Nisu za svakoga

Izbjegni ih: Ove tri frizure mogu te učiniti starijom nego što jesi

Ako si u godinama kada već razmišljaš o kremicama protiv bora, dobro razmisli i o frizuri koju nosiš jer neke bi ti mogle nepotrebno postarati

profimedia-0228602779.jpg
Foto: Profimedia

Dodavanje slojeva bilo kojoj frizuri dodatno će povećati volumen tvoje kose i učiniti ju posebno zanosnom, a kako se čini, ove sezone nosit će se upravo 'stepenasto'. Zato ako želiš zablistati kao Billie Eilish, odluči se za stepenasto. Ali, budi pažljiva kod odabira frizure jer stepenasta kosa može učiniti više štete nego koristi tvom izgledu. Ako ne odgovara tvom obliku lica, može te vizualno učiniti starijom. Zato je kod ovakvih promjena najbolje posjetiti stilista kojem vjeruješ i koji će ti oblikovati frizuru koja je stvorena za tebe.

Image
Ljeto nam se vratilo u grad

Od vojnički kratke do riblje kosti: Frizure koje će biti IN ovog ljeta

Ako si u godinama kada već razmišljaš o kremicama protiv bora, dobro razmisli i o frizurama koje nosiš jer neke od njih mogu te nepotrebno učiniti starijom nego što jesi.

Bez obzira težiš li mladolikom izgledu ili jednostavno želiš izgledati i osjećati se dobro, nemoj podcijeniti odabir frizure, jer te određene mogu ozbiljno postarati. U nastavku provjeri o kojima je riječ.

Jako stepenasti 'shag' bob

'Shag' je čupava frizura s puno slojeva i bila je vrlo popularna sedamdesetih i devedesetih godina za vrijeme grungea. Prvo što možeš primijetiti na ovoj frizuri je slojeviti stil šišanja koji odgovara svim tipovima kose. Iako je vrlo djevojačka i svestrana, ova frizura ne stoji jednako dobro svima i vrlo lako može dodati godine tvom licu, a to se događa kada pretjeramo sa slojevima. Stepenasta frizura, kada je pravilno ošišana, daje volumen i prepoznatljivi 'neuredno glamurozni stil'. Ali, treba biti umjeren u svemu jer stilisti se slažu da ne postoji gora frizura od one s previše slojeva. Posebno pripazi na to ako imaš tanku kosu, jer će tvoju tanku kosu, umjesto da joj da volumen, učiniti još tanjom.

Mikro ili baby šiške

Ove šiške odrezane su na sredini čela i licu daju mekoću i slatkoću te će najbolje izgledati na duljoj kosi ili kosi do ramena. Ali, previše slojeva i mikro šiške potencijalno zvuče kao katastrofa. Stilisti su primijetili da baby šiške kod nekih žena mogu dodatno naglasiti bore na čelu. Definitivno ne želiš šiške koje završavaju nasred čela gdje si nedavno počela koristiti kremu protiv bora. Da prikriješ te sitne nedostatke odaberi dulje šiške koje će istaknuti tvoje obrve i prikriti neželjene detalje. Ova kombinacija mogla bi ti savršeno pristajati i skinuti koju godinu.

Guste šiške i stepenasta kosa

Nepisano pravilo stilista kaže ovako - ili odaberi stepenastu frizuru s isto takvim šiškama ili se odluči za ravnu kosu bez slojeva. Kombinacija slojeva i ravnih gustih šiški nikako ne može dobro izgledati. Kao što smo rekli, slojevi daju volumen tvojoj kosi, a guste šiške poništavaju taj učinak i čine te starijom nego što jesi. Ova kombinacija istaknut će svaku boru na tvojem licu baš kao i loš puder. Ako nisi Hillary Duff u 'Pepeljugi', odustani od te ideje.