Tehnika uklanjanja dlačica kod kuće koja je bezbolna i treba ti samo šećer i limun

Napravi sama šećernu pastu za tretman koji bi mogao potpuno promijeniti tvoje beauty navike - i nakon što izolacija završi

Tehnika uklanjanja dlačica kod kuće koja je bezbolna i treba ti samo šećer i limun

Sada kad smo većinom sve u izolaciji zbog pandemije koronavirusa, naše misli se okreću prilagodbi na novonastalu situaciju. Gledamo kako naručiti namirnice kod kuće, gdje možemo online pogledati edukacije, filmove i serije, ali i kako promijeniti svoje beauty rituale jer su frizure, manikure, pedikure i depilacije na čekanju.

Već smo saznale kako napraviti , koji je , koji su odlični , a sad je došlo vrijeme i za kućno uklanjanje dlačica.

Image

Za čistu kožu i blistavo lice: Maska od meda koju možeš napraviti kod kuće


via Giphy

Na tržištu postoji puno uređaja za lasersko uklanjanje dlaka, ali ako želiš jeftiniju i bezbolniju opciju, imamo dobre vijesti. Ako želite glatku kožu, ali niste ljubiteljica žileta ni voska, tu je tretman uklanjanja dlačica koji bi mogao potpuno promijeniti vaše beauty navike.


Stručnjaci vjeruju da je depilacija šećerom jednostavniji i manje bolan način uklanjanja neželjenih dlačica na tijelu.

Što je depilacija šečernom pastom ili egipatska depilacija?

To je postupak čupanja dlaka iz korijena pomoću gela napravljenog od šećera, limuna i tople vode.


via Giphy


Koje su prednosti takve vrste depilacije?

Šećer se ne lijepi za kožu, veže se samo za dlaku, dok vosak povlači i vašu kožu prilikom uklanjanja dlačica. Zbog toga je šećer posebno dobar ako imate osjetljivu kožu jer izaziva manje iritacija i nije tako bolan kao depilacija voskom. Nakon depilacije šećerom jednostavnije je i očistiti kožu samo ju ispirajući vodom jer su svi sastojci prirodni, pa se otapaju.

Kako napraviti šećernu pastu kod kuće?

  • 400 grama bijelog šećera od trske
  • 60 ml cijeđenog limunovog soka
  • 60 ml vode

Sok od dva limuna je otprilike 60 ml, ali pazite da nema pulpe ili koštica. Pomiješajte svoje sastojke u tavi i zagrijte ih na srednje jakoj vatri, uz stalno miješanje. Kad smjesa prokuha, smanjite vatru. Pustite da lagano kuha oko 25 minuta, pazeći da smjesa previše ne potamni. 

Kad je pasta tamne jantarne boje, gotova je. Maknite je s vatre i ostavite da se ohladi desetak minuta i prebacite u hermetički zatvorenu posudu. Nakon što se ohladila, spremna je, ali mora biti na sobnoj temperaturi. Ako je previše gusta, dodajte joj vodu i zagrijte u mikrovalnoj dok ne postane manje ljepljiva.

Kako se depilirati šećernom pastom?

1. Obrišite kožu. Sve serume i losione, ma koliko ih prije nanijeli, trebale biste ukloniti s kože jer to spriječava da šećerna pasta 'sklizne'.

2. Zatim kožu lagano natapkajte dječjim puderom i nježno ge umasirajte. Pazite da ga ne stavite previše jer može ometati kod depilacije.

3. Stavite toplu pastu od šećera u suprotnom smjeru rasta dlaka na područje koje želite depilirati, i lagano pritišćite kako biste bile sigurne da se dobro zalijepila.

4. Brzim pokretom uklonite pastu u smjeru rasta dlake. Uklanjanje dlačica u istom smjeru rasta pomaže da se izbjegne lomljenje folikula dlake iznad ili ispod površine kože. To znači da postižete dugotrajnije rezultate i izbjegavate neugodne urasle dlake.

5. Nakon završetka, isperite područje sapunom i vodom.