Test zona: La Croa Argan Keratin maska za kosu

Repair maska koja je namijenjena obnovi oštećene i kemijski tretirane kose

Test zona: La Croa Argan Keratin maska za kosu

U mojoj su beauty rutini maske za kosu 'must-have' s obizrom na to da imam suhu i kovrčavu kosu. Isprobala sam maske za kosu raznih brendova, a danas s vama dijelim receniju La Croa Argan Keratin maske za oštećenu i obojanu kosu. 

Riječ je o repair maski koja je namijenjena obnovi oštećene i kemijski tretirane kose. Maska je, kako navodi proizvođač, obogaćena uljem argana i keratinom. Sadrži i ulje makadamije. 

Moja je kosa kovrčava, tretirana bojom i sklona je suhim vrhovima. Teško mi je pronaći učinkovite proizvode za njegu moje tvrdoglave i neposlušne kose, a dosad sam isprobala uistinu mnoge proizvode. Od La Croa brenda već sam koristila kremu za njegu kose koja mi je bila ok, međutim ova maska čiju recenziju danas s vama dijelim na mene nije ostavila tako pozitivan dojam. U nastavku doznajte zašto…


shimmer fallback


Što kaže proizvođač: Bogata formulacija oporavlja kosu od korijena do vrhova, čineći je elastičnom, fleksibilnom i sjajnom. 

Evo što ja kažem…

Za početak, krenimo od ambalaže. Ova maska dolazi u klasičnoj plastičnoj teglici od 200 ml. Svijetlo smeđe je boje i guste teksture koja mi se nije baš pretjerano svidjela jer maska kod nanošenja na kosu ispada s ruku. Miris maske je blag i ugodan. Nanosi se na mokru kosu nakon pranja, na cijelu dužinu kose i potom se ostavi da djeluje 5-10 minuta. 

Kosa se nakon djelovanja maske lako raščešljava i bude mekana na dodir i to je jedino što mi se svidjelo kod ove maske. Nisam primijetila da bi mi nahranila kosu, štoviše, čini mi se da mi je kosa nakon korištenja bila nekako još više suha. Popis sastojaka ove maske također me nije previše oduševio jer se na drugom mjestu nalazi alkohol stoga i ne čudi da maska isušuje kosu. 


shimmer fallbackshimmer fallback


Na ambalaži proizvoda navedeno je kako ne sadrži parabene niti alkohol, međutim, kao što sam već navela, na drugom se mjestu kod popisa sastojaka nalazi Cetearyl Alcohol. Nisam stručnjak za sastojke međutim to mi zvuči pomalo kontradiktorno. To me je zbunilo pa sam 'guglala' i otkrila da je Cetearyl Alcohol masni alkohol koji daje proizvodima finu teksturu i stabilnost. Potencijalno je iritativan i komedogen. Tako barem kaže Google. 

Kupila sam je u Mulleru na nekoj akciji, a čini mi se da je redovna cijena ove maske oko 40 kn. Sve u svemu, maska me nije pretjerano oduševila niti na mene ostavila neki pozitivan dojam. Možda bi odgovarala nekome s normalnom do masnom kosom, no za moju suhu i kovrčavu kosu definitvno nije odgovarajući proizvod. 


By: Kovrčava Sue


Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.