Top ili flop?

Trend koji smo nekad obožavale: Vraćaju se tanke obrve?

Možda se radi o trendu ljepote od kojeg danas mnogi zaziru, ali službeno je: ponovno se nose tanke obrve

profimedia-0664728027.jpg
Foto: Profimedia
Play logo

Ako si bila tinejdžerica 90-ih ili ranih 2000-ih, vjerojatno ti se neće svidjeti ono što ćemo reći. Trend tankih obrva se vratio i izgleda kao da će ovaj put ostati. Iako bi ovo mogao biti trend ljepote s najvećim podjelama ikad - uzrokujući većini milenijalaca doživotne probleme s obrvama, poput mnogih trendova ljepote s početka 2000-ih, tanke obrve službeno su se vratile.

Play logo
Image

U pet koraka do savršenih obrva: Trikovi s kojima će obrve biti besprijekorne

U posljednjem desetljeću, guste obrve dominirale su ulicama, društvenim mrežama i crvenim tepisima - ponajprije zahvaljujući Cari Delevingne i Jess Hunt koje su ih popularizirale. Nakon toga, svi su počeli kupovati olovke i sjenila za obrve, a kozmetički saloni brzinom munje punili su termine za popunjavanje obrva i iscrtavanje obrva.

Ali sada, zahvaljujući ponovnom porastu nostalgije koja je zahvatila društvene mreže, stilovima ljepote u popularnoj seriji 'Euforija' i transformaciji Lily James u Pamelu Anderson u novoj seriji 'Pam & Tommy' - tanke obrve ponovno imaju svoj veliki trenutak.

Play logo

Ne vjeruješ nam? Hashtag #ThinBrows trenutno ima preko 36.6 milijuna pregleda na TikToku, a slavne dame poput Belle Hadid itekako vraćaju trend na Instagramu. I ne samo to, jedan od vodećih europskih beauty online shopova Lookfantastic podijelio je svoju analizu različitih metrika poput društvenog angažmana i opsega pretraživanja na Googleu i utvrdio da su tanke obrve treći najveći trend ljepote ove godine, s povećanjem od 450 posto u pretraživanju izgleda.

Play logo

Svi znamo da su trendovi ljepote ciklični i dok su tanke obrve bile ogroman hit u 90-ima i 2000-ima, trend nije tek tada započeo. Nedavno je slavna pjevačica Lizzo pozirala na naslovnici Varietyja s tankim i zaobljenim obrvama koji su podsjećali na one iz 1920-ih. Prošlo je 100 godina i izgleda kao da se trend vratio.

Ako si u posljednjem desetljeću pažljivo 'uzgajala' svoje guste obrve - vjerojatno nisi spremna posegnuti za pincetom. Ali povratak trenda tankih obrva mogla bi biti itekako dobra vijest za one s rijetkim lukovima obrva. Ako ti je muka od četkanja obrva sapunom, redovitog popunjavanja ili čestih posjeta kozmetičkom salonu, sada je vrijeme da prigrliš svoj izgled i trendu tankih obrva daš šansu.

Play logo

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.