Otputuj na plažu

Već razmišljamo o ljetu i moru uz listu najboljih ljetnih parfema

Miris je jedno od osjetila koje nas veže za neke lijepe uspomene i izvlači ih na površinu. Također dobar parfem uljepšat će mnogima dan. No, ljeto je godišnje doba u kojem odbacujemo teške i intenzivne parfeme i mijenjamo ih s nježnijim zavodljivim notama. Idealno vrijeme da pronađemo listu najboljih ljetnih parfema

rafael-cisneros-mendez-y5PG8ZecXQI-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Kalendarski nam ljeto još nije stiglo, ali po visokim temperaturama koje su ovih dana u cijeloj Hrvatskoj, možemo slobodno reći da je važno izabrati dobar parfem koji ćeš nesmetano nositi bez obzira na nadolazeće jake vrućine,a ne onaj koji će te gušiti. Ali i dok ti možda nije još vrijeme za godišnji, možemo uz pomoć savršenog parfema barem u mislima otputovati na neku plažu. Idealno je vrijeme za nabavku novog savršenog ljetnog parfema. Miris ljeta je zaista neopisiv i tu se kriju razne arome. Ništa ne priziva ljeto kao kokos, jasmin, badem, bergamont, a i citrusni mirisi koji su neizbježni.

S obzirom da dosta žena ne nosi makeup po ljeti nerijetko biraju vrhunske parfeme koji će podići njihovo raspoloženje i cijeli outfit, a uz to bi htjeli naglasiti, kako bi miris bio što dugotrajniji neki brendovi predlažu da naneseš ulje ili losion (istog mirisa) prije samog nanošenja parfema.

Parfemi se pravilno nanose na pulsne točke zapešća, ispod ušiju i pregibu laktova. I greška koju nebi trebala raditi, ne trljati zapešće kod nanošenja parfema već pustiti da se parfem prirodno upije i osuši na koži.

Image
Foto: Unsplash

Zamisli samo spoj mora, kokosa, kremica i raznih omamljujućih ljetnih mirisa koje poznajemo od djetinjstva.

Tom Ford

Soleil Blanc savršeni spoj kokosa, bergamonta i pistacija čiji te miris odvodi negdje daleko na egzotični otok gdje ćeš se opustiti i uživati u svakom mirisu i noti ovog parfema. Ovaj parfem doslovno vrišti ljeto na tvojoj koži.

Image

Replica Beach Walk

Oceanski zrak i dani okupani suncem nalaze se u bocama ovog mirisa za plažu, koji je osmišljen da tvoja koža miriše na plažu i osunčanu kožu. U njemu se nalazi limun, kokosovo mlijeko i jantar koji zajedno stvaraju savršen miris plaže.

Image

Lancome Idole

Ako si ljubiteljica cvjetnih mirisa s kojim ćeš zasigurno biti opažena, onda je ovo pravi miris za tebe. Gornje note su mu bergamont i kruška, a srednje note su turska ruža i jasmin, do je bazna nota vanilija i bijeli mošus.

Image

Wood Sage&Sea Salt Cologne

Miris brenda Jo Malone koji je toliko elegantan da je i unisex, a ima samo dvije note kadulju i morsku sol. Savršen za sve koji traže neki jednostavan, a opet tajanstven miris. Lagan i svjež na koži pruža uravnotežen neutralan miris s kojim ćeš biti zapažena.

Image

Not A Perfume Juliette Has A Gun

Parfem koji je napravljen sa malo toplijim mirisima koji je dosta svjež iako nam nudi samo jednu gornju notu zvanu cetalox koja se često koristi kao bazna nota. Njegova minimalistička formula čini ga izvrsnom opcijom za one koji se tek upuštaju u svijet parfema.

Image

Wild Jasmine The Body Shop

Wild Jasmine je toaletna voda koja je baš nježna za ljeto,nije prenapadan miris već zaista ugodan. Note jasmina i bijelog irisa su pravi spoj svježine i čistoće, rekli bi da su ovakve vrste toaletnih vodica odlične za osobe koje su osjetljive na jake mirise.

Image

Giorgio Armani Sun di Gioia

Za zavodljive žene jedan atraktivan miris zbog kojeg će se svi okretati za tobom, ovo je parfem namijenjen baš za ljeto. Mirisne note vanilije i bijelog cvijeća dok su mu srednje note jasmin i ylang-ylang. Nezamislivo dobar spoj zar ne?

Image

Nadamo se da će ti naša top lista biti od pomoći i da ćeš ovo ljeto izdominirati na plaži i uživati u svakom mirisnom pupoljku.