. Iznimno su popularna opcija za žene s jako dugom, neukrotivom i gustom kosom, a osim što lijepo izgledaju same po sebi, ako s njima spavaš ujutro ćeš se probuditi s divnim valovima u kosi. Također, trenutno je 'in' ukrasiti ih i kopčama u obliku cvijeća ili leptira, za pravi proljetni look.

'Bixie'

O bobu kao kultnoj frizuri koja već preko cijelog jednog stoljeća oduševljava žene ne moramo posebno ni razglabati. Svi znamo da se radi o univerzalno popularnoj frizuri koja svima odlično stoji, no čini se kako će ove godine dobiti svoju nasljednicu – slatku bixie, odnosno kombinaciju pixie i bob frizure, a koja je poharala društvene mreže. Naime, bixie je iznimno chic frizura koja prekrasno naglašava ženstvene crte lica te je pravi dokaz kako i kratka kosa na ljepšem spolu može biti neodoljivo seksi, ali i profinjena. Poznati međunarodni frizeri ističu više prednosti ove nove hit frizure, a neke od njih su da bixie savršeno funkcionira na svim teksturama kose i može se personalizirati tako da se uklapa upravo u tvoj stil, ovisno o obliku lica i tipu kose. Bixie je kraća frizura nego bob, a opet dulja od klasičnog pixieja, što znači da je kosa šišana stepenasto, a njezini pramenovi okružuju lice sve do klasične bob duljine.

Jarka crvena

Što se pak kolorističkih trendova tiče, 2022. će biti obilježena jarko crvenom, vatrenom nijansom kose. I dok smo prošlih godina većinom furale medene i cimet pramenove, koji su kosi davali kombinaciju zlaćanog i bakrenog sjaja, ove je godine u modi nositi žarko crvene tonove koji ne izgledaju prirodno, već samo vrlo ekscentrično i dramatično. Ovako obojena kosa svakako će privlačiti poglede, a osobito će lijepo pristajati ženama svjetlije puti i očiju. Što se pak tamnoputih dama tiče, frizeri preporučuju bojenje kose u malo zagasitije, ali i dalje jarke crvene nijanse. S podtonom od mahagonija lijepo će se slagati s tamnijom kožom, a i dalje biti vrlo efektni.

Glatki bob

Sve se više žena odmiče od estetike shaggy boba, buntovničkih frizura koje karakteriziraju čupavi, messy vrhovi i biraju nešto glamuroznije i elegantnije frizure. Tako je ove godine jako popularan i glatki, takozvani sleek bob kojeg karakteriziraju oštri vrhovi, odnosno savršeno ravna linija odrezane kose, visok sjaj i zaglađenost pramenova. Ovako rezan bob najbolje stoji na jednobojnu kosu bez pramenova, a dobro stoji svima jer divno uokviruje lice. Prednost ove frizure je ta što se lako održava, potrebno je samo redovito "poštucati" vrhove, a i stiliziranje nije komplicirano - malo rukovanja peglom i fen četkom bit će dovoljno da imaš savršeno gladak, sjajan bob od jutra do sutra. Još jedna velika prednost ove frizure je i činjenica da ona sjajno pristaje ljudima teške i guste kose, kao i onima koji se ne mogu pohvaliti bujnom kosom.

'Zlatokosa' stil

Za kraj, peti stil frizure koji će biti hit ove godine su dugački, raspušteni pramenovi, odnosno kosa do kukova. Iako se malo koja dama može pohvaliti s ovoliko dugom prirodnom kosom, beauty stručnjaci tvrde da je upravo ovo jedan od najtraženijih lookova za ovu godinu. Slap kose kojeg se ne bi posramila ni Zlatokosa tako je najlakše dobiti uz pomoć ekstenzija, a valja znati kako je ovaj tip frizure skup i zahtjevan za održavanje. Samo sušenje ovolikog kupa kose trajat će nekoliko sati, a o stiliziranju da ni ne pričamo. Ipak, mora se priznati kako na fotkama divna duga kosa izgleda jako lijepo.