Već od 25 kuna

To nam treba: Top 7 maski za obnovu kose nakon ljeta

Kad nam ljeto isuši kosu, u spas uskaču maske koje je obnavljaju i hidratiziraju. Na tržištu ih je puno, a mi izdvajamo neke od najboljih

profimedia-0036164185.jpg
Foto: Profimedia

Ljeti volimo uživanje na suncu i uz more. Mnogi tada odbace beauty rutine i prepuste se prirodnom looku. Onda, krajem ljeta, primijete da im je kosa ispucala, beživotna i da joj nedostaje mekoće i nahranjenosti. Zaista, štetni utjecaj sunčevih zraka, veća izloženost visokim temperatura i vjetru ostavlja traga i na kosi. Stoga je nakon ljetnih radosti dobro posegnuti za prirodnim uljima za kosu od, na primjer, argana koji će vratiti svježinu i sjaj. Osim ulja mogu ti ponoći i maske za kosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ispucali vrhovi ili 'spaljena' kosa, znamo kako možeš popraviti kosu od oštećenja

Preporuka je masku nanositi jednom do dva puta tjedno, držati pet do deset minuta, a onda isprati. Kako bi maska imala učinka uvijek je nanosi na opranu kosu, i to nakon što je osušiš ručnikom. Čini to po vrhovima, a ne po korijenu kose. Za razliku od regeneratora, maska ulazi u srž dlake pa je i njeno djelovanje drugačije. Zamisli to ovako: šaponiranjem skidaš prljavštinu i otvaraš kutikule dlake, a onda vitamini iz maske prodiru u nj. Zbog efekta koji ostavlja, popularnost maski za kosu raste, a na tržištu je dostupan niz različitih. Nekima je hranjivi sastojak avokado, drugima maslinovo ulje, kokosovo ulje ili orasi makadamije.

Maske se razlikuju i po tipu kose kojem su namijenjene pa pri odabiru treba voditi računa o pojedinačnim potrebama. Ako si, recimo, ofarbana treba birati one koji će očuvati boju. Zato je teško odrediti koja je pravi odabir za tebe, a činjenica jest da ta potraga može biti zahtjevna.

shimmer fallback

Ipak, mi smo izdvojili sedam maski za kosu koje imaju pozitivne recenzije, od 25 do 300-tinjak kuna. Možda neka od tih bude i tvoj konačni odabir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/8
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.