Svaka sekunda je bitna

Kao nova u par poteza: 7 brzinskih frizura za jutra u kojima žuriš

Ako si spavalica i 'snooze' ti je u navici, nemaš puno vremena za spremanje za posao i svaka minuta ujutro se računa. Uštedi na vremenu s ovim brzinskim frizurama

pexels-matheus-ferrero-2013701.jpg

I najdisicipliranijim ljudima na svijetu dogodit će se da ponekad zakasne na posao. Budilica će zakazati, a oni će odspavati još sat vremena koje bi im uskratila da je zazvonila. Panično će iskočiti iz kreveta kada shvate da kasne. Ako su muškarci, spremit će se u nekoliko minuta jer ne moraju brinuti o frizuri i šminki, a i znaju što obući (to nije problem kad se većini sve odjevne kombinacije svode pod košulju i hlače ili vestu i hlače), dok ćemo mi "zaglaviti" čim otvorimo oči, a potom i ormar.

Image
Retro je in

Frizure inspirirane 60-ima totalni su hit ovog proljeća

No, danas tema nije odjeća, već brzinske frizure koje će te spasiti u kaotičnim jutrima kada je apsolutno svaka minuta bitna. Ako si spavalica i snoozaš, takva su ti sva jutra. Pojednostavi ih frizurama u nastavku i prestat ćeš kasniti na posao. Hajde, da se ne zavaravamo. Preformulirat ćemo tu rečenicu u realniju - dobit ćeš još pet minuta više za spavanje.

Makni kosu s lica

Ova frizura funkcionira na dužoj i na kraćoj kosi. Bitno je da je dovoljno duga i da je možeš uloviti gumicom. Uhvati pramenove koji ti padaju na lice i zakači ih kopčom ili zaveži gumicom, a za dodatni efekt jedan pramen omotaj oko gumice kako bi ju sakrila. Čim ne pada po licu, kosa izgeda urednije, a ti svježije.

Punđica

Najšarmantnija brzinska frizura koja će ti priuštiti bezbroj komplimenata, od onog prvog u vlastitom ogledalu pa do posljednjeg, kada se navečer taksijem budeš vraćala kući. Slična jeprethodnoj. Pramenove koje ćeš uhvatiti, podigni prema vrhu glave i od njih napravi punđicu. Ostatak kose neka počešljan slobodno pada.

Marama, traka za kosu ili rajf

Počešljaj se, zaveži rep ili ostavi kosu puštenu i stavi na glavu traku, rajf ili maramu. Ovi pouzdani saveznici sakrit će sve što treba - neopranu kosu, izrast, perut, ali i i u trenutku, poput čarobnjaka stvoriti frizuru na tvojoj kosi.

'Wet' look

Kultna brzinska frizura za kojom posežu žene sa stilom. Kosu možeš zalizati bez razdjeljka, "potjerati" sve vlasi daleko od čela ili ju zalizati tako da napraviš razdjeljak. Pozicioniraj ga po želji. Za ovu frizuru trebat ćeš pomoć kreme ili gela za kosu. Osobito efektno izgleda onaj koji ti jamči mokri look. Uz zalizanu frizuru sjajno idu malo glomaznije naušnice.

Punđice na vrhu glave

Ok, ovo nije baš najprimjerenija frizura za, uvjetno rečeno, ozbiljne poslove (svaki posao je ozbiljan, ako mu pristupiš na pravi način). No, ako radiš u kreativnom okruženju, žuriš na neformalni sastanak, slobodno napravi dvije punđice na glavi. Za to će ti trebati ravno tri minute.

Kovrče

Cure i žene s kovrčavom kosom imaju sreće kada je riječ o frizuri. Doslovce ne trebaju raditi ništa osim namočiti dlanove i "zgužvati" pramenove. Žele li osvježiti frizuru, dovoljno je da nagnu glavu prema podu i kosu počešljaju "grabljicama". No, ono što je izuzetno bitno kod kovrčave kose, a često je teško postići je to da ona ne izgleda suho, odnosno da bude nahranjena. Bogata krema za kosu koju ćeš redovito nanositi, riješit će problem.

Zalizani rep

Najjednostavnija frizura koju možeš napraviti je kosu svezati u rep. Mnoge žene rep ni ne ubrajaju u frizure i to s razlogom jer ga vežu kad im nije bitno kako izgledaju, nego da im kosa ne smeta. Primjerice, kad obavljaju kućanske poslove. No, dovoljno je samo malo truda, kako bi tvoj rep dobio titulu frizure i kako bi ga mogla bez dvojbe nositi na posao. Bitno je da kosu dobro počešljaš, zaližeš i uredno zavežeš na visinu koja ti odgovara.

Image