Ne poznaju godine

Frizurom protiv starenja - s ovih pet možeš izgledati i do 10 godina mlađe

Ako si u lovu na savršenu frizuru, izdvojile smo pet zahvalnih frizura koje ne poznaju godine. Štoviše, s njima možeš izgledati i do deset godina mlađe

profimedia-0633571013.jpg
Foto: Profimedia

Sigurno ti se dogodilo da si se odlučila za drastičnu promjenu frizure, ali je konačan rezultat ispao fijasko. Nakon toga ostala si vjerna svojoj opuštenoj kosi iako ti ne pristaje kao nekada.

Image
Nisu za svakoga

Izbjegni ih: Ove tri frizure mogu te učiniti starijom nego što jesi

Tvoja frizura ne odražava samo tvoj osobni stil nego i tvoju osobnost. Posveti pažnju odabiru prave frizure jer ona te može učiniti i do deset godina mlađom. Ako si u lovu na savršenu frizuru, u tome će ti pomoći profesionalni frizeri koji su školovani da kreiraju formu kose prema tvojim crtama lica. Tako ti je zagarantirana forma koja će savršeno pristajati samo tebi i koja će te definitivno pomladiti.

Ako nisi sigurna i nemaš ideje što bi sa svojom kosom, donosimo ti pet frizura koje će ti osigurati mladolik izgled i puno samopouzdanja.

Ravni bob

Damu se nikad ne pita za godine, ali klasični bob je frizura s kojom nikada nećeš pogriješiti, bez obzira u kojem si desetljeću. 'Kraljica svih frizura' je vječna i može biti veliko osvježenje za tvoj izgled, posebno ako si navikla na dužu kosu. Posebno dobro stoji starijim ženama jer ravni bob igra u korist tvojih godina tako što će istaknuti tvoje lice i ublažiti oštre linije. Frizeri i stilisti posebno preporučuju bob ženama s tankom kosom jer iako će ravni bob jednako dobro stajati na svim tipovima kose, kosa odrezana u istu dužinu daje dodatni volumen.

Pixie frizura

Ovo je još jedan bezvremenski klasik koji ti omogućuje da budeš svestrana. Može se nositi na toliko različitih načina da svaki dan možeš imati drugu frizuru koja će ti savršeno pristajati. S obzirom na toliko mogućnosti ovaj tip frizure gotovo će sigurno ukrasti koju godinu s tvog lica, a istovremeno istaknuti linije koje te čine ljepšom i mlađom. Daj si oduška s bojama! Pixie je vrlo kratka frizura, a samim time lakša je za održavanje i bojenje. Zato je ovo pravo vrijeme da, ako već nisi, pronađeš idealnu boju i ovo ljeto osvaneš kao nova ti. Zašto ne bi bila platinasto plava ili odvažna dama s crvenom kosom malo za promjenu.

Popularni lob

Vječno popularni 'lob' ili dugi bob (long bob) osvježit će tvoj izgled i zagarantirano osigurati mladoliki izgled. Ova frizura je negdje na pola puta između klasičnog boba i dulje kose. Vrlo je zahvalna i vječno u trendu. Ne traži previše truda kao neke kraće ili duže forme kose koje zahtijevaju svakodnevne frizure, a daje pregršt mogućnosti kako da svaki dan izgledaš drugačije. S druge strane, ako ti se rano jutro ipak ne da posvetiti vrijeme kosi, dugi bob sjajno će ti stajati i ako ga samo počešljaš. Starijim ženama izvrsno stoji asimetrični stil. Ako se odlučiš za ovu formu osvježit ćeš svoj izgled i zasigurno izgledati puno mlađe jer dugi bob voli žene u najboljim godinama.

Shaggy frizura

Inspirirana ludim 70-ima, ova razbarušena srednje duga frizura sve je popularnija. Za to postoji i valjan razlog. Njegovani 'neuredni' stil pristaje svim tipovima kose, uvijek je u modi i posebno se preporučuje starijim ženama koje žele zabljesnuti i izgledati mlađe nego ikad. Ako imaš sitne bore po licu koje želiš prikriti, ovo je prava frizura ze tebe jer će ublažiti oštre linije tvog lica i dati ti svjež i mladolik izgled. Pravilo za ovu frizuru je jasno: što više slojeva, to bolje. Postepeno ošišana kosa omogućit će ti da lakše postigneš razbarušeni izgled i da tvoja frizura bude dulje postojana.

'Šiške zavjese'

Shag frizure su se definitivno vratile, a ovo je jedna koja garantira dobar izgled neovisno imala dulju ili kraću kosu. Koja god bila, učini si uslugu i dodaj volumena svojoj kosi. Ako imaš dužu kosu možeš je malo skratiti, a za još bolji 'wow' efekt daj si oduška i igraj se s tonovima boja. Šiške 'zavjese' pristaju jednako dobro svakom obliku lica i mogu biti posebno korisne za starije žene. Ovakve šiške će otvoriti tvoje lice i naglasiti njegove pozitivne značajke. Također, vizualno će smanjiti tvoje lice i dati mu mladolik izgled.